İbrahim Karslı

İbrahim Karslı

Sosyal Medya Sınırsız Mı?

Sosyal Medya Sınırsız Mı?

Sevgili dostlar son günlerde birçok dostumdan ( öğrenci / emekli / partili partisiz ) devlet büyüklerine sosyal medya yoluyla hakaret dosyası geldi. Bu durum göstermektedir ki sosyal medya hesapları taranmakta ve her türlü hakaret için suç duyurusu yapılmaktadır. Bunun için hukuk büroları ve bilişim teknolojileri kullanıldığından şüphem yok. Her bir dosyada uzlaşma yoluyla mağdurlardan para isteklerinde bulunmaktadır. Bu durumda yargılanmanın yanında ciddi ekonomik kayıplar oluşturmaktadır. Seri yargılama usulü ile paylaşımda bulunanlara hemen ceza verilmektedir.

 

Facebook 5000 arkadaş kabul etmenize izin veriyor. Gönderinizi herkese açık yapsanız da en fazla 25 kişi görebiliyor. Yapılan araştırmalara göre siyaseten yapılan paylaşımlar kimsenin fikrini değiştirmediği gibi sizin fikrinizden daha çok nefret edilmesine yol açıyor. Yapılan paylaşımın kendini tatmin etmekten başka faydası yok. Ayrıca TCK kapsamında bilişim yoluyla hakaret zaman zaman halkı kin ve düşmanlığa tahrik, özel düzenlenen Cumhurbaşkanına hakaret suçlarına yol açıyor.

 

Bu davalarda mahkemeler düşünce hürriyeti ve ağır eleştiri konusunda oldukça dar yorum yapıyor.

 

Çözüm şu ki tüm dostlarımı arkadaşlarımı bu suçlardan sakınmaya sosyal medyayı bir hakaret tehdit aracı olarak değil bir haberleşme/ bilgilendirme aracı olarak kullanmalarını tavsiye ediyorum.

 

Bu hususta hukuki bir makaleden çok herkese açıkça meramımı anlatan bir yazı kaleme aldım paylaşmakta yarar var..

 

Bu yazı toplam 26176 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
İbrahim Karslı Arşivi