Tokat’ı keşfetmek…

Tokat’ı keşfetmek…

 

 

Gazeteciler Cemiyetleri Basın Vakfı Genel Kurulu için Türkiye Gazeteciler Federasyonu Yöneticisi ve Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Çetin Gürol ve Anadolu Ajansı Darıca muhabiri İsa Turhan arkadaşımızla birlikte 3 gündür Tokat’taydık.

Tokat Gazeteciler Cemiyeti ev sahipliğindeki genel kurulun yanı sıra 2.Anadolu Zirvesi adıyla Gazeteciler Buluşması gerçekleştirildi.

Bu toplantıların Kocaeli’de başlaması ve ilkinin Kocaeli Gazeteciler Cemiyetimiz ev sahipliğinde yapılması da bizim için önemliydi.

Türkiye’nin dört bir yanından Tokat’a gelen cemiyet başkanları ve delege arkadaşlarımızla hem Basın Vakfı’nın yeni yönetimini belirledik hem de Tokat’ın tarihi ve kültürel zenginliğini keşfettik.

 

BASIN VAKFI’NA KOCAELİ DAMGASI

 

Basın Vakfı yönetiminde Kocaeli’den 3 ismin yer alması elbette Kocaeli adına sevindiriciydi. Benimle birlikte yeni listede görev alan, TGF Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Halit Yılmaz ve Cemiyetimizin onur üyesi Cemal Kaplan’ı da tebrik ediyorum.

Cemiyetimiz açısından bir başka önemli konu da, Derince’de TOKİ aracılığıyla yaptırmakta olduğumuz 16 Ocak Basın Sitesi projemizin başka şehirlere örnek olmasıydı.

Genel kurulun divan başkanlığını da yapan Cemiyet başkanımız Çetin Gürol, diğer şehirlerin cemiyet başkanlarına bu projemiz ile ilgili detaylı bilgi verdi. Çetin Gürol’un, Diyarbakır’daki meslektaşlarımıza –bizzat giderek- yardım etme önerisi de anlamlıydı.

 

TARİH VE KÜLTÜR KENTİ TOKAT

 

Basın Vakfı kongresi sayesinde Türkiye’nin dört bir yanından gelen meslektaşlarımızla Tokat’ı gezme olanağı da bulduk. Eğer Tokat’a en az 3 gününüzü ayırmazsanız emin olun Tokat’ı gezmiş olmazsınız.

Tokat gerek merkezi, gerek Zile, Niksar, Pazar ve diğer ilçeleriyle hem tarihi ve turistik, hem kültürel, hem de yemek, müzik, doğal zenginlikleriyle büyüleyici bir şehir.

Tokat’ın belki de en büyük eksiği, bu zenginlikleri ön plana çıkaramayışı. Tokat’ı gezdikçe hayranlık ve şaşkınlıkla karşılaştık. Özellikle Zile’nin tarihi dokusu, evleri ve farklı yaşam kültürü, Pazar’ın Ballıca mağarası, Niksar’ın kalesi, suyu, yeşili ve adını sayamadığım nice yerleşim yeri.

Tokat’ın en dikkat çeken yanı ise insanların misafirperverliğiydi. Dönüş yolunda bile mola verdiğimiz bir köyde, bahçesinde çapa yapan köylü, çay ve yemek ikram etmek için ısrar etti. Tokat’ta olduğumu Darıcalı arkadaşım Satı Bozkurt’tan öğrenen Duran Kum, hiç tanımadığı halde bizi en iyi şekilde ağırlamak için adeta seferber oldu.

Esnafı inanılmaz alçak gönüllü. Hangi dükkana girseniz, satış yapın ya da yapmayın mutlaka çay ikram ediyorlar. Güler yüzle karşılıyorlar.

Tokat, aynı insanları gibi son derece mütevazi ve samimi bir şehir. Belki de bu yüzden tanıtımı beceremiyorlar!

 

TEŞEKKÜRLER

 

İlk teşekkür elbette Tokat Gazeteciler Cemiyeti’ne. Tertip Komitesi Başkanı Kemal Özdilek, Cemiyet başkanı Cemal İncesoyluer, Yardımcısı Murat Onur ve tüm yönetimi güzel bir organizasyona imza atarak övgüyü hak ettiler.

Gazetecileri en iyi şekilde ağırladıkları ve bu organizasyona destek verdikleri için Tokat Valisi Cevdet Can, Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Zile Belediye başkanı Lütfi Vidinel ve Niksar Belediye başkanı Özdilek Özcan’a da şahsım adına teşekkür ederim.

 

En özel teşekkür ise, bize misafirperverlik duygusunu hatırlattıkları için Tokat’ın güzel insanlarına ve Tokat’taki meslektaşlarıma. 

Bu yazı toplam 86 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi