İsmail Kadı

İsmail Kadı

Sorgulanmazsa Olacağı Budur!

Sorgulanmazsa Olacağı Budur!

 

 

Bilmediğin konuyu öğrenmenin yolu bildiğini sandığın konuyu sorgulamaktan geçer. Şimdi şaşırıyorsun, korkuyorsun ve susuyorsun! Neden böyle olduğunu biliyor musun? Çünkü merak edip sormuyorsun, sorgulamıyorsun! Böyle yapmadığın için de sana soruyorlar, seni sorguluyorlar, hesabı senden istiyorlar. Bu konu tarih boyunca böyle olmuştur, şimdi de böyle oluyor Bu ifadeler Einstein’ın sözü olduğu bilinir. ‘’Nedenler değişmedikçe, sonuçların değişeceğini düşünmek ahmaklıktır.’’

Yine fizikçi filozof Albert Einstein’in dediği gibi ‘’Sorunlar onları yaratanların mantığıyla çözülmez.’’

Türkiye’nin bugün içerisinde bulunduğu kaosun en büyük sorumlusu bugün ki iktidar ve onun bileşenleridir.

15 Temmuz ‘’girişim sonrası’’ açıkça fırsata çevrilerek bu durum bir kez daha görülmüştür.

İlan edilen OHAL koşullarında ve kararnamelerle gerici, yağmacı politikalar hızla uygulanmaya geçirilmektedir. Bu politikalara son vermeden sorumluluları def etmeden demokratik ve barış içerisinde bir gelecek hayal edilemez. Aydınlanmacı toplumsal muhalefet düşen görev gerici, ırkçı politikaların karşısında durmaktır. Aksi halde ülke ve toplum olarak bu kaostan çıkmak bir yana kimsenin kabul edemeyeceği bir felaket kaçınılmaz hal alır. Bugün 30 Ağustos Zafer Bayramı. Büyük Taarruz Kurtuluş Savaşı sırasında Türk Ordusunun işgalci güçlere son ve kesin darbeyi vurmasını sağlamak ve Anadolu’dan atmak için planlanan bir harekattı. 20 Temmuz 1922’de ki TBMM oturumunda Mustafa Kemal 4. Kez olmak üzere yetki verilir.

 

Büyük Taarruz Ağustos’un 26’sını 27’sine bağlayan gece Afyon’da başlar. Mustafa Kemal Paşa ordulara bizzat komutanlık eder. Dumlupınar Meydan Muharebesi Türk ordusunun zaferiyle sonuçlanır. Bu önemli gün ülkemizde ne yazık ki bazı yöneticiler tarafından kutlanması engellenmekte. Ancak tüm engellemelere rağmen Zafer Bayramı kutlamalarının önüne kimse geçemez.

Bu yazı toplam 1022 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İsmail Kadı Arşivi