Hanifi Yasin Çelik

Hanifi Yasin Çelik

Dünya Kupası’nda Finale Doğru

Dünya Kupası’nda Finale Doğru

Dünya Kupası serüveninin sonuna, yani en heyecanlı kısmına geldik. Kupanın iki adayı, son Dünya Kupası şampiyonu Fransa ve Messi’nin emeklilik öncesi son turnuvasında liderlik yaptığı Arjantin. Bu yazıda hem maç adına tahminlerimizi belirteceğiz hem de bu iki takımın final yolunu konuşacağız.

Fransa turnuva öncesi öyle eksiklere sahipti ki, birçok kişi bu noktaya gelmesini mümkün görmüyordu açıkçası. Bu altyapısız bir fikir değil elbette. Mike Maignan, Presnel Kimpembe, N'Golo Kante, Paul Pogba ve son olarak da hazırlık kampında turnuvaya 4 gün kala sakatlanan Nkunku gibi çok önemli yıldızlarından mahrum bir turnuva Fransa’yı bekliyordu. Ancak Fransa öyle bir kadroya sahip ki, bu eksiklere rağmen İngiltere maçı hariç rakiplerine galibiyet umudu bile vermediler. Tunus maçını saymıyorum çünkü zaten gruptan çıkmış olan Fransa o maça elini kolunu sallayarak çıktığını net şekilde belli etmişti. Kolay geçilen grup mücadelesinin ardından, oyun anlamında sahaya hiçbir şey veremeyen Polonya ile eşleşti. Polonya Zielenski ve Lewa gibi üst düzey oyunculara sahip olmasına rağmen potansiyel performansına bu maçta da ulaşamadı ve Fransa rahat bir tur aldı. Fransa aldı demek aslında biraz Mbappe’ye haksızlık olabilir. Mbappe özellikle 2. yarıda gösterdiği performansla rakibini adeta görmezden geldi. Bu maçın ardından belki de turnuva adına erken bir final oynandı. İngiltere-Fransa. Tchouaméni’nin 17’deki harika golü ile Fransa’nın adeta önde başladığı maçta İngiltere bulduğu şansları bir türlü değerlendiremedi. Özellikle de maçın sonunda kaçan penaltı turnuvayı İngiltere adına sonlandırdı. Fransa’nın 2018 Dünya Kupası’ndan beri oynadığı oyun tarzı bu gibi maçlarda bir kez daha çalıştı diyebiliriz. Fransa’nın aldığı turun üzerine Portekiz’in de Fas’a elenmesi pastanın kreması oldu ve Fransa’nın final yolu açıldı.

Arjantin inanılmaz kötü başladığı turnuvayı kupa noktasına kadar getirmeyi başardı. Daha ilk maçta alınan Suudi Arabistan mağlubiyeti aslında umutları büyük oranda düşürse de grupta ciddi oranda güçlü bir ekibin olmaması Arjantin’i yine de gruptan çıkardı. Neredeyse Hollanda maçına kadar ne oynadığını dahi anlamadığımız Arjantin, Hollanda ve üzerine Hırvatistan maçında oynadığı oyunla; Messi’nin de inanılmaz katkısıyla finale kadar geldi. Messi kariyerinin son Dünya Kupası maçına çıkarken, bu son maçta o kupayı almak için her şeyini verecektir diye düşünüyorum.

Finalde gönlümden geçen takımı söylemem gerekirse Arjantin diyebilirim. Hem Fransa’nın zaten 2018’de bu kupayı alması hem de Messi’nin hikaye sonunun kariyerine yakışır şekilde bitmesini istemem nedeniyle kupa Arjantin’e gitsin isterim. Maç adına 2 fikrim var. Ya Fransa bu maçı da kilitleyecek ve 0-0, 1-1 gibi skorlarla uzatmalara götürecek ya da Messi geminin dümenine geçecek ve 3-2, 4-3 gibi bol skorlu bir maç izleyeceğiz. Heyecanla final moduna girelim.

NOT: Bu yazı final maçı öncesi yazılmıştır. Final maçının yazısını 1 hafta sonra okuyacağınızı varsayıyorum.

 

 

 

Bu yazı toplam 4890 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
Hanifi Yasin Çelik Arşivi