ZEYNEP ESKİ

ZEYNEP ESKİ

Kıymetli Öğretmenlerim

Kıymetli Öğretmenlerim

Kıymetli Gebze Yeni Haber Gazetesi ve www.gebzehaber.net okurları.

Bu haftamızın konusu tabiki kıymetli öğretmenlerim, yazımıza başlamadan önce yakın zamanda şehit olan Ayşenur Alkan ve tüm şehit öğretmenlerimizi rahmetle anıyoruz. Onların desteğine her zaman minnettar olacağız ve bize rehberlik ettikleri için borcumuzu asla ödeyemeyeceğiz.

İnsanoğlu dünyaya gözlerini açtığı andan itibaren, istem dışı da olsa çevresini tanıma çabası içine girer. Zamanla bu çaba artarak bilinçli bir öğrenme faaliyetine dönüşür. İlk bilgileri ailesinden anne ve babasından görür.  Büyüdükçe ihtiyacı olan yeni bilgi ve becerileri profesyonel bir rehberden edinme ihtiyacı duyar. İşte öğretmen, tam bu noktada öğrencilere öğrenmesi gereken bilgileri planlı, programlı bir şekilde, belli bir ortamda, öğreten kişi olarak karşımıza çıkmaktadır. Öğretmenlik, varlıkların en şereflisi olan insanın yetişmesine hizmet eden, gelişmesine ve terbiyesine katkıda bulunan en önemli mesleklerdendir.

“Ülkemizi gerçek hedefe, gerçek mutluluğa kavuşturmak için iki orduya ihtiyaç vardır: Biri vatanımızı kurtaran asker ordusu, diğeri ulusumuzun geleceğini yoğuran irfan bilim, kültür ordusudur. Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir”

Hepimizim asla unutamadığı hayatına dokunan kıymetli bir öğretmeni mutlaka vardır. Kendimden örnek verecek olursam; benim zamanımda 5 yıl olan ilkokul serüvenim 1992 yılında tek sınıf öğretmeni olarak Fatma Kaya ile başlamıştı. Çok kıymetli öğretmenim benim zaten ikinci annem idi, aslında hepimiz için öyle değil midir? Emekleri o kadar çok ki üzerimde, eğitirken merhamet duygusunu da o kadar güzel işlemişti ki yüreğimize. Bu sayede kendisine ve üzerimizde hakkı olan tüm öğretmenlerimize teşekkürü bir borç bilirim.

Emeklerinin karşılığını asla olamaz: Bazen kendi velilerimizden de duyarız: “Biz, bir çocukla zorlanırken sizler o kadar çocukla nasıl uğraşıyorsunuz ?”sözleri karşımıza çok çıkıyor. Tamda yeri gelmişken benimde çok sevdiğim bir sözü paylaşmak istiyorum 

Hiçbir öğretmen sabah evden çıkarken işe gidiyorum demez, okula gidiyorum der.”

Öğretmenlik özel ve kutsal bir meslektir. Hakkıyla yerine getiren tüm öğretmenlerimize saygıyla.

Haftaya yine bu sütunlarda sizinle olmak temennisi.

Öneri ve katkılarınıza dair [email protected] üzerinden şahsımla iletişime geçebileceğiniz duyurusuyla

 

Bu yazı toplam 6856 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
ZEYNEP ESKİ Arşivi