Halil Yeni

Halil Yeni

KARTOPU DAVASI

KARTOPU DAVASI

Geçen kış çok çetin geçti. Evsizler titreyerek sokakta, yoksullar evlerinde karbon monoksit gazıyla öldü. Ve işlenen bir nefret cinayeti üşüyen memleketin kalbine kızgın alevler gömdü.

Gazeteci Nuh Köklü’nün de aralarında bulunduğu güzel bir arkadaş grubu 17 Şubat 2015’de Yeldeğirmeni’nde kartopu oynarken, kartoplarından birinin vitrinine gelmesini bahane eden baharatçı esnafı Serkan Azizoğlu’nun saldırısına uğramıştı. Görgü tanıklarının aktarımına göre saldırgan esnaf küfür ederek önce beyzbol sopası sonra da bıçakla gruba saldırdı. Bu sırada yere düşen bir arkadaşını kollamak isteyen gazeteci Nuh Köklü, saldırganın bıçak darbelerine maruz kaldı.

Ağır yaralanan ve arkadaşları tarafından Haydarpaşa Numune Hastanesi’ne kaldırılan Nuh Köklü kurtarılamadı. Kaybı tüm Türkiye’de ve basın dünyasında büyük üzüntü yaratan Nuh Köklü, ailesi ve sevenleri tarafından Ankara’da toprağa verilmişti. Annesi oğlunu tabutuna kartopu koyarak yolcu etti.

Hürriyet ve Radikal gazetelerinde muhabirlik ve editörlük yapan, daha sonra Sabah gazetesinde çalışmaya başlayan Nuh Köklü, 13 Şubat 2009'da greve çıkan ATV-Sabah çalışanlarından biriydi. O dönem Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) işyeri temsilcisiydi. Köklü, greve çıktıktan sonra işten çıkarılan 10 gazeteciden biriydi. Daha sonra NTV'de program editörü olarak çalıştı, Mayıs 2014'te işten çıkarıldı.

Gazeteci Nuh Köklü'nün davası geçtiğimiz hafta görüldü.   Tutuklu sanık Serkan Azizoğlu hakkında “kasten adam öldürme, silahla kasten öldürmeye teşebbüs ve hakaret” suçlarından ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi. Tutuksuz sanık Nazım Coşanar, cinayeti işleyen Serkan Azizoğlu’nun suçu işlemesine yardımda bulunduğu gerekçesiyle “kasten adam öldürmeye yardım etmek” suçundan yargılandı. Nuh Köklü'nün davası için yakınları ve dostları, mahkeme önünde bir araya geldi.

Yapılan duruşmanın ardından mahkeme ara kararını açıkladı. Duruşmayı 21 Ekim'e erteledi. Ara kararda, sanık vekilinin CD'lerin TÜBİTAK incelemesine gönderilmesi konusundaki talep reddedildi. Müşteki vekillerinin gelecek celse CD görüntülerinin izlenmesi talebi kabul edildi. Sanığın epilepsi hastalığı iddiaları doğrultusunda, bu hususun aydınlatılması açısından Adli Tıp raporunun aldırılmasına karar verildi ve sanığın tutukluluğun devamına karar verildi.

Duruşma çıkışı adliye önünde Nuh Köklü'nün ailesi ve avukatları basın açıklaması yaptı. Nuh Köklü'nün abisi Sedat Köklü, "Herkese bu davanın takipçisi olduğu için çok teşekkür ediyoruz, ne olur bu davayı, bizi yalnız bırakmayın" dedi. 

Bırakır mıyız?

Bu yazı toplam 993 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Halil Yeni Arşivi