Aktan Uslu

Aktan Uslu

CHP Darıca’da temiz siyaset herkese lazım

CHP Darıca’da temiz siyaset herkese lazım

Dönemlerden bir dönem, yine bir yerel seçim dönemi.

Bir gazetenin çalışanıyım ve CHP Darıca Belediye Başkan aday adaylarından biriyle çalıştığım gazete için röportaj yaptım.

Röportajı veren aday adayı, yayın sonrası teşekkür etti.

Bu detay önemli.

Röportajın içinde bir yerinde;

Grup Yorum’un da adının geçtiği bir soruya, yanıt var. Ve o bölüm sadece bir detay. Değil röportajın başlığı veya spotu, ara başlık bile verilmemiş. Öylesine, bir detay.

CHP’de adayın yine atamayla belirlendiği bir yerel seçim. Son günün son saatleri.

CHP Darıca’nın belediye başkan adayı olarak önce sözünü ettiğim röportajı veren kişi aday olarak açıklandı. Birkaç saat sonra, aday değişti.

Meğersem…

O dönem çalıştığım gazetenin CHP üyesi olan sahibi..

O aday adayının, adaylığının önünü kesmek için, kendi gazetesinde yayınlanan röportajı CHP genel merkezinde birilerine bir şekilde ulaştırıp, o detayı da gerekçelerden biri olarak göstermiş.

Bu çirkin siyasetle uzaktan yakından ilgim olmama karşın adaylığının önü kesilen zevat, yayınlandıktan sonra teşekkür ettiği röportajı kastla bana, “Adaylığımın önüne geçtin” türü abuk sabuk bir tepki gösterdi.

Gel gör ki bir sonraki genel seçimde aynı zevat bu sefer, üstelik kendinden sebep değil ülke durumundan sebep kazanamayacağını zaten kendisinin de bildiği, başka bir makama aday oldu.

Ben de her iki zevatın o süreçte birbiriyle nasıl kanka olduklarına tanık oldum. Kanlı bıçaklı olmaktan kankalığa evrişimde her iki zevatın omurgalarını çok merak etmiştim: Var mı idi, yok mu idi?

Anti parantez;

Sonra aynı aktif siyasetçi zevat bir başka yere daha aday oldu, bu sefer tutturdu. Bir daha denedi, bir daha tutturdu.

Son denemesinde tutturamayınca ise parti içi siyasetinde öyle bir manevra yaptı ki, akla zarar. Hadi neyse

**

CHP’nin bölgemizdeki son ilçe kongrelerini ve il kongresini, malum sebebimden ötürü, henüz tam toparlayamadığım süreçte, sahadan değil ama uzaktan, kimi gazetelerin haberlerinden, sosyal medyadan takip ettim.

Mevcut yönetimin içinden Hüseyin Cihan Özaltan ile Barış Kotan’ın yarıştığı kongre.

Her iki CHP’liyi de kısmen bilirim. Barış Kotan’ı, merhum abisi Güven Kotan’dan sebep biraz daha fazla bilirim. Her iki CHP’li ile de bir yerlerde karşılaştığımızda selamlaşmanın, belki iki çift laf etmiş olmanın dışında bir hukuk ortamı olmamış. Yani üzerlerinde herhangi bir kanaatim oluşacak derecede bir yaklaşım, düne kadar olmadı. Kongrede malum, seçimi Özaltan’ın kazanmasından sebep yeni yeni oluşmaya başladı.

Adaylardan Güven Kotan’a dair sosyal medyada, akla zarar yaklaşımlar, tutumlar olduğuna dair etkiler, tepkiler.

Bir iddiaya göre;

CHP Darıca’da kongre süreci yönetim kongreyi, Güven Kotan’ın illaki olması gereken bir düğün gününe denk getirmiş. Doğruysa, bence de yanlış etmiş.

Ancak çok enteresan:

Artık sahaya yeniden döndüğüm vakitler..

Darıca Belediye Meclisi’nde 2024 tahmini bütçesinin ana konu edildiği, CHP Darıca İlçe Örgütü’ndeki basın toplantısı.

Ana konunun dışına da, bir şekilde çıkıldı.

İlçe Başkanı Hüseyin Cihan Özaltan; Darıca Belediyesi’ne ve Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık’a; “Kongre günü Adnan Menderes Kültür Merkezi’nin kendilerine, istemelerine rağmen verilmediği” gerekçesiyle ağır eleştirilerde bulundu.

Naçizane şahsımın sorusu üzerine, CHP Darıca İlçe Kongresi’nin gerçekleştiği gün ve saatlerde birini görevlendirdiklerini, merkezin boş olduğunu tespit ettiklerini söyledi.

Ayrı bir haber olarak, gazetenin de manşetinden verdiğimiz iddiaya dair Darıca Belediyesi veya Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, bir açıklamada bulunmadı.

O basın toplantısından bir süre sonra gerçekleşen Darıca Belediye Meclisi’nde; CHP Grubu’nun konuya dair soru önergesi vereceğini öngörüyordum. Vermediler.

Bunun üzerine meclis toplantısı bittikten sonra Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık’a mevzuyu bizzat sordum. Yalanlayan açıklamasını da gazetede, etik gereği yine manşetten yayınlamıştık ancak daha Bıyık’tan sorumun yanıtını alırken, CHP Darıca tarafından o gün o saatte istenilen salonun daha öncesinde bir nişan için tahsis edildiğine dair bir belgeyi, bir belediye bürokratı veya memuru yanımıza getirdi.

Yani demem o ki; Muzaffer Bıyık da CHP Darıca Grubu’ndan konunun gündeme getirileceğine dair öngörüyle, hazırlıklı idi…

Velhasıl kelam..

Bir iki örneğim daha var. Pas geçiyorum.

İki örneğim arasında yanılmıyorsam 15 yıl fark var.

Ve günümüzde de yerel seçime gidiyoruz. CHP Darıca’da aday adaylığı dönemi başladı ve aynı siyaset biçimi halen sürüyor.

Kimle sürüyor, nasıl neden sürüyor.

Onun yanıtını da vereceğim ama kelimesayar, 600’ların bandında.

Yine bir yorumumun girizgâhı, bir yorum boyutunda oldu.

Ancak yakın tarihi, hayli yakın tarihi anımsatmadan olmazdı.

CHP Darıca’da temiz siyaset herkese lazım. Dün kirletenlere bugün lazım oldu olacak.

Bugün kirletenlere, yarın lazım olabilir diyor, arkası yarına bağlıyorum…

Bu yazı toplam 12166 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
Aktan Uslu Arşivi