Aktan Uslu

Aktan Uslu

Gezi’ye mi geldik!

Gezi’ye mi geldik!

AKP Gebze İlçe Teşkilatı Başkanı Recep Kaya, görevde birinci yılına dair bir basın toplantısı düzenledi.

İyi, güzel.

Basın toplantıları, gazeteciler ile yüz yüze gelmek birebir iletişimin önünü açar.

Toplantı, AKP Gebze İlçe Teşkilatı’nın geride kalan bir yıllık çalışmasının değerlendirmesine dair oldu. Başkan Kaya, 45 dakika civarı süren konuşmasında yer yer siyaset de yaparak o çalışmaları değerlendirdi.

Yer yer siyaset yapması gayet doğal çünkü bir siyasetçi.

İyi de toplantıya katılan gazetecilerden ve basın mensuplarından gelen soruların önemli kısmına, “Teşkilat çalışmaları ile ilgili değil” diye yanıt vermemek neyin nesi?

Yakın bir tarihte bu tür sorulara da yanıt verecekleri bir basın toplantısı daha düzenleyeceklermiş.

Şimdi kırılma, alınma, darılma olmasın ama madem sadece teşkilat çalışmalarının haberleştirilmesi isteniyordu. Basın toplantısı düzenlemek neyin nesi?

Yazılı bir açıklama gönderirdiniz, olur biterdi.

Şahsım adına; AKP Gebze İlçe Teşkilatı kurumsalında bir siyasi partinin ilçe teşkilatının veya örgütünün çalışmalarına dair kaç soru üretebilirim.

Toplantı üzerinden ise şu tespitte bulunuyorum: Yöneltilen soruların kaçı, teşkilat çalışmasıyla ilgiliydi.

Başkan Kaya kimine yanıt verip kimine vermezken, işine gelen soruyu yanıtlayan ilçe başkanı konumuna düştü. Bu eksi puan..

2019 yerel seçimlerinde CHP’nin kazandığı Büyükşehir Belediyeleri’ne atıfla o sonuçların 2023 seçimlerine yansıyıp yansımadığı soruldu. Kendilerine olumlu yansıyacağını kaydedip CHP’li belediye başkanlarına atfen, aldıkları belediyeleri mahvettiklerini öne sürdü.

Bir ara döndü dolaştı. Yoktan yere konu Gezi’ye de gelince şahsımı ister istemez bir gülme aldı.

28 Şubat sürecindeki türban eylemlerini savunanlardan, - kaldı ki özgürlükler temelinde ben de savunuyordum- günümüzde iktidar saflarında yer alanlarının, hala Gezi eylemlerini anlayamayıp bir takım göndermelerde, camiye botla girilip içki içildiğine dair yer yer iftira ve çamurlarda bulunması, vahşi kapitalizm ve neo liberalizmin varlığını sürdürmek için sığındığı bir liman olmaktan öteye gitmiyor.

AKP Gebze İlçe Teşkilatı’nın basın toplantısı da bu düzlemde çok sayıda sorunun bir gerekçeyle pas geçilip basının gezintiye çıktığı bir basın toplantısı olarak, bir ayağı topal kalan bir toplantı olmuştur.

Bu yazı toplam 6854 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
Aktan Uslu Arşivi