Muhtar var, muhtar var…

Muhtar var, muhtar var…

 

 

Bir muhtar var, “Kız çocuklarının akşam ezanından sonra parklarda velisi olmadan dolaşmasını görmek istemiyorum” diyor ve dövmekle tehdit ediyor.

Bir muhtar var, görevi olmadığı halde köydeki okula konferans salonu yaptırıyor, mezarlığı temizliyor, ihtiyaç sahibi insanlara yardım ediyor, köyde kültür ve sanatın gelişimi için uğraşıyor, bütün hayatını köye ve köylülere adamış.

Bir muhtar var, hükümetteki siyasi partinin mahalle temsilcisi gibi davranıyor. O partiye oy vermeyenleri ‘aptal’ diye nitelendiriyor. Seçimlerde bizzat o partiye oy topluyor.

Bir muhtar var, siyasi kimliğinin muhtarlık görevinin önüne geçmesine asla izin vermiyor. Her siyasi görüşten insana saygı duyuyor.

Bir muhtar var, skandal sosyal paylaşımlarıyla sadece Gebze’nin değil, tüm Türkiye’nin gündemine giriyor. Herkes onun paylaşımlarını konuşuyor.

Bir muhtar var, büyük zorluklara ve haksızlıklara rağmen harika hizmetler yapıyor ama yerel gazetelerde bile haberi çıkmıyor.

İlk bahsettiğim muhtarın kim olduğunu anlamışsınızdır. Dediğim gibi, yaptığı sansasyon paylaşımlarla gündeme gelmeye alışkın.

Bu yüzden adını vermeye gerek duymuyorum.

Diğer muhtar ise Gebze’nin Pelitli köyü muhtarı Kafer Ceyhanlı.

Normal muhtar anlayışının dışına çıkmış, köyün ve köylünün derdini kendine dert edinmiş, köyün kaderini değiştiren ve herkesin aileden gördüğü bir muhtar.

Özellikle eğitim için yaptıkları takdire değer.

Köydeki okula kazandırdığı 250 kişilik konferans salonu, öğrencilere ve öğretmenlere verdiği hediyeler, yoksul çocuk ve ailelere yaptığı yakacak, giyim ve gıda yardımları, yaşlı ve hasta ziyaretleri insanın içini ısıtıyor.

Bunların çoğunu hayırseverler aracılığıyla yapıyor.

Köyün en önemli sorunu ise sağlık. 10 yıldır bina var, iç donanımı hazır ama çalışacak doktor ve hemşire yok. 6 bin nüfuslu köyde bir sağlık çalışanı olmaz mı?

Bir başka sorun doğalgaz. Gebze belediye başkanı Adnan Köşker söz vermiş ama gaz sanayicilere verilirken, köylü unutulmuş.

Gebze’nin çoğu köy ve mahalle muhtarı belediye ve hükümet ile iyi geçinmek için seslerini fazla çıkarmıyorlar, siyasetçilerin huyuna suyuna gidiyorlar.

Bu konuda bir denge oluşturmak lazım. Yerel yöneticilerle iyi ilişkiler içinde olmak ama mahallenin sorunlarını da yüksek sesle dillendirmek gerekiyor. Buna en iyi örnek de Pelitli köyü muhtarı Kafer Ceyhanlı diye düşünüyorum.

 

 

 

 

Bu yazı toplam 68 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi