Aktan Uslu

Aktan Uslu

Haluk Levent’in Dilovası konserinde basının imtihanı

Haluk Levent’in Dilovası konserinde basının imtihanı

Bir güzel insan Haluk Levent ve orkestrasının 14 Eylül 2022 akşamı Dilovası Belediyesi Sünnet Şöleni kapsamında verdiği tarihi konsere dair;

Facebook’ta, şahsıma ait hesapta dünkü; “Bence Kaymakamlık ve Belediye bu nezaketi pas geçmemeli” başlıklı yorumum.

Dün (14 Eylül 2022) gece Haluk Levent konserinde, orkestrada yer alan (Arda veya Erdi) isimli bir güzel insana sırf saç stili yüzünden ilçe sakini bir iki ayaklı canlı tarafından fırlatılan taşlardan biri, tam platform önünde orkestra fotosu almaya çalışırken sırtımı da denk geldi. Yarım metre yukarısı, tehlikeli bölgemdi...

 

Haluk Levent haklı bir tavırla konseri durdurdu.. Bir süre o iki ayaklı canlının tespiti ve alandan çıkarılması beklendi...

 

Kaldı ki asla Dilovası'nı temsil edemezdi. Dilovası'nı gerçekten temsil eden pırıl pırıl nesil, Haluk Levent'e doğru uzanan o ellerin sahibi her bir kes kanımca...

 

Birazdan anons gelirken bir güzel insan; Arda veya Erdi'nin şikayetçi olmadığı anons edildi..

 

Dün akşam ama Haluk Levent ama orkestrası, "Konser bitti..." dese kimse bir şey diyemez ve daha da vahimi...

 

Zaten diken üstü bir ilçe olan Dilovası ülke gündemine dün geceden itibaren nasıl girerdi, bilinmez....

 

Bu ilçenin futbol kulüpleri deplasmanda bir maçı kazanmaya görsün...

Rakip taraftarın ne tür ahlaksız, insafsız bir tutumla tüm ilçeyi terör örgütüyle eşdeğer tuttuğu gibi kahrolası bir gerçek de varken..

 

Bence Dilovası Kaymakamlığı da Dilovası Belediyesi de bu orkestraya bir teşekkür borçlu!

**

Bu tür kendini bilmez pislikler her zaman ve her yerde bulunabiliyor maalesef. Umarım gereken yapılar da yapanların yayına kalmaz.

Şenay TEKİN / Emekli Öğretmen

 

Teşekkür az bile…

Aydın KOCAMAN / AKP Gebze İlçe Kurucu Gençlik Kolları Başkanı

 

Yaşamları boyunca ülkeme ve insanlığa ve insanlara bir bit yavrusu kadar faydaları olmuş mu acaba o taş atanların. Bunlar bu ülkenin fosseptiğidir. Şikâyetçi olunmayarak elbette insanlık dersi verilmiştir ancak yine de Savcılık halkı kaosa sürüklemekten yargılamalı. Bir yerden sonrası toplum düzenidir ve orkestranın şikayetçi olup olmaması kamuyu bağlamaz.

Özgür ERSÖZ / Gölcük Ocak Tiyatrosu’nda oyuncu yazar yönetmen

 

Gebze Sendikalar Birliği’nin sanatçıya, Gebze Bölgesi’ndeki direniş ve grevlere yönelik desteğinden ötürü verdiği çiçeğe dair…

Keşke herkes Haluk Levent gibi işçiyi, emekçiyi düşünse ama nerede, yok.

Sinan TAŞÇI / Kroman Çelik’te emekçi

Hem sesi, hem gönlü güzel insan Haluk Levent. Allah ona sağlık ve afiyet versin.

Şenay TEKİN/Emekli Öğretmen

YORUM SAHİPLERİNE DAİR

Yorumda bulunan dört kişi de Facebook’tan sayfa arkadaşım. Sinan Taşçı ile bugüne kadar hukukum olmadı. Sayfasından tespitle; Birleşik Metal-İş Gebze (1 ya da 2 No’lu) Şube’nin örgütlü olduğu Kroman’da çalışıyor. Gebze’de naçizane emek hareketine duyarlı olmaya çalışan bir gazeteci olarak takipçilerim arasında çeşitli sendikalardan çok sayıda üye de yer alıyor.

İstanbul, Kadıköy eşrafından emekli öğretmen Şenay Tekin, Üsküdar Selimiye İlkokulu’ndan sınıf öğretmenim. Üzerimde müthiş emeği ve hakkı olan bir güzel insan.

AKP Gebze İlçe Kurucu Gençlik Kolları Başkanı Aydın Kocaman.. AKP’nin artık bir kenara itilen, zaman zaman kimi etkinliklere hikayeden onurluk verilip gönülleri alınan; Kocaeli ayağı Fikri Işık başta olmak üzere “Helal haram ver Allah’ım bu fakirin yer Allah’ım” tipi zübüklerin hayli etkili şekilde işgali altında olduğundan sebep kimi ilçe teşkilatlarının yönetimlerinde yer yer onlara rastlasak da, yönetimlerde azınlıktalar ve sessizler.

Gölcük eşrafından Tiyatrocu Özgür Ersöz.. Vakti zamanında Gebze BİLKAR’ın çağrısı sonrası başlatılan ancak nihayete erdirilemeyen Kocaeli Tiyatrolar Birliği Girişimi toplantılarında tanıştık. Bursa, İznikli olmasından sebep dede tarafımdan hemşerim.

Yorumum; bu kelime itibariyle 523’ncü kelimesinde.

Haluk Levent konserini yerinde takip edip gözlemlerim üzerinden haberleştirdim.

Dilovası Belediye Basın Bürosu tarafından tüm basına servis edilen, sünnet şölenine de değinilen basın bülteninden bir iki satıra şöyle göz atıp bilgi bazında ekledim.

Bu arada Dilovası Belediye Basın Bürosu iki detaylı konserde; detaylardan birini tek satır geçti, öbürünü hiç görmedi. Hangi detayı tek satır geçip hangisinde niçin görmezden geldi sorusu merkezinde belediye basın bürolarının güvenilirliği?

Basın toplantısını Gebze merkezden bir tek ben takip ettim.

Dilovası’ndan; mansetmarmara.com muhabiri aynı zamanda İhlas Haber Ajansı Muhabiri Emrah Dursun da oradaydı. Dursun, konserde neyle ne yaptı, konsere dair ne yazdı?

2002 Bizim Kocaeli yıllarımdan mesai arkadaşım Engin Şahin’e ait haber sitesi En Kocaeli

Mesleğimizin çıbanı ve hastalıklarından kopyala yapıştır’a kaçmadan, farklı sitelerde yer alan haberlerin ne şekilde işleneceğine dair ders niteliğinde bir haber üretti ancak konserin iki önemli detayı vardı. Birini işledi, diğerini pas geçti veya görmedi. Hangisini pas geçti veya görmedi?

Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti’nin 2014 yılındaki kongresinde başkanlığa aday olan Cihan Baylan ile karşılaştım. Gazeteci değil Polisan’ın basın danışmanı veya organizatörü olarak oradaydı. Bu paragraf öncesi Facebook’taki sayfasına da girdim. Basından yine ve bu sefer galiba temelli çekilmiş. Ağrı eşrafından olan meslektaşımız Ağrı yoğun Dilovası’nda Simpaş Sigorta’yı üstelik mart ayında açmış. Emlak işleriyle de uğraşıyor. Polisan için hazırladığı bültende ne yazıyor olabilir?

…İlimizde dört ay önce kadar kurulduğunu Dilovası’ndaki konserde muhabiri Vildan Yıldız’dan öğrendiğim Hürkuş haber sitesi. Ve kurucusu Yılmaz Dalgalan ile dün akşam İzmit’te ilginç bir tesadüf sonucu tanıştım. Hürkuş’ta konsere dair ne tür haber yer aldı. Konser detayları ne durumda..

Tüm bu soruların yanıtları, arkası yarın

 

Bu yazı toplam 1181 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
Aktan Uslu Arşivi