Darıca’daki ‘Eğitim’ toplantısında, İyi, Kötü, Çirkin

Darıca’daki ‘Eğitim’ toplantısında, İyi, Kötü, Çirkin

 

Dün, Darıca İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bir toplantı düzenledi. Toplantının konusu, ‘Eğitimde Yükselen Darıca’

Katılanlar, Darıca Kaymakamı Ömer Karaman, Darıca belediye başkanı Şükrü Karabacak, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Oğuz, diğer protokol mensupları, Darıca’daki sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, mahalle muhtarları ve okul aile birliği yöneticileri. Siyasi partilerin temsilcileri de davet edildi ancak CHP ve MHP ilçe başkanları kendilerine yer bulunamayınca salonu terk etmek zorunda kaldılar.

Toplantının içeriği ne kadar güzel ise, organizasyon bir o kadar kötüydü.

Bu kadar çok kişiyi davet edip, kapasitesi sınırlı bir salona sığdırmaya çalışmak, sığdıramayınca da bazı yanlış anlaşılmalara neden olmak, toplantının güzel yanlarına gölge düşürdü.

Kaymakam, belediye başkanı ve ilçe milli eğitim müdürünün yaptığı konuşmaların özeti şuydu. Darıca eğitimde başarı çıtasını yükseltiyor. Hatta Kaymakam’a göre Kocaeli ilinin Türkiye genelinde 41’incilikten 7’nciliğe yükselmesinde Darıca’nın payı var.

Eğitimde çıtayı yükseltmek elbette çok güzel ancak keşke sayın Kaymakam, toplantının yapıldığı Piri Reis Mahallesi’nde bir ilkokul olmadığının farkına da varabilseydi.

Eğitimde başarının yükselmesinde Darıca Belediyesi’nin fiziki katkılarını yok saymamak lazım elbette. Ancak Başkan Şükrü Karabacak’ın eğitimle ilgili toplantıda bütün sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerini bulmuşken Başkanlık sistemini de araya sokuşturması ustaca bir manevraydı.

Toplantıyla ilgili en önemli olumsuzluk, organizasyon eksikliğiydi. CHP Darıca ilçe başkanı Yakup Törk ile MHP Darıca ilçe başkanı Adem Aygün de toplantıyı takip etmek için salona geldiler ancak görevli bir türlü bu iki başkanın oturacağı uygun yer bulamadı. Bir ara basın masasına yöneldi. Hatta gazetecilere doğru bakıp, “Kalabalık gelmişler, açlar galiba’ gibi çirkin bir ifade kullandı.

Gerçi toplantıya yemek için değil haber için geldiğimizi kendisine ilettik ancak böyle bir algı ve söylemi nedeniyle de kendisini ayıpladık.

Tabi sonuçta Yakup Törk ve Adem Aygün toplantı başlamadan salonu terk ettiler. AKP ilçe başkanı Muzaffer Bıyık’a ise itina ile yer sağlandı.

 

Darıca’nın eğitiminin masaya yatırıldığı bu toplantı ile ilgili haberi, gazetemizden okuyabilirsiniz. Habere yansımayan bölümlerini de ben burada paylaşayım istedim. 

Bu yazı toplam 101 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi