Sadece konfederasyon değil her tür sömürüye karşı isyanız

Sadece konfederasyon değil her tür sömürüye karşı isyanız

DİSK Genel Sekreteri ve BMİS Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu, DİSK’in sadece bir konfederasyon değil işçi sınıfının her tür sömürüye karşı bir isyanı olduğunu söyledi

adnan-2.jpg

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu – DİSK Genel Sekreteri ve Birleşik Metal İşçileri Sendikası – BMİS Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu, sendikasının Gebze 2 No’lu Şubesi’nin örgütlü olduğu Baldur Süspansiyon önündeki, DİSK 54’ncü yıldönümü etkinliğinde DİSK’in sadece bir konfederasyon değil işçi sınıfının her tür sömürüye karşı bir isyanı olduğunu söyledi. Serdaroğlu, “DİSK, halkı hiçe sayanlara, sömürüye ve gericiliğe karşı bir isyandır. Teslimiyetçi, uzlaşmacı, işbirlikçi sendikacılığa karşı bir isyandır” dedi.

AYNI İLKE VE HEYECANLA

 

adnan-3.jpg

Serdaroğlu, DİSK’in emperyalizme karşı bağımsız ve demokratik bir Türkiye için mücadele edenlerce kurulan bir emek örgütü olarak aynı ilkeler ve heyecanla, onurla ve gururla varlığını sürdüreceğini kaydetti. DİSK olarak, bu ülkenin emekçileri üretenleri olarak haksızlıklara göz yummadıklarını ve yummayacaklarını kaydeden Serdaroğlu, “DİSK sadece bir konfederasyon değil işçi sınıfının sömürüye karşı bir isyanı olmuştur.

BU İSYANIN ADIDIR DİSK

 

adnan-1.jpg

Kuruluş bildirgesinden de anlaşılacağı gibi ülkeyi satanlara, bağımsızlığı ve demokrasiyi çıkarları için feda edenlere, emekçiyi ezenlere, halkı hiçe sayanlara, sömürüye ve gericiliğe karşı bir isyandır. Teslimiyetçi, uzlaşmacı, işbirlikçi sendikacılığa karşı bir isyandır. Ve bu isyanın adı DİSK’tir” diye konuştu. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.