Aras zeytinle ekmeği ikram yüzde 50 zammı vaat etti

Aras zeytinle ekmeği ikram yüzde 50 zammı vaat etti

Yeniden Refah’ın DİSK'li eski sendikacı Kocaeli İl Başkanı Mehmet Aras, DİSK’in 54’ncü yıldönümü etkinliğinde Baldur’un grevci işçilerine zeytin ekmek getirip YRP iktidarında işçiye, memura en az yüzde 50 zam ile EYT’ye çözüm vaat etti

aras-6.jpg

DİSK’in Çayırova’da Baldur Süspansiyon önündeki 54’ncü yıldönümü kutlama etkinliğinin sürpriz konuğu etkinliklerin sonuna yetişen Yeniden Refah PartisiYRP Kocaeli İl Başkanı Mehmet Aras oldu.

aras-7.jpg

1980’li yıllarda -Birleşik Metal-İş öncesi- Otomobil-İş Sendikası Gebze Şube ve ardından genel başkanlığını yapan Aras alana YRP Gebze İlçe Başkanı Engin Kılıç, bir grup yönetici ve oğlu Fikret Aras ile geldi.

EKMEK VE ZEYTİN

aras-1-002.jpg

 DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, DİSK Genel Sekreteri ve BMİS Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu, Gebze İlçe Başkanı Necmettin Aydın ve grevdeki işçiler ile sohbet eden Aras

aras-2.jpg

derme çatma, ağaçtan yapılma bir masa üzerine çıkarak hitap etti. Aras bu esnada havanın soğuğuna aldırmadan ayakkabılarını çıkartıp 10 dakika kadar o şekilde konuştu. 

aras-3.jpg

Beraberinde getirdiği büyük boy "Milli Görüş" ekmeği ve bir kavanoz dolusu zeytini işçilere hediye etti.

SİYASETÇİ DEĞİL EMEKÇİ OLARAK

aras-5.jpg

“Gazanız mübarek, yolunuz açık, kılıcınız keskin olsun” diyerek sözlerine başlayan Aras, YRP kurumsalında bir siyasi partinin il başkanı değil 30 yıllık emekçi olarak konuşmak istediğini belirtip o yıllardaki mücadelelerine dair anılarını kendine has, güldüren üslubuyla anlattı.

NAMUS BORCUMUZDUR

Konuşmasının sonlarına doğru siyaset yapıp Necmettin Erbakan’ın liderliğindeki Refah Partisi’nin ortaklığındaki REFAHYOL sürecinde emekçiye yüzde 100 zam yapıldığını belirtti. Merhum Necmettin Erbakan’ın oğlu Fatih Erbakan liderliğindeki YRP adına da “namus borcudur” diyerek vaatte bulunan Aras,  “Kime oy verirsiniz, seçimde ne olur bilmem. Ama YRP iktidarında 13 milyon işçiye, 3 milyon memura, 7 milyon asgari ücretliye yüzde 50 zam” dedi.

HORTUMU KESTİN Mİ PARA VAR

aras-4.jpg

EYT’lilerin sorununun da çözüleceği vaadinde bulunan Aras, “Para var mı, var. Arsızların namussuzların hortumu kestin mi var. Biz REFAHYOL döneminde bunu havuz sistemiyle yaptık, parayı koyacak yer bulamadık” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.