BARBAROS TANTAN

BARBAROS TANTAN

İlginç buluşmalar

İlginç buluşmalar

Ülke siyasi tarihinde AKP ile başlayan dönemden itibaren çeşitli evrelerde oluşan ve birbirine taban tabana zıt görüntüler yansıtan ilginç buluşmalara tanık olduk.
Bu tanıklık, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu ile gerçekleşecek buluşmasında da sürecek.
AKP'li Cumhurbaşkanı, İstanbul'daki iki seçimde de yenildiği İmamoğlu'nu 30 Büyükşehir Belediye Başkanı'na çıkardığı davet gereği Beştepe'deki sarayda ağırlayacak.
Bu buluşma tabi ki tek başına Recep Tayyip Erdoğan ile Ekrem İmamoğlu'nun buluşması olmayacak ama toplam içinde en ilginç karşılaşma olarak hafızalara kazınacak, buna eminim.
İmamoğlu'nun her iki seçimde de rakibi Binali Yıldırım, ama siyaseten karşı propagandasını yürüten Erdoğan olmuştu. Ve de tüm devlet olanaklarını kullanırken, İmamoğlu için söylenmedik söz bırakmamıştı. Sözün bittiği yerlerde tutuklamak ya da yerine en kısa sürede kayyum ataması yapmakla tehdit etmişti.
Ama, bunların hiç biri olmadı ve olmayacak da.
Nedeni ise şu;
AKP'li Cumhurbaşkanı, siyasette pragmatist yaklaşım sergiliyor. Gelişen duruma göre tavır belirliyor ve kamuoyundan istediği olumlu tepkiyi almazsa, ilk söylediklerinin tam tersine düşen icraatlar gerçekleştirmekten kaçınmıyor. Böyle yaptıktan sonra da "Bakın işte, demokrasi neyi gerektiriyorsa onu yapıyorum" algısı yaratmanın yolunu arıyor ve bir biçimiyle de buluyor.
Karşısındaki siyasetçiler meselelere pragmatist çözümler bulamadığı için açığa düşüyor ve AKP'li Cumhurbaşkanı yine istediģi gibi kamuoyu oluşturuyor.
AKP'li Cumhurbaşkanı'nın önceki ilginç buluşmalarına değinmeyeceğim bile. Çünkü, bu kez gerçekleşecek buluşma hepsini bastıracak.
AKP, Cumhurbaşkanı'nın döneminden beri elinde tuttuğu İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni CHP'li İmamoğlu'na neden teslim etmek istemediğini  kamuoyuna tüm açıklığıyla anlatmadı, anlatamaz da.
Belki, bu buluşmadan son İmamoğlu açıklar. Ne dersiniz, açıklar mı ?
İşte, tek başına bu hipoteze karşılık verecek çok az bilgiyi paylaşma şansı bulabilirse, İstanbul ve ülke halkı için kazanç yaratmış olacaktır.
Bekleyip göreceğiz... 

Bu yazı toplam 1726 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
BARBAROS TANTAN Arşivi