BARBAROS TANTAN

BARBAROS TANTAN

Katiller

Katiller

Önceki gün, Sapanca Gölü'ndeki bir katliamla irkildik. Göl kıyısına giden bir çift hissettikleri kötü kokudan şüphelenince, ortaya bir katliam görüntüsü çıktı.
   Olayı anımsayalım...
   Göle kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce bırakılan hayalet ağ nedeniyle 68 yabani ördek ve çok sayıda balık telef oluyor. Bu düpedüz bir katliamdır. Çünkü, yok edilenler canlıdır.
   Olay, Eşme sahilinde yaşanıyor. Su üzerinde telef olmuş ördek ve balıklarla karşılaşan bu duyarlı çift, doğal olarak durumu ilgililere bildiriyor. O ilgililerden de "Soruşturma başlatıldı. Sorumlu ya da sorumlular hakkında yasal işlem yapılacaktır" gibi yuvarlak bir açıklama geliyor.
   Bu tür açıklamaların hiçbir kıymeti yok. Benzer olaylar o kadar çok sayıda yaşanıyor ki, gündeme bile gelmiyor. Bu Olay, duyarlı çiftin olayı görüntülemesi ve o videoyu haber kanallarıyla paylaşması dolayısıyla gündem oluyor.
   Tabi ki gündem olmalı. Tabi ki, ilgili kurumlar bu katliamın sorumlularını tespit edip cezalandırılmalarını sağlamalı. Çünkü, dediğim gibi telef olanlar canlı.
   Ancak, daha da önemlisi, bu katliamı yapan magandalardan onlarca, yüzlerce ve binlerce olduğu unutulmadan toplumsal eğitim ve duyarlılık artırılmalı.
   Peki bu nasıl olacak ?
   Önce ailes ve sonra da eğitimin ilk basamaklarında, baycan da olsa birer canlı olduklarının unutulmaması gerektiği anlatılmalıdır. Anlatmak yetmez, insanın diğer canlılarla dostluk kurmasını sağlayacak alt kültür oluşturulmalıdır.
   Bakın o zaman bu tür katliamlara cesaret eden çıkar mı ?
   Üzgünüm ve toplum olarak elbette üzgünüz. Ama, daha fazla üzülmemek için vakit geç olmadan gereği yapılmalıdır.
   Belki, ceza yasalarında bile düzenlemeye gidilmelidir...

Bu yazı toplam 1907 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
BARBAROS TANTAN Arşivi