Fatoş Özut Kırtay

Fatoş Özut Kırtay

MHRS

MHRS

Mümkün değil Hastaneden Randevu Seçmek!
 
Gerçek açılımı bu.
Öyle Merkezi Hastane Randevu Sistemi falan yok, yalan!
Sittin sene uğraşsan da randevu alınmıyor.
Vatandaş yazmış 'şikâyet var' dan:
 
S.E:
"1 yıldır ne diş bölümü ne de cildiye bölümünden randevu alamıyorum.
Nedir bu işkencemiz? Bıktık! İnsan sağlığının bir önemi kalmamış bu devirde."
 
T.U:
"Aylardır uğraşıp zorla randevu aldım. Çalışma var randevunuz iptal edilmiştir diye 4 gün kala randevum iptal edildi. Herhangi bir arayıp haber verme veya randevuyu başka bir tarihe erteleme yok. Tekrar randevu kaç ay sonrasına nasıl alınacak kimsenin umurumda değil nasıl saçma bir işleyiş. Bize kim nasıl yardımcı olacak?"
 
E.Y:
"Kaç aydır farklı bölümlerden randevu almaya çalışıyorum ama 'aradığınız kriterlerde randevu bulunamadı' diyor. Bunun sebebi nedir? Bu böyle nereye kadar devam edecek? Bütün hastaneleri semt polikliniklerini denedim, doktor bile seçemedim, asla randevu alamıyorum.
 
O.A:
"182 yi sürekli aradığımızda randevu düşüremiyorum. MHRS uygulamasından da hastaneyi ve bolumu seçmeme rağmen hiçbir şekilde randevu düşüremiyorum söylenen şey 15 günlük zaman dilimi 23 den sonra arayın. Eskiden devlet hastanelerinde böyle bir şey olmazdı hemen yakın tarihe verilirdi buna bir çözüm bulunmalı. İnsanları özel hastanelere teşvik etmeyin. Asgari ücretle ucu ucuna geçiniyoruz özelle para harcayacak olsam, devletten randevu almaya uğraşmam. Devlet hastanelerindeki randevu sisteminin düzeltilmesini istiyorum."
 
B.D:
"Bu MHRS sistemi çökmüş. Hiçbir şekilde randevu bulunmuyor. Genel olarak tüm hastaneler için araştırıyorum. Randevu çok kısıtlı çoğunlukla hiçbir randevu bulamıyorum."
 
F.T:
"Uyku kliniği bölümünden 1 aydır randevu almak için bekliyoruz. Randevu sistemi acımadı. İlgililerin ilgilenmesini istiyoruz. Hiç mi doktor yok bu kurumda? Niye açmıyorlar? Bizleri mağdur ediyorlar! Lütfen randevu sistemi açılsın. Her gün saat başı bakıyoruz,sistem açılmıyor, o yüzden randevu alamıyoruz. Denetim, yetkili yok mu bu ülkede?
 
A.Y:
"Aylardır bakıyorum, MHRS ye randevu yok. 182'yi arıyorum orada da yok. Bu ne  kardeşim? Ya hangi çağda yaşıyoruz? Çocuklarımız daha kötü olduktan sonra mı randevu vereceksiniz? Bu doktorlar nerede? Yatıyorlar mı? Neden randevu yok ? Pandemiyi bahane ettiniz şimdi de ekonomiyi mi bahane ediyorsunuz?
 
A.F:
"Böyle saçmalık olamaz. Artık yeter ya! Üç haftadır Zeynep Kâmil Hastanesi'nde dopler ultrason çekimi için randevu almaya çalışıyorum. 182 her gün 16.00 randevu açılacağını söylüyor. Üç haftadır arıyorum yok. Özelde en az 500 TL nasıl ödeyelim? Bir sürü şikayet var! Bu nasıl sistem?"
 
Diye uzayıp gidiyor şikayetler...
 
Ben de de bir aydır uyku kliniğinden randevu almayı deniyorum.
Ama ne mümkün?
Ne olacak bu memleketin hali?
Neresinden tutsak elimizde kalıyor!
 
Hey! Yetisiz Yetkililer...
Bir el atın şu durumlara da yaptılar oldu diyelim...
Başka diyecek kelime, kullanılacak lugat kalmadı.
Hangi alfabeyi kullanıyorsunuz?
İletişim dilinizi söyleyin de onu kullanalım.
 
HAYIRlı günlere...

Bu yazı toplam 3348 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Fatoş Özut Kırtay Arşivi

NOKTA

03 Nisan 2024 Çarşamba 07:02

SEÇ

27 Mart 2024 Çarşamba 07:00