Lütfü Türkkan o mecliste olmalı

Lütfü Türkkan o mecliste olmalı

 

 

 

7 Haziran seçimlerinde ‘yurtdışı’ oyları nedeniyle meclis dışında kalan Lütfü Türkkan için, birçok kimse ‘o mecliste olmalıydı’ görüşünü savunmuştu.

Erken seçim kararı ile birlikte Türkkan için 1 Kasım’da o şans daha güçlü bir şekilde doğmuş oldu.

Partili-partisiz bu konuda görüştüğüm çoğu kimse sıralamada Saffet Sancaklı’nın ardından Türkkan’ın 2’nci sırada olmasını haksızlık olarak değerlendirse de, 1 Kasım’da kıl payı seçilemeyen Türkkan’ın bu kez mecliste yer alacağından eminler.

Peki Lütfü Türkkan 7 Haziran öncesi nasıl bir milletvekili profili çizmişti?

Size birkaç rakam vereceğim.

AKP’nin Kocaeli’de 7 tane milletvekili vardı ve birisi Bakan’dı. 7 milletvekilinin 4 yılda verdikleri kanun teklifi sayısı sadece 5. Soru ve araştırma önergesi ise yok. Lütfü Türkkan’ın ise 200’ün üzerindeydi. 200’ün üzerindeki bu önergeler Kocaeli’nin tüm ilçeleri ve sorunlarıyla ilgiliydi.

Bu rakamlar Türkkan’ın tüm Kocaeli’nin vekili olduğunu ortaya koyuyor. Gebze’deki sorunları da meclise taşıdı, Gölcük’tekini de. Dilovası’ndaki vatandaşlarla çevre sorunlarını da konuştu, Kandıra’daki çiftçilerin beklentilerini de.

Lütfü Türkkan’ı yerel bir gazetede muhabirlerle sohbet ederken de görebilirsiniz, tüm Türkiye’nin izlediği ulusal televizyonlarda ülke sorunlarını tartışırken de.

Yani Lütfü Türkkan; bilgisi, donanımı, tecrübesi ve çalışma performansı ile kendisini kanıtlamış bir isim.

Bir de olayın Gebze boyutu var.

Gebze ne yazık ki siyasette çok fazla güçlü olamıyor.

Kendi siyasetçisini yetiştiremiyor. Merkezi yönetimin aldığı kararları sineye çekmek durumunda kalıyor.

Türkiye ekonomisine bu kadar büyük katkı sağlayan Gebze, ne yazık ki devlet yatırımları konusunda çok geride.

Gebze, hak ettiği hizmetleri alamıyor çünkü mecliste temsil gücü zayıf. Önümüzdeki seçimlerde ise daha zayıf olma riski var.

AKP, Gebze’ye büyük bir kazık attı. Mevcut milletvekilini listeden çıkararak, Cemil Yaman’ı da –seçilemeyecek sıraya- koydu.

Şu bir gerçek ki, Kocaeli’ndeki siyasete İzmitli siyasetçiler yön veriyor bu çok net. Gebzeli siyasetçiler de İzmit siyaset lobisine şirin gözüküyorlar ve karşı koyamıyorlar.

Gebze siyasetçisinin tek beklentisi, İzmitli siyasetçilerin ve merkezdekilerin vereceği insaflı kararlar olmuş!

Gebze eğer tek başına il olabilseydi, sahip olduğu nüfus ve oy oranı 5 milletvekiline sahip olabilirdi. Hangi partiye mensup olursa olsun, en azından 4 ya da 5 Gebze milletvekili diye Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yer alırdı.

Oysa şimdi 1 ya da 2’nci milletvekilini telaffuz edebiliyoruz.

 

1 Kasım seçimlerinde en kritik parti MHP, en kritik isim de Lütfü Türkkan olacak. Geçen dönemki çalışma performansı ve kişisel gayretleri göz önüne alındığında Lütfü Türkkan’ın mecliste olması gerektiğini düşünüyorum.

Bu yazı toplam 90 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi