Gündeme takılanlar

Gündeme takılanlar

 

Gebze belediyesinin iştiraklerinden Marmara Uzmanlar şirketi var. Yıllardan beri bu şirket ile ilgili o kadar çok iddia var ama ne hikmetse hep kapalı kutu olarak kalıyor.

Sanki sihirli bir el, herkesi bu Marmara Uzmanlar şirketinden uzaklaştırıyor! Yanlış hatırlamıyorsam 2 ay önce CHP meclis grubu dava açacaktı, ne oldu bilmiyorum. Bilen varsa da bilgi verirse sevinirim.

Ben buradan CHP’nin Kocaeli milletvekillerine de açık çağrıda bulunuyorum. Lütfen şu Marmara Uzmanlar şirketine bir de siz el atın.

Gerçi bu aralar partinin Kocaeli örgütünde (özellikle Gebze’de) İnanılmaz bir disiplinsizlik kol geziyor. Üç meclis üyesi basın toplantısı yapıyor, kimin düzenlediği, kimleri davet edip etmediği, kimlerin neden katılıp katılmadığı, kimin kimlerle sorunu olup olmadığı…

Sorular ve sorunlar bitmiyor. Bu partide sevgi, güven ve en önemlisi disiplin olmadığı sürece başarı beklemek kesinlikle mümkün değil.

Hayatımız güvenli(k) oldu artık! Ankara’da peş peşe patlayan bombaların ardından son olarak İstanbul İstiklal Caddesi’ndeki terör eylemi, asıl amacı olan korku ve panik havasını yaratmış durumda.

İnsanlar yakınlarını arayıp, ‘kalabalık yerlere gitmeyin, duraklardan ve AVM’lerden uzak durun’ nasihatleri veriyorsa…

Tatil günü programları eğer ‘evde neler yapabiliriz?’ düşüncesine dönüşüyorsa…

En küçük bir ‘canlı bomba’ söylentisi, büyüyüp insanların yüreğine sığmayacak noktaya geliyorsa…

Artık bu terörü bitirmek için daha somut ve kararlı adımların atılması gerekiyor.

18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 101. Yıldönümünü geride bıraktık. Mustafa Kemal Atatürk’ün bir askeri deha örneğini sergilediği Çanakkale Zaferi ne yazık ki bazı kesimler tarafından farklı lanse edilmeye çalışılıyor.

Önceki akşam Gebzeli bir tiyatro grubunun Çanakkale konulu tiyatrosunu izledim. Muhafazakar kesime hitap ettiği için midir bilemiyorum ama 1,5 saatlik oyun boyunca Mustafa Kemal’in adı sadece 1-2 yerde geçti, o da dış ses anlatımında.

Nasıl ki Fatih Sultan Mehmet askeri bir deha ile İstanbul’u fethetmiştir, gemileri karadan yürütmüştür. Mustafa Kemal de Çanakkale’de çok zor koşullarda, büyük imkansızlıklar içinde, askeri bir deha ile bu savaşın kazanılmasını sağlamıştır. Bu zafer olmasaydı Kurtuluş savaşı da olmazdı. Atatürk’ün Çanakkale’de yok sayılması nankörlükten başka bir şey değildir.

...

 

 

Bu yazı toplam 94 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi