ZEYNEP ESKİ

ZEYNEP ESKİ

En Verimli Sömestr

En Verimli Sömestr

Kıymetli Gebze Yeni Haber Gazetesi ve www.gebzehaber.net okurları.

Yarıyıl tatili öğrenciler için genelde dinlenme, eğlenme ve bilgisayar başında zaman geçirme olarak düşünülse de özellikle LGS hazırlığı yapan öğrenciler için eksik konuları gözden geçirmek için önemli bir fırsattır.

Özellikle bu haftada bize gelen sorulardan biride: ‘Bu dönemi nasıl geçirmeliyim?’  

‘Bol bol soru mu çözmeliyim’ yoksa ‘Eksik konularım var onları mı gidermeliyim?

Ders çalışmak;  öğrencinin, zevk almadığı, kendini sadece mecbur hissettiği için yaptığı ve bu yüzden de genellikle en sona bıraktığıdır. Hâlbuki çalışma olarak görülmesi yerine, bunu düzenli yapan öğrenciler için tamamen bir görev haline gelirse; neyin ne zaman yapılacağına dair daha planlı ilerlediğinde başarıya ulaşmasında büyük ölçüde fayda sağlar.

LGS öğrencisi sınav hazırlığının yanında aynı zamanda okul yazılı çalışmalarını da birlikte yürütmek zorunda olduğundan bu ara tatil bir fırsat olarak görülebilir.

Öğrenciler öncelikle kendi başarısına uygun bir plan yapmalıdır.

·Birinci dönem neler halledildi

·Oluşan konu eksiklikleri nelerdir.

·Hem konu tekrarı, hem soru çözümü yapılmalıdır

·Artık günlük deneme sınavlarına başlanabilir

 

 

Söylemeden geçemeyeceğim. Tatil demek sadece ders çalışmakta değildir. Kişinin hobilerine zaman ayırıp, dinlenmeyi unutmadan verimli şekilde zamanı geçirmesidir.

Araştırmalar, insanların öğrendiklerinin yüzde 75’ini bir haftada, yüzde 66’sını bir günde, yüzde 54’ünü de bir saat içinde unuttuğunu gösterir. Unutmayı ortadan kaldırmanın en iyi ve en etkili yolu ise yapılacak tekrarlardır.

Özellikle geçmiş konulardan çok fazla hata yapıldığı için genel tekrar çalışmalarına ağırlık verilmelidir.

Eksik konularımızı tespit edip ve günü planlamalıyız. Her güne konu yerleştirip eksikleri gidermeliyiz. Bu planlama öğrencinin hem akademik hem de psikolojik olarak rahatlatmasını sağlayacaktır. Konuları planına yerleştirirken de en çok hata yapılanlara öncelik verilmesine dikkat etmeliyiz, Çünkü ilerleyen zamanlarda bu kadar uzun süreli bir tatil dönemin olmayacaktır.

Konu tekrarı yapmak kadar soru çözmek de çok önemli. Çünkü yaptığımız çalışmaları ne kadar kavradığımızı, ancak çözdüğümüz soru aracılığıyla aldığımız dönüşlerden görebiliriz. Her güne belli bir soru çözümü sayısı koymayı unutmamalıyız.

Haftaya yine bu sütunlarda sizinle olmak temennisi.

Öneri ve katkılarınıza dair [email protected] üzerinden şahsımla iletişime geçebileceğiniz duyurusuyla

Bu yazı toplam 5450 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
ZEYNEP ESKİ Arşivi