Aktan Uslu

Aktan Uslu

Yasak Elma’da yok böyle bir senaryo!

Yasak Elma’da yok böyle bir senaryo!

Geçen haftadan özetin özeti

KBB yasası ile halka çivi çaktırılmayan Kadıllı’da köylüden tarım vasıflı yerleri satın alan Emre Konuk’a yapılaşma için imar izni çıktı. Ormanın ortasına 20 bin metre inşaat başladı. Böylesi “ahlaklı” bir kazanç daha Yasak Elma’ya dahi konu olmamıştı…

Reklamlar:

Geçen haftadan geniş özet!

 

Tarım yapan köylünün hakkı olan tarım vasıflı yeri o vasıflarla, Akli Film Şirketi sahibi Emre Konuk aldı. Konuk’un Büyükşehir ve Gebze’den imar değişim talebi anında yerine geldi

Köylüye çivi çaktırılmayan Kadıllı’da orman arazisinin ortasına 20 bin metrekarelik yapı henüz imar planı askıdayken kuruldu. CHP yargıya iki ciddi suç duyurusuyla gidiyor

Reklamlar..

Geçen haftadan özet..

 

 

 

 

KBB statüsü ile mahalleye dönüşüp çivi çaktırılmayan köylerde mevzu sermaye olunca, hele film çevireni olunca ahlaki çürümeye sebep gösterilen dizilerin senaryolarını aratmıyor. Ancak bu sefer durum değişik…

Gebze, Kadıllı’da Hazine’ye devrolan 2B arazileri köylünün edinmesi için Hükümet tarafından “uygun” fiyat; Sabah, Akit, Akşam ve emsali gazetelerin yazdığı Türkiye üzerinden belirlendi. Halbuki halk gerçek Türkiye’yi yazan gazetelerin yazdığı Türkiye’de yaşıyordu. Hal böyle olunca Sabah, Akit, Akşam ve emsali gazetelerin yazdığı Türkiye’de yaşayan eşraftan Akil Fim’in sahibi Emre Konuk o yerleri, tarım vasıflı arazi üzerinden edindi.

Partilisi CHP Lideri’ne sövünce CHP Lideri’ni sorumlu tutan, öğrencilere bir öğün yemek istenince “sosyalist yalan” diyen belediye başkanlarının yönettiği günümüz Kocaeli Büyükşehir ve Gebze Belediyeleri’nde Emre Konuk’un imar değişimi hızı kabul edilirken orman arazisinin ortasına 20 bin metrekarelik inşa henüz plan askı aşamasındayken başladı. İlimizdeki yapılaşmayı uzaydan takip edip söz konusu halk olunca aslan kesilen KBB görmedi! Gebze Belediyesi İmar Komisyonu’nun AKP’li meclis üyeleri, “Orada yapılaşma yok zaten” dedi. CHP Gebze yürütmeyi durdurma kararı ve suç duyurusu için yargıya giderken böylesi “ahlaki” bir senaryonun henüz “Yasak Elma”ya bile konu olmadığı..

Siyasal İslamcı vahşi kapitalizmin varlığını sürdürmesinde toplumu uyutarak önemli katkısı olan Yasak Elma ve emsallerini nal toplatacak imar rantı senaryosunun Emre Konuk tarafından kaleme alındığı..

Dizi çekimi öncesi de uygulamasının sahada yapıldığı sanılıyor.

 Pazar günü akşamı CHP Gebze İlçe Örgütü’ndeki basın toplantısının Kadıllı detayına dair gazeteciliğimi bir tarafa koydum..

Üstelik AKP Türkiye’sinde adalet arayan bir yurttaş olarak düşüncelerimi ifade etmiş oldum.

Mesele yasal kılıfına uydurulur uydurulmaz ayrı mesele..

Böylesi bir adaletsizlik, böylesi bir rant, böylesi bir kanunsuzluk Türkiye’nin en ahlaksız dizilerinde bile yok diyorum.

İmzası olan herkesi, kınıyorum.

Arzu edene Gebze Adliyesi’nin konumunu da atarım..

Sırf bunları yazamayalım diye çıkarttığınız ilkel çağları çağrıştıran yeni basın yasanızda yok hükmündedir şahsımda diyorum..

Başka da bi’şi, şimdilik demiyorum. 

 
 

 
 

Bu yazı toplam 1473 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
Aktan Uslu Arşivi