BARBAROS TANTAN

BARBAROS TANTAN

Memleket manzaraları

Memleket manzaraları

Birkaç gün içinde yaşanan acı, haksız ve hukuksuz uygulamalar, AKP'nin DEMOGRAFİK ve SOSYOLOJİK haritasını oluşturuyor aslında...
Şöyle ki;
-Epilepsi tedavisi için bir önceki görev yerinden Ankara'ya tayini çıkan Yargıtay Tetkik Hakimi Defne Bülbül, raporları yok sayılarak bu kez Erzurum Bölge İdare Mahkemesi üyeliğine atanıyor.
-Konserinde "Sıradaki şarkı devlet tarafından katledilenlere gelsin" ifadesini kullandığı sırada sahnede Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan, Hüseyin İnan ve Berkin Elvan fotoğrafları gösterilince hakkında şikayet oluyor ve 80 yaşını aşmış ses sanatçısı Alpay, "terör örgütü üyelerini övdüğü ve devleti aşağıladı" diye jet hızıyla soruşturmaya uğruyor. 
-Adana'nın Seyhan ilçesinde yaşayan 35 yaşındaki Egemen Ş., borçları yüzünden intihar ediyor.
-Antalya'nın Manavgat ilçesinde, 2 yıl önce uğradığı silahlı saldırıda başından yaralanan ve yaşamını bitkisel hayatta sürdüren esnaf Ahmet Ö. (52) hakkında, toplam 160 bin liralık ceklerini ödemediği gerekçesiyle 3 icra davası açılıyor ve çarptırıldığı para cezası 2.5 yıl hapse çevriliyor. Esnaf, borç öden(e)mezse 2.5 yıl boyunca hastanede tutulacak.
-Kastamonu'da, ataması yapılmayan 21 yaşındaki matematik öğretmeni Kevser Abdülkadiroğlu intihar ederek yaşamını yitirdi.
Sözün bittiği yerdeyiz...
23 Haziran'da yenilenecek İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi için YSK'nın 6 Mayıs kararıyla elinden mazbatası alınan Ekrem İmamoğlu'nun, yenilediği propaganda çalışmaları sırasındaki ifadeleri arasında yer alan "tuz bile koktu" deyimi, gündem yoğunluğu içerisinde kayboldu gibi. 
Ama, kısa zaman içinde ve yakın geçmişte yaşananlara, yasal ve hukuki uygulamalara bakıldığında, "gerçekten de tuz bile koktu" demek abartı olmaz.
Memleket manzaraları, hiç de sarayın propagandasını yaptığı gibi güllük gülistanlık değil.
Memleket manzaraları, hiç de damat bakanın çizdiği pembe tablolardaki gibi değil.
Memleket manzaralarından çıkarılacak sonuca göre, üzerimizde dolaşan kara bulutları perdeleme gayreti, siyahı beyaz diye algılatılmaya yetmeyecek. 
Bunu saģlamaya yönelik yapay bir ortamı anlatmak için hiçbir propaganda aracı da yeterli olmayacak.
Böyle biline...

Bu yazı toplam 1535 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
BARBAROS TANTAN Arşivi