Emanetlerine sahip çıkacak DİSK’i büyüteceğiz

Emanetlerine sahip çıkacak DİSK’i büyüteceğiz

DİSK, 54’ncü yılını Çayırova’da Baldur Süspansiyon Grevi’nin 50’nci gününde grev alanında kutladı. Genel Başkan Arzu Çerkezoğlu, Kemal Türkler ve arkadaşlarının emaneti DİSK’e sahip çıkacaklarının ve büyüteceklerinin sözünü verdi

arzu-7.jpg

13 Şubat 1967’de üçü Türk-İş’ten ayrılan beş sendikanın genel başkanları Kemal Türkler, Rıza Kuas, İbrahim Güzelce, Mehmet Alpdündar ve Kemal Nebioğlu tarafından kurulan Devrimci İşçi Sendikaları KonfederasyonuDİSK, 54’ncü kuruluş yılını Çayırova’da kutladı.

KURUCULARA SÖZ VERDİ

 

arzu-9.jpg

Necmettin Aydın başkanlığındaki BMİS Gebze 2 No’lu Şube’nin örgütlü olduğu Baldur Süspansiyon’daki grevin 50’nci gününe denk gelen yıldönümünde konuşan DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu , DİSK kurucularını anarken onlara söz verdi: “DİSK’i, koşullar ve bedeli ne olursa olsun büyüteceğiz. Bu topraklarda tek bir DİSK’li kalana kadar da bu mücadele devam edecek.”

 

BİZ HEP BURADAYIZ VE

OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ

arzu-4-001.jpg

Şahsı dahil olmak üzere tüm konfederasyon ve DİSK’e bağlı sendika yöneticilerinin büyük bir onurla tarihi sorumluluk üstlendiğini kaydeden Çerkezoğlu, “Bugün buradan bir kez daha söz veriyoruz. Bu emanete sahip çıkacak ve DİSK’i büyüteceğiz. Emeğin Türkiye’si mücadelesinde hep yan yanayız. Yanyana olmaya devam edeceğiz. Pankartlarda da söyledik: Biz hep buradayız, burada olmaya da devam edeceğiz” dedi.

YÖNETİCİSİNDEN İŞÇİSİNE

HEPİMİZİN GÖREVİDİR

arzu-5-002.jpg

Çerkezoğlu, “Bugün bu nedenle bu alanda bulunan bulunmayan konfederasyon yöneticisinden işyerindeki işçi arkadaşımıza kadar bütün DİSKliler’in önünde görev DİSK’i büyütmek ve örgütlemektir. DİSK’i geleceğe taşımaktır. O nedenle DİSK olarak 2021’i örgütlenme seferberliği ve yılı olarak ilan ettik ve bütün işçi kardeşlerimizi DİSK’li olmaya, sendikalı olmaya çağırıyoruz” diye konuştu.

HAYATTA KALMAK İÇİNDE

ÖRGÜTLÜ OLMAK GEREKLİ

arzu-1-011.jpg

Pandeminin gösterdiği en önemli şeyin işçi sınıfının varlığı ve gücü olduğuna dikkat çeken Çerkezoğlu, “Koşullar ne olursa olsun işçi sınıfı olmadan hayatın üretilemeyeceği bir kez daha görüldü. Pandemi belki birileri için işçi sınıfı üzerindeki görünmezlik perdesini kaldırdı. Ama aynı zamanda işçiler içinde şunu gördük ki sadece ekmeğimizi büyütmek için değil hayatta kalmak içinde örgütlü, sendikalı DİSK’li olmak gereklidir.

COVİD AŞILAMASINDA

İŞÇİLER ÖNCELİKLİ OLMALI

arzu-2-002.jpg

İktidarın bütün politikaları biz işçileri değil bir avuç sermayeyi korumak için şekilleniyor. Daha da derinleşen bu yoksulluğa karşı asgari ücret vergi dışı bırakılmalı, işten çıkarma yasağı bütün istisnalar kaldırılarak devam edilmeli, kod-29 zulmüne son verilmeli. Sermayeye ödenen bütün ödenekler kaldırılmalı. Aşılamada virüsle burun buruna çalıştırılmaya mahkum edilen biz işçiler öncelikli olmalıyız” dedi.

DEMOKRASİ OLMADAN

İŞÇİLERİN HAKLARI OLMAZ

 

arzu-3-003.jpg

Gerek dünyamız gerek ülkemizde varlığını baskıcı ve otoriter rejimlerle sürdüren ama vahşi kapitalizm ama neo liberalizm diye tanımlanan sistemin emekçileri vaat edeceği hiçbir şey kalmadığını Baldur önünde de tekrarlayan Çerkezoğlu, “Bir taraftan kazanılmış bütün haklarımızı ortadan kaldırmaya çalışan, insanlık dışı bir çalışma ve yaşam dayatan bu sermayeye karşı ekmeğimizin mücadelesini verirken bir taraftan demokrasi mücadelesi veriyoruz. Demokrasi işçinin ekmeğidir. Demokrasi olmadan işçilerin hakları olmaz. İşçilerin hakları olmadan da demokrasi olmaz.

DEMOKRATİK ANAYASAYI

İŞÇİ SINIFI KURACAKTIR

Çocuklarımızın geleceğini yok etmek isteyen bu vahşi düzene karşı demokrasi mücadelesini veriyoruz. Anayasal haklarını kullandıkları için işten çıkarılan ve günlerce direnişte olan işçilerin hak kayıplarına sessiz kalanlar, işçilerin haklarını gasbedenler demokratik bir anayasa yapamaz. Bu ülkede eşitlikçi, özgürlükçü, demokratik bir anayasa kuracak olanlar bu ülkenin işçi sınıfıdır” dedi.

BU TALEPLERİN YILMAZ

SAVUNUCUSUYUZ

Sosyal politikaları ve sosyal devlet anlayışını gerekli kaynağın var olduğuna dikkat çeken Çerkezoğlu, “Hepimiz çalışıyor ve üretiyoruz. Hepimizin ürettiği toplam değere de Milli gelir diyoruz. Bu ülkenin kaynakları, işçisini, emekçisini, halkını bu pandemi koşullarında insanca yaşatmaya yetecek düzeydedir. Ve biz bu taleplerin DİSK olarak yılmaz savunucusuyuz. Koşullar ne olursa olsun, her türlü zorluğa rağmen bu haklarımızı omuz omuza büyütmeye kararlıyız.

TÜM İŞÇİ SINIFININ HAKLARI İÇİN

arzu-6.jpg

Çünkü DİSK sermayeden, bütün siyasi partiler ve hükümetlerden bağımsız tek işçi örgütüdür. Çünkü DİSK sadece kendi üyeleri için değil tüm işçi sınıfının hak ve çıkarları için mücadele eden bir örgüttür. DİSK’i işçiler kurup büyüttü. Bugün de 54 yıl sonra DİSK yine işçilerin elinde, işçilerin mücadelesinde var olmaya ve geleceğe taşınmaya devam edecek” diye konuştu. (Haber Merkezi)

**

Sadece konfederasyon değil

her tür sömürüye karşı isyanız

** DİSK Genel Sekreteri ve BMİS Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu, DİSK’in sadece bir konfederasyon değil işçi sınıfının her tür sömürüye karşı bir isyanı olduğunu söyledi

https://www.gebzehaber.net/sadece-konfederasyon-degil-her-tur-somuruye-karsi-isyaniz-70484h.htm

 

**

 

54’ncü yıla çok renkli kutlama

 

** DİSK’in Çayırova’daki 54’ncü kuruluş yıldönümü etkinliğine TİP’in Genel Başkanı Erkan Baş, EMEP Genel Başkanı Levent Akdeniz, HDP Milletvekili Musa Piroğlu, SEP ve DİP’in genel başkan yardımcıları ile yerelden CHP, SOL Parti, YRP ve Gelecek Partililer de katıldı

https://www.gebzehaber.net/54ncu-yila-cok-renkli-kutlama-70485h.htm

 

**

 

 

Genel yerel sanatçılar

DİSK için çalıp söyledi

 

** DİSK’in Çayırova’da Baldur Grevi alanındaki 54’ncü yıldönümü kutlamasında DİSK Korosu ile birlikte genelden yerelden sanatçılar Semiha Aygün, Hasan Karayol, Erdal Güney, Hüseyin Turan, Balık Ayhan ve İlkay Can sanatçılar sahne aldı

 

https://www.gebzehaber.net/genel-yerel-sanatcilar-disk-icin-calip-soyledi-70486h.htm

**

Aras zeytinle ekmeği ikram

yüzde 50 zammı vaat etti

 

** Yeniden Refah’ın eski sendikacı Kocaeli İl Başkanı Mehmet Aras, DİSK’in 54’ncü yıldönümü etkinliğinde Baldur’un grevci işçilerine zeytin ekmek getirip YRP iktidarında işçiye, memura en az yüzde 50 zam ile EYT’ye çözüm vaat etti

 

https://www.gebzehaber.net/aras-zeytinle-ekmegi-ikram-yuzde-50-zammi-vaat-etti-70487h.htm

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.