Nail Çiler’in gör dediği

Nail Çiler’in gör dediği

 

 

Gebze Ticaret Odası’nın meclis toplantılarını hiç kaçırmam. Çünkü o toplantılar sadece Gebze Ticaret Odası’nı ve üyelerini değil tüm Gebze’yi ilgilendiriyor. Orada konuşulanlar, Gebze’nin sadece ticaret hayatıyla değil her yönüyle ilgili.

Bu aşamaya gelmesi elbette kolay olmadı. Nail Çiler ve yönetimi çok büyük çaba harcadı. 

Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler, sadece bir oda başkanı gibi değil, gönüllü bir milletvekili ve belediye başkanı gibi davranıyor.

Örneğin bu şehirde Gebze’nin il olması gerektiğini tek söyleyen o şu anda. Hatta büyükşehir olması gerektiğini üstüne basa basa vurguluyor. Türkiye’nin diğer illerinden, il olmaya çalışan ilçelerinden örnekler veriyor. Gebze’nin il olmasını gerektiren gerekçeleri anlatıyor, koşullarının hazır olduğunu izah ediyor.

Elbette Gebze’nin il olması tek kişinin ya da kurumun gerçekleştirebileceği bir şey değil. En başta siyasetçiler sonrasında bürokratlar, sivil toplum kuruluşları, basın, yöresel dernekler ve nihayetinde bu şehirde yaşayanların da destek vermesi gerekiyor.

Gebze ile İstanbul’un toplu ulaşım şansı olan Metro konusunda da Nail Çiler dışında kimse bir şey demiyor. Eskiden Gebze-Haydarpaşa arasında sefer yapan banliyö trenleri vardı, şimdi yok. Bu insanlar yıllardır minibüslere mecbur bırakılıyor.  Pendik ilçesine kadar gelen Metro neden Gebze’ye gelmesin?

Raylı taşımacılık neden Gebze’de yapılmasın? Hep yazıyoruz ve şikayet ediyoruz trafikten. Özellikle sabah ve akşam Gebze ile sanayi arasındaki trafik yoğunluğundan. Raylı taşımacılık olsa bu kadar trafik olur mu?

Nail Çiler bu yönüyle Gebze için bir şans. Eğitim ve sağlık alanında da yapılması gerekenleri gündeme getirmek bir yana, oda GTO olarak bizzat katkı sunuyorlar. Bir meslek lisesinin ardından şimdi de meslek yüksek okulu yapımı gündemde.

11 bini aşkın üyesiyle Gebze’nin ticari hayatına büyük zenginlik ve güç katan Gebze Ticaret Odası, Gebze’nin her yönden lokomotifi olmayı da sürdürüyor.

Diğer sanayici ve işadamları dernekleri ve sivil toplum kuruluşları da Gebze Ticaret Odası’na biraz ayak uydursa inanın Gebze’de çok şeyler değişir.

 

 

Bu yazı toplam 100 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi