Hanifi Yasin Çelik

Hanifi Yasin Çelik

Kupa Messi’nin Ellerinde

Kupa Messi’nin Ellerinde

Dünya Kupası’nın şampiyonu Arjantin. Messi’nin kariyer sonuna yaklaştığımız bu yıllarda Dünya Kupası’nı da alarak kazanmadığı kupa kalmadı. Kimilerine göre bu kupa ile artık “kimin daha iyi olduğu” tartışması da sonlandı. Bu cümleyi tek taraflı kurmadım, bahse konu isimler Cristiano Ronaldo ve Diego Armando Maradona. Messi bu kupa ile Arjantin tarihinin en iyisi olduğunun yanında dünya futbolunun da en iyisi olduğunu net şekilde gösterdi.

Bu şampiyonluğu bu kadar değerli kılan ise Messi’nin kupayı alması dışında final maçının heyecanıydı. Küçük nüansların kupanın el değiştirmesinde etkili olduğu harika bir maç izledik. Maçın ilk yarısı sona erdiğinde skor tabelasında 2-0’lık skor yazarken Fransa’nın Arjantin kalesine tek bir şutu bile yoktu. İsabetli şut demiyorum, şut. Sahada adeta tek taraflı oynanan bir oyunu ben dahil hiç kimse beklemiyordu. Sanki final maçında bir taraf kupayı isterken diğeri “biz zaten geçen sene aldık” fikri ile sadece sahada yer alıyordu. 2. yarının ortalarından itibaren Arjantin skorun getirdiği rahatlıkla birlikte risk alıp önde baskıyı yapmaktan vazgeçti ve ilk yarıda attığı 2 golü koruma yoluna gitti. Maçın bu durumunda bile kafamızda maçın dönme ihtimali yer almıyordu çünkü Fransa’nın mutlak gol pozisyonu bulmasını geçtim doğru düzgün pozisyon bile bulamadığını gördük. Maçın kırıldığı nokta ise Nicolas Otamendi’nin 79. dakikada yaptırdığı penaltı oldu. Penaltıda Mbappe’nin attığı gol Fransa’nın artık kırılmış ümidini yeniden diriltti ve sadece 1 dakika sonra Mbappe bir gol daha buldu. Maçın 2-2’ye gelmesi Arjantin için bir şok etkisi yarattı ve bunu daha sahada net şekilde gördük. Maçın büyük çoğunluğunda oyuna hakim olan Arjantin’i “ne yapacağını bilemez” şekilde görmeyi beklemiyorduk açıkçası.

Maçın uzatmaları ise büyülü geceyi bambaşka hale getirdi. 108. dakikada harika paslaşmalarla ceza sahasına giren Alvarez’in şutunu Messi tamamladığı anda maçın bittiğini düşündük. Dahası da olmaz derken bir penaltı daha Fransa’yı kupa adına iyiden iyiye umutlandırdı ve maçın son düdüğüne saniyeler kala bulunan pozisyon gol olsa maç penaltılara bile gitmeden Fransa üstünlüğü ile bitecekti. Martinez’in karşı karşıya inanılmaz kurtarışı artık “bu kupa bizim” mesajı niteliğindeydi. Nitekim penaltılarda da kurtarışa devam eden Martinez’e Fransız oyuncuların kötü vuruşları da yardım edince kupa Arjantin’de, Messi’nin ellerinde yükseldi.

Messi bunun son Dünya Kupası olduğunu açıkladı ve bir devir daha kapandı. Bir sonraki turnuvada Cristiano ve Messi başta olmak üzere Lewandowski, Müller, Neuer, Modric, Lloris, Luis Suarez, Busquets, Benzema gibi dünya starlarını da göremeyeceğiz. Bize izlettikleri bu seyir zevki için her birine ne kadar teşekkür etsek az. Yeni yıldızlarla yeni Dünya Kupa’larında görüşmek üzere…

Bu yazı toplam 5006 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
Hanifi Yasin Çelik Arşivi