Fatoş Özut Kırtay

Fatoş Özut Kırtay

MUTLUKENT YOLLARI TALAN!

MUTLUKENT YOLLARI TALAN!

 

 

     Geçenlerde bir haber okudum. Zürih’te bir asırlık alt yapı çalışmaları, trafiği rahatsız etmeden yolları bozmadan bir nevi tünel açılarak yapıldığını öğrendim. Bu haber tam da bam telime dokundu. Çünkü Mutlukent yerleşkesinde maalesef bir buçuk aydır, devam eden bir yol çalışması var. Ne tesadüf ki yerel seçimlerden yirmi gün kadar önce başlamıştı ve hala devam etmekte. Gerçi devam ettiğine şahit olmadım henüz. Devam etse şimdiye dek çoktan bitmesi gerekiyordu. Hele seçimlerden sonra ortalıkta kimse yok. Emellerine nail olan belediye, saldım çayıra Mevla’m kayıra tavrını takınmış, gerisi umurunda değil...

      Belediyelerin örneğin su kanalizasyon çalışması yapılıyor sonra güzelce asfalt dökülüyor. Oh! Diyoruz iki ay geçiyor geçmiyor, bu sefer de sokak lambalarının elektrik hatlarının yer altına taşınması ihalesi sonuçlanıyor, yeniden kazılıyor, hatlar çekiliyor bu sefer sadece kazılan bölgesine asfalt dökülüyor. Oh! Bu sefer kurtulduk diyoruz iki ay geçiyor geçmiyor telefon hatlarının yenilenmesi gündeme geliyor. Bu sefer yeniden kazılıyor, sil baştan aynı işkence..  Ve sonunda şöyle güzel bir yola kavuşuyor muyuz? Hayır!

        Mutlukent'te nedenini anlayamadığımız bir yol çalışması var. Taş gibi betonu kırdılar.

Kaldırımların üzerindeki ağaçları kökünden söküp, yok ettiler. Bir buçuk aydır bitmeyen bu yol çalışması yüzünden işkence çekiyoruz. Neden böyle bir çalışmaya gerek duyuldu?

Hadi, öyle ya da böyle sebeplerle başladı, neden bitmiyor?

N E D E N?    

     Pek çok vatandaş gibi aklıma çeşitli sorular takılıyor. Mesela bu kadar sıklıkla dökülen asfalt parası kimin cebinden karşılanıyor. Bizim cebimizden yani ödediğimiz vergilerden karşılanıyorsa bu kadar düzensiz yapılan çalışmalar nedeniyle fazladan ödenen paraların hesabını sorabilmemiz gerekir.

    Ayrıca şu da var ki ödediğimiz vergile madem bize elektrik su yol olarak dönecekti...

O halde neden atık su bedeli ödüyoruz ve belediyeler asfalt katılım payı adı altında ayrıca asfalt paralarını da vatandaştan neden alıyorlar?

Ve ödediğimiz vergiler nereye gidiyor?

 Vatandaşın maaşına üç kuruş zam yaparken bütçeniz bunu kaldıramıyor da gereksiz yere yapılan harcamaların bile yükünü vatandaşın üç kuruşluk maaşına göz dikerek karşılamaya çalışırken vicdanınız sızlamıyor mu?

     Belediyelerin bu plansız programsız çalışmaları nedeniyle yapılan gereksiz harcamaları denetleyen kurum ne yapıyor? Neden bu çalışmaları denetlemiyor?  Gelişmiş Avrupa ülkelerinde kaldırım taşlarının bile değişimi için 30-40 yıl gibi bir süre veriliyor ve bu süreden önce deforme olan veya değiştirilen kaldırım taşları için dava açılıyor ve belediye başkanının yargılanması sonrasında kendi cebinden karşılanması bile istenebiliyor!

     Vatandaş olarak bir isteğimi beyan etmek istiyorum. Belediye, karayolları gibi kurumların başlattığı belediyelerdeki cadde sokak gibi yerlerde yapılan yer altı çalışmaların tümünü yürütmek ve planlamak için bir kurum kurulsun...

Ve seçilene kadar meydanları inletenler, bir zahmet rahat koltuklarından kıpırdayıp, Mutlukent sakinlerinin arasına insinler. Köprüyü geçtiniz tamam ama daha geçecek çok köprüler var...

 

 

Bu yazı toplam 860 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Fatoş Özut Kırtay Arşivi

NOKTA

03 Nisan 2024 Çarşamba 07:02

SEÇ

27 Mart 2024 Çarşamba 07:00