BARBAROS TANTAN

BARBAROS TANTAN

Gebze'nin yarattığı katma değer

Gebze'nin yarattığı katma değer

Ülke ekonomisine yön veren sanayi kuruluşlarına ev sahipliği yapan Gebze’den 59 firma, İstanbul Sanayi Odası'nın geleneksel  “Türkiye’nin En Büyük 500 Firması” sıralamasında yer aldı.
Bu tablo, bölgenin farkını önceki yıllarda olduğu gibi bir kez daha ortaya koydu.
Yaratılan katma değer ülke ve bölge adına büyük çok büyük önem taşır. Sanayi odaklı, katma değeri yüksek ürünlere dayalı, kalıcı ve sürdürülebilir bir büyümeyi sağlamak amacıyla çalışan  firmalar, görüldüğü üzere yüksek potansiyelleri ile daha da güçlü hale gelebiliyor.
Rakamların da gösterdiği üzere, bölgenin ihracat ve üretim açısından sanayiye sağladığı katkı her geçen gün artıyor. Çalışmak, üretmek ve emeğe değer katarak daha güçlü bir konuma gelme gayreti gösteren firmaların başarısı, elbette Gebze’nin olduğu kadar ülkenin de başarısı olarak kabul edilir.
Şimdi, ilk 500 arasında kim hangi sırada yer almış ona bakalım...
Çolakoğlu Metalurji A.Ş. onüç, Tosçelik Profil ve Sac Endüstrisi A.Ş yirmidört, Sarkuysan Elektrolitik Bakır San. ve Tic. A.Ş. yirmidokuz, Bosch San. ve Tic. A.Ş. otuzbir, Assan Alüminyum San. ve Tic. A.Ş. otuzbeş, Kroman Çelik Sanayii A.Ş. kırkbir, Yücel Boru ve Profil Endüstrisi kırkiki, Kastamonu Entegre Ağaç San. ve Tic. A.Ş. kırkdört, Diler Demir Çelik Endüstri ve Ticaret A.Ş. altmışbir, MMK Metalurji San. Tic. ve Liman İşletmeciliği A.Ş. altmışiki, Erdemir Çelik Servis Merkezi San. ve Tic. A.Ş. altmışdokuz, Trakya Cam Sanayii A.Ş. yetmiş, Yazıcı Demir Çelik Sanayi ve Turizm Ticaret A.Ş. yetmişiki, Borusan Mannesmann Boru San. ve Tic. A.Ş. seksen, Namet Gıda San. ve Tic. A.Ş. seksendokuz, Tusaş Motor Sanayii doksandört, Autoliv Cankor Otomotiv Emniyet Sistemleri San. ve Tic. A.Ş. doksandokuz, Sarten Ambalaj San. ve Tic. A.Ş. yüziki, Modern Oluklu Mukavva Ambalaj San. Tic. A.Ş. yüz on,  Eczacıbaşı Tüketim Ürünleri Sanayi ve Ticaret A.Ş. yüz onbir, Asil Çelik San. ve Tic. A.Ş. yüz ondokuz, Tosyalı Filmaşin ve İnşaat Demir Üretim Sanayi A.Ş. yüz yirmiüç, Akçansa Çimento San. ve Tic. A.Ş. yüz yirmiyedi.
Gebze sanayisinin daha iyilerini göstereceğine eminim...

Bu yazı toplam 1714 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
BARBAROS TANTAN Arşivi