Hanifi Yasin Çelik

Hanifi Yasin Çelik

Sen Ağlama, Dayanamam

Sen Ağlama, Dayanamam

Dünya Kupası önceleri gerek Katar’da olması gerek alkol ve giyim tarzları nedeniyle yaşanan futboldan uzak tartışmalar nedeniyle ilgi bir türlü oyuna dönememişti. Ancak öyle olaylar yaşanıyor öyle hikayeler yazılıyor ki insanlar sahadan odaklarını bir an olsun kaçırmaya imtina ediyorlar. Bu yazımızda da beklenmedik maçları ve gelişmelerin en üzücü olanı, Cristiano Ronaldo’nun vedasını konuşacağız.

Messi önderliğinde, sanki benim “elenirler” minvalinde yazdığım yazıya inat oynuyorlar gibi adını yarı finale yazdırdı Arjantin. Messi’nin harika asisti ve penaltıdan attığı golün ardından maçın rahat tempoda sona ereceği beklenirken Beşiktaş’ın yıldızı Weghorst maçın son dakikalarında ülkesinin imdadına yetişti. Attığı 2 golle maçı uzatmaya götürdü ve değişmeyen skor penaltıları getirdi. Van Dijk ve Berghuis’in art arda kaçırdığı penaltılar, turun Arjantin’e gelmesine neden oldu. O kadar laf ettiğim Arjantin’in kupaya doğru yürümesi beni biraz tedirgin etse de yeter ki Messi kariyerindeki en önemli eksik olan Dünya Kupası’nı alsın, biz onunla ilgili de bir yazı yazarız.

Turnuvanın sürprizi Fas’tan konuşalım istiyorum. Fas’ın dikkatleri üzerine çektiği ilk maç 2-0’lık Belçika galibiyetiydi. Ancak bu maç adına büyük bir hata yapıldığını kabul etmeliyim. Çünkü hep Belçika’nın rezalet oyunu ve takım içindeki problemler üzerinden maç değerlendirilirken Fas’ın oyunu hep gözden kaçtı. Bu belirsiz illüzyona İspanya da kapıldı ve penaltılarda gol bile atamadan elendiler. İspanyol oyuncuların o gün rahat bir galibiyet beklediklerinden ve sahaya o rahatlıkla geldiklerinden eminim. Ancak 6-1’lik İsviçre galibiyetinden sonra bu maça gelen Portekiz’in de bu durumu analiz edememesi beni hayret ettirdiği gibi oldukça da üzdü. Bunu ayrı bir paragrafta konuşalım.

Portekiz 2022 Dünya Kupası’na veda etti ama Dünya Kupası’na veda eden daha büyük bir isim vardı. Cristiano Ronaldo. Kazanılmamış başarısı, kırılımamış rekoru, kaldırılmamış kupası olmayan diyerek sözlere başladığımız Ronaldo’nun aslında eksik kalan başarısı vardı. Ronaldo, Milli takım ile Euro 2016’da kupayı kaldırmıştı ama katıldığı 5 Dünya Kupası’nda da takımı ile bir başarı elde edememişti. Bu dünya Kupası ise 37 yaşına gelmiş CR7 için son şanstı. Normal insanlar için imkansız olan ama mevzu bahis Ronaldo olunca bir sonraki turnuva için mücadele eder mi bilemiyorum açıkçası ama bir devrin sonuna geldiğimizi söyleyebiliriz. Bunu Cristiano Ronaldo’nun maçın son düdüğü sonrası yaşadığı duygusal değişimden de gördük. Prime dönemini yıllarca izlediğimiz ve robot olduğunu düşündüğümüz adamın bu durumlara gelebileceğini hiç düşünmezdim ama zaman... Sahayı gözyaşlarıyla terk eden Ronaldo abime son bir şarkı ile veda ediyorum. Sezen Aksu’dan “Sen ağlama, dayanamam.”

Bu yazı toplam 5090 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
Hanifi Yasin Çelik Arşivi