Aktan Uslu

Aktan Uslu

Ve yasaklara GTÜ üstelik siyasi skandalla bulaştırıldı

Ve yasaklara GTÜ üstelik siyasi skandalla bulaştırıldı

Mesleğimizin genç ve gelecek vaat eden yetenekleri arasında yer edinen, çok iddialı haberlere imza atıp ulusal basında da birçok haberine ismine atıfta bulunarak yer verilen, Kocaeli Barış muhabiri Merve Dişli’nin 23 Ağustos 2023 tarihli; “Sanayi Odası toplantısında şok! Bakan konuşurken yayını kapattılar!” başlıklı haberi, özetle şöyle:

Sanayi Odası Ağustos Ayı Meclis Toplantısına katılan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır’ın konuşması esnasında toplantıyı izleyenlere yayın kapatıldı.

Detayı için:

https://l24.im/NtD7Jg

Yine aynı meslektaşımızın 28 Ağustos tarihli bir diğer haberine göre; Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin Kocaeli Valiliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanlığı ziyareti, basına kapatıldı.

İzmit’te durum özetle bu. Gebze’de, bizde durum ne:

Gebze’de askeri kışladan boşalan devasa arazinin nasıl değerlendirilmesi gerektiğine dair tartışmaların zirve yaptığı, özetle; Galericiler Sitesi de konuşlandırılarak (sonra plandan çıktı) beton yığınına çevrilecek bölgede toplumsal muhalefetin direttiği zamanlardı.

Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, 11 Aralık 2020’de Arapçeşme Mahallesi’ndeki Bilim Sanat Merkezi’nde basın toplantısı düzenledi. Belediye sosyal medya kaynaklarından canlı yayınlanan toplantıda yayın, soru cevap bölümünde kesildi..

O basın toplantısından tam dört gün sonra, 15 Aralık 2020’de Başkan Büyükgöz bu sefer makamında, basına da o gün içinde davette bulunulan, olağanüstü basın toplantısı düzenledi. KBB Meclisi’nde de askeriye arazisinin gündemde yer aldığı toplantıya bir ya da iki gün vardı. Toplumsal baskı yoğunlaşmış, belediye ve siyaseten iktidar sıkışmıştı. Herkes konunun, o arazi ile ilgili olduğunu zannetti. Gündemi dağıtmak amaçlı olduğu açığa çıkan toplantının konusunu ben de dahil tüm gazete ve “gazeteciler” yanlış öngördü ama gel de böyle bir konu için olağanüstü basın toplantısı öngör:

Dışarıdaki Patiler’i siyasetle suçladı:

Zinnur Büyükgöz, “Bugüne kadar ne istedilerse yaptık. Teşekkür mesajları var” dediği Dışarıdaki Patiler’i sokak köpekleri üzerinden siyaset yapmakla suçladı.

https://l24.im/0Te7Ib

Tanığıydım, çok iyi hatırlıyorum.

Sorum olduğunu söyledim. Üstüne basa basa, “Tamamen bu gündemle ilgili. Toplantı gündemi dışına çıkmayacağım” dedim.

Başkan Büyükgöz, “Sorulacak ne var ki?” diye diretti.

Ben de direttim.

Ne sorduğum, ne yanıt verdiği değil anlatmak istediğim.

Çok sonra fark ettim ki; o esnada da, yayın kesilmiş…

Antiparantez; Naçizane şahsım dahil her muhabir ve köşe yazarının bir tarzı var. Ben bu gibi durumlarda maziden de kimi hatırlatmalar yapılması gerektiği inancıyla, “Kel alaka” gibi de tanımlanan yaşanmışlıkların ısrarla, “Çok alaka” olduğunu savunuyorum. Zaman zaman çok başım ağrısa da, tarzımı sürdüreceğim.

… Ve günümüzde, henüz çok taze… deyip yine hayli uzun bir girizgahtan sonra yorum başlığının ana konusuna girmek üzereyken kelime sayar, 350’lerde seyrediyor ve yorumun yayınlandığı gün, bir iş ve mesai günü.

Hattı zatında; elimde veri yok ama herhalde yurdum köşe yazarı okurunun tahammül boyutlarını zorlar seviyedeyim.

Başlığı da değiştirmeden yorumun devamını yarına saklıyorum.

Yarın biraz da;

Kocaeli Üniversitesi’nin bölgemizdeki tek yerleşkesi; Çayırova Emek Mahallesi sınırlarındaki Gebze Meslek Yüksek Okulu’nun Hereke’ye niçin taşındığını;

Aziz Nesin hayatta olup “Zübük”ü güncellese ilham kaynağı olacağına inandığım siyasi tüccarlarımızdan eski birçok şeyin Bakanı, Başbakan yardımcısı ve AKP Kocaeli Milletvekili Fikri Işık’ın etkisini…

İkinci antiparantezim; Bir sosyal medya paylaşımımdan ötürü şahsıma içerleyen, “Demeç verin o zaman” dediğimde “Tamam” diyen, yaklaşık 1.5 sene önceki son aramamda, “Tamam Aktan. Müsait olunca ben seni İzmit’e çağıracağım” deyip 1.5 seneyi aşkın süredir hala müsait olamadı kendisi…

… Gebze Teknik Üniversitesi gözbebeğimiz, eyvallah. Ama daha üst düzey eğitim verilen, Türkiye’nin iki YTE’sinden biri olan Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü’nün hangi akla hizmet, muhafaza edilmediğini sorgulayacağım.

Ve bu sefer “Türkiye Yüzyılı” makyajıyla tekrarlanan Maskeli Balo’da maskelerin arkasına gizlenen sahte yüzleri;

Gebze Teknik Üniversitesi kurumsalında bir üniversiteyi üstelik eminim ki Gebze Teknik Üniversitesi’ne rağmen “Salon dar” bahanesiyle basına yasaklayan..

Açığa çıktı ki AKP’nin bir zamanlar yaptığı gibi basına akredite uygulayan, ayrıştıran bir kurum haline getiren..

Ve kendilerince servis edilen fotoğraflarla belgelidir ki siyasi ayrımcılıkla siyasi skandala da bulaştıran o yüzlerin maskesini indirmeye çalışıp

Üniversiteyi de kendisine benzeten zihniyeti, sorgulayacağım…

Detayı; yarın…

Bu yazı toplam 5990 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
Aktan Uslu Arşivi