Halil Yeni

Halil Yeni

EMEKÇİNİN AĞIR GÜNDEMİ

EMEKÇİNİN AĞIR GÜNDEMİ

 

 

 

İşçi Eylem Yapıyor, Tek Gıda – İş Balkondan bakıyor.

 ‘’Yok artık’’ dediklerimizden biriydi. Tek-Gıda-İş sendikasında örgütlü beş işçi Kent Gıda grevine katıldığı için işten atıldı. İşçiler yardım istedi, sendika Şube yöneticileri işçilere destek vermeyip işten atılan işçilerin yaptığı basın açıklamasını balkondan izledi. Basın açıklamasını yapan dört, balkondan izleyen beş kişiydi. Kent Gıda ile yetkili işçi sendikası Tek gıda-İş arasında gerçekleşen 21. dönem toplu sözleşme görüşmelerinde sonuç alınamaması üzerine 15 Temmuzda greve çıkan ve fabrika önünde direniş başlatan Kent Gıda işçilerinin grevi iki tarafın anlaşmasıyla sona ermişti. Fakat sözleşmenin hemen sonunda patron grevin etkisini kırmak için Kent Gıda’yı küçük düşürücü açıklamalarda bulundukları iddiasıyla beş işçiyi işten çıkardı. Sendika da hiç bir şey yapmadı. Gebze şube yöneticilerine soruyorum, işçiler size artık neden ya da nasıl güvensin?

 

Patronlar Daha Çok Kazansın İşçiler Ölüyor.

Geçtiğimiz hafta Gebze’de meydana gelen iş cinayetinde bir işçi daha hayatını kaybetti. Gebze Plastikçiler Organize Sanayi’nde bulunan Sandoz isimli ilaç üretimi yapan fabrikada akşam saatlerinde iş kazası meydana geldi. İlaç hazırlama bölümü karışım ünitesinde çalışan Metin Yayla isimli otuz yaşında ki genç işçi, verilen bilgilere göre üretim deposunda bulunan asansör ile konteynerın arasına sıkıştı. Çok ağır yaralanmıştı. Almış olduğu darbe sonucu hayatını kaybetti. Otuz yaşında ki Metin yayla iki küçük çocuk sahibiydi. Oda binlerce işçi gibi iş cinayetine kurban gitti. Umarım suçlular gereken cezayı bulur.

 

M&T Reklam İşçileri Direnişin 105. Gününde

Onlar sendikaya üye oldukları için 105 gün önce Düzce ve Gebze Fabrikalarında işten çıkartılan ve her iki fabrika önünde de sendikal haklarının tanınması ve işe geri alınmaları için direniş başlatan işçiler. Onlar yıllardır bu firmanın büyümesi ve işlerin çoğalması adına ellerinden gelenin daha fazlasını yapmaya çalışan ancak asgari ücretle yaşamak zorunda bırakılan emekçiler. Birleşik Metal-İş Sendikasına üye oldukları için Düzce ve Gebze fabrikalarında işten atılan M&T Reklam işçileri, direnişlerinin 105. Gününü fabrika önünde kutladı. Selam olsun.

 

Yıldız Entegre İşçisi Direniyor.

 

Ağaç İş Sendikası’nın örgütlü bulunduğu Yıldız Entegre Fabrikası’nda iş yeri ile sendika genel merkezinin şubeden habersiz toplu sözleşme yapması ve yine sendikanın örgütlü bulunduğu Yıldız Sunta Fabrikası’nda 47 çalışanın işten çıkarılması üzerine seslerini duyurmaya çalışan Ağaç İş Sendikası işçileri günlerdir fabrika önünde eylemlerine devam ediyor. Ağaş-iş Sendikası genel merkezinin kendine buyruk uygulamalarına karşı bir ayı aşkın süredir çeşitli eylemler gerçekleştiren Yıldız Entegre ve Yıldız Sunta işçileri toplu halde Türk-iş Bölge temsilciliğine giderek, Türk-iş’e taleplerinin hayata geçebilmesi için harekete geçme çağrısı yaptı. Mücadelelerinde başarılar dilerim.

 

 

Bu yazı toplam 812 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Halil Yeni Arşivi