54’ncü yıla çok renkli kutlama

54’ncü yıla çok renkli kutlama

DİSK’in Çayırova’daki 54’ncü kuruluş yıldönümü etkinliğine TİP’in Genel Başkanı Erkan Baş, EMEP Genel Başkanı Levent Akdeniz, HDP Milletvekili Musa Piroğlu, SEP ve DİP’in genel başkan yardımcıları ile CHP, SOL Parti, YRP ve Gelecek Partililer katıldı

125-001.jpg

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu – DİSK’in Çayırova’da Baldur Süspansiyon grevinin olduğu yerde gerçekleşen 54’ncü yıldönümü kutlaması konfederasyonun tarihi kadar görkemli ve renkli oldu.

katilim-109.jpg

Etkinliğe DİSK yöneticileri, bölge temsilcileri, şube başkan ve yöneticileri, işyeri temsilcileri ve işçiler ile birlikte

katilim-5.jpg

TİP Genel Başkanı ve Milletvekili Erkan Baş, HDP Milletvekili Musa Piroğlu,

katilim-10.jpg

EMEP Genel Başkanı Ercüment Akdeniz ve Kocaeli İl Başkanı Arzu Erkan,

katilim-8.jpg

SEP Genel Başkan Yardımcısı Derya Koca,

katilim-6.jpg

DİP Genel Başkan Yardımcısı Levent Dölek, TKP 1920 İstanbul İl Başkanı Yusuf Türkoğlu, Sosyalist Dayanışma Platformu Sözcüsü Kezban Konukçu, ile birlikte Türkiye Komünist Hareketi ve Sınıf Tavrı, Birleşik İşçi Kurultayı, Bağımsız Devrimci Sınıf Platformu, UİDDER, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği ve Kemal Türkler Vakfı yönetici ve üyeleri de katıldı.

ÜCRETSİZ İZİN SONRASI

DİRERENLER ALANDA

katilim-1.jpg

BMİS Gebze 1 No’lu Şube’nin örgütlenmesi sonrası yaklaşık dört aydır ücretsiz izinde olan

katilim-107.jpg

ve direnişini zaman aralıkları ile sürdüren Dilovası’ndaki Systemair HSK ile birlikte

katilim-9.jpg

DGD-SEN örgütlenmesi sonrası ücretsiz izne yollanan ve 05 Ocak’tan itibaren direnişe geçen Şekerpınar’daki Migros Depo işçileri de alanda yerini aldı.

İZMİT’TE GÖZALTINDAN ÇIKIP

SOLUĞU ÇAYIROVA’DA ALDILAR

katilim-104.jpg

SIFIR NOKTASINDA: Kocaeli’nin İstanbul’a sıfır noktasındaki, sokağın sol kaldırımının Kocaeli’nin Çayırova, sağ kaldırımının İstanbul’un Tuzla İlçesi’ne bağlı sokaktaki fabrika önünde gerçekleşen kutlamaya katılanlar Çayırova Polisi tarafından kontrollü ve kısmi üst arama sonrası alana alındı.

126.jpgSEMBOL OLDU: Başlangıcı kış aylarına denk gelen Baldur Süspansiyon Grevi’nin sembollerinden biri 24 saat nöbet tutulan yerde 24 saat boyunca yakılan bu bidondan “soba” oldu. DİSK’in 54’ncü kuruluş yıldönümü etkinliği de hayli soğuk bir güne denk gelirken üşüyenler kısa süreli ısınmalar için “soba”nın başına üşüştü.

 

DİSK’in 54’ncü yıldönümü kutlamalarına yerelden siyasetçi ve sendikacıların da ilgisi yoğun oldu. 11 Şubat akşamı İzmit’teki Boğaziçi Üniversitesi eylemlerine destek için düzenlenen basın açıklamasında gözaltına alınan, aynı günün sabah saatlerinde serbest bırakıldıktan sonra soluğu Çayırova’da Baldur önünde alan KESK Kocaeli üyeleri ile birlikte

katilim-20-001.jpg

YRP Kocaeli İl Başkanı Mehmet Aras ve Gebze İlçe Başkanı Engin Şimşek,

katilim-7.jpg

CHP Çayırova İlçe Başkanı Cihan Soyluçiçek, EMEP Gebze İlçe Başkanı Yusuf Akar, SOL Parti Gebze İlçe Başkanı Okan Şimşek, Gelecek Partisi Çayırova İlçe Başkanı Kağan Demirci,

 

katilim-2.jpg

HAVA SOĞUK ORTAM SICAK: Hava ısısının bir gün öncesine oranla şiddetli düşüş yaşadığı bir günde gerçekleşen kutlama renkli görüntülere sahne oldu. Yüzleri pandemi gereği sadece maskeler değil atkılar bereler de gizledi.

Gebze EYT Derneği Başkanı Nuh Erdoğan Erdoğan, Gebze Kent Politikaları Derneği yönetiminden Ali Fuat Bilir de Baldur önündeki kutlama etkinliğindeydi.

ŞAVŞATLI BAŞKANLAR

katilim-4.jpg

Öte yandan Gelecek Partisi Çayırova İlçe Teşkilatı’nın Artvin, Şavşatlı İlçe Başkanı Kağan Demirci de hemşerisi olan DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu’na kendisini tanıttı. İkili arasında kısa süreli, “Kimlerdensin” tarzı klasik hemşeri sohbeti de gerçekleşti. Başkan Demirci bir süre sonra Çerkezoğlu’nu DİSK’in Beşiktaş’taki merkezinde de ziyaret edeceğini kaydetti.

 

katilim-103.jpg

 

 

katilim-106.jpg

 

katilim-108.jpg

katilim-109-003.jpgkatilim-110.jpg

 

katilim-111.jpgkatilim-121.jpgkatilim-105.jpgkatilim-102.jpgkatilim-101.jpg127.jpg130.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.