Hanifi Yasin Çelik

Hanifi Yasin Çelik

Mütemadiyen Belirsiz Bir Takım: Arjantin

Mütemadiyen Belirsiz Bir Takım: Arjantin

Kimilerinin şampiyonluk adayı, kimilerininse Messi’nin sırtında olduğunu düşündüğü bir takım Arjantin. Geçtiğimiz iki maçın ardından rahatlıkla şunu söyleyebiliriz ki, her iki düşünce sistemi de boşa çıkmış durumda. Messi’nin alıp götürdüğü bir takım da göremiyoruz, ezici bir oyun da göremiyoruz açıkçası. Turnuvada Arjantin’in geçmiş ve gelecek fikstürüne bakış atacağız.

Arjantin her turnuvada tarihinden ötürü şampiyonluk adayı olarak öngörülüyor belirli bir kesim tarafından. Özellikle de Maradona dönemini izleyenler olarak nitelendirirsek daha doğru olabilir. Bu dönemde Messi gibi bir “uzaylı” bireyin takımda yer almasının benzer bir etki yaratma ihtimali insanları bu fikre iten en önemli etken elbette. Ama bazı durumlar öyle gelişmiyor maalesef. İlk maç, Suudi Arabistan maçından başlayacak olursak büyük bir rezalet olduğu ortada. Suudi Arabistan elindeki birkaç iyi oyuncuyu, kısıtlı kadrosu nedeniyle çıkarılabilecek sınırlı birkaç taktiği ile harmanlayarak harika kullandı ve 3 şuttan 2 gol çıkardı. Arjantin’e karşı başka nasıl oynayabilirdi ki? Arjantin’e topu bıraktığınız zaman da harika alan savunması yapıldı ve bunu aşabilecek tek yol özel bir yetenekti. O yetenek de sahadaydı ama bir türlü doğru pozisyon yaratılamadı.

Meksika maçının ilk yarısı Suudi Arabistan maçından daha da kötüydü diyebiliriz. Bütün bir 45 dakika boyunca rakip ceza sahasında sadece 3 kez topla buluşan bir Arjantin takımından bahsediyoruz. Bana göre maçı değiştiren Enzo Fernandez’in oyuna dahil olmasıydı. Messi, Fernandez’in oyuna girmesiyle daha rahat bir oyun alanı buldu ve ceza sahası çevresinde boş koşularına karşılık bulmaya başladı. Gol de böyle bir pozisyondan geldi. Ceza sahasının hemen dışından Messi’nin harika golü Arjantin’i ayakta tuttu. İkinci gol ise bu kez çaprazdan Fernandez’in harika vuruşuyla geldi. Her iki golün de bireysel yeteneklerin getirdiği goller olduğunun altını çiziyorum.

Biraz da turnuvanın geleceğini Arjantin üzerinden okuyalım. Şu ana kadar en iyi durumda olan ekipler İspanya ve her ne kadar ABD maçında berabere kalsa da İngiltere diyebilirim. Arjantin bu seviyede bir oyun oynayamıyor. Bu maçta olduğu gibi Messi ve diğer Di Maria, Lautaro Martinez vb. gibi yeteneklerinden özel katkılar gelmezse her maçta skor anlamında problem yaşayacaklar gibi görünüyor. Polonya maçını da bir şekilde kazansalar bile kupaya uzanma ihtimallerini çok düşük görüyorum. Messi tarihin en iyi birkaç oyuncusundan biri ve Dünya Kupası’nı almadan kariyerini bitirmesi beni de üzer ama gerçeklerden bahsedersek, Messi kariyerinin son Dünya Kupası’ndan da elenecek.

 

Bu yazı toplam 5355 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
Hanifi Yasin Çelik Arşivi