Duygu Türkyılmaz Kılıç

Duygu Türkyılmaz Kılıç

Elti Can mıdır? Düşman mıdır?

Elti Can mıdır? Düşman mıdır?

Bir atasözü derki: "Kuma gemisi yürümüş ama elti gemisi yürümemiş...

Kurabiyeler yapıp adını "Elti boğan”, tatlılar yapıp adını "Elti çatlatan" koyanlar olmuş...

Sevgili Gupse Özay geçtiğimiz yıllarda filmini yapmış “Eltilerin Savaşı” diye. Çokta güzel bir film olmuş, elti ilişkilerini esprili bir bakış açısıyla anlatmış. Eltimle beraber izlemeye gitmiştik. İzlemeyenlere tavsiye ederim, özellikle şu dönem bizi güldüren, derdimizi tasamızı anlıkta olsa unutturan şeylere ihtiyacımız var.

Kim demiş, ‘Eltiler anlaşamaz’ diye?

Hatta o kadar iyi anlaşanlar var ki, birlikte yufkacı Muammere kaçmışlar...

Gerçi orası biraz kafa karıştırıcı. Acaba gemi yürümediği için kumalığa mı  geçiş yaptılar kim bilir?

Ve geçenlerde yine Esra Erol’un programında denk geldi; bir kadın eşini ve üç çocuğunu terk edip tavukçuya kaçmış. Bu kocalar eşlerini aç mı bırakıyor ne oluyor anlamadım...

Neyse ki bu eltisini bırakmış giderken.

Ben bu tür reality showlar yerine bize faydası olan, bilgilendiğimiz, bir şeyler öğrenebildiğimiz, bizi neşelendiren programlar izlemeyi tercih ediyorum.

Ne yazık ki milletçe entrikaya, kavgaya ne meraklıyız ki böyle programlar her kanalda var ve çok izleniyor. Hala şaşırdığım  için kendime şaşırıyorum, beynimizi yakan hayatlar konular....

 

Elti demişken; niye anlaşamazlar ne alıp veremediğimiz olabilir hiç anlamamışımdır. Tam tersi eşimin ailesinde kendime en yakın onu görürüm, sonuçta ikimizde "el" kızıyız. Biz birbirimizi anlamayacağız da görümcemi bizi anlayacak?

Neyse ki bizde görümce yok.

Onun yerine bir kaç çeşit elti deneyimleme şansım oldu. İki kayınım var ama dört eltim oldu. Sanırım büyük kayınım aradığını bulmakta zorlandı. Umarım bu sonuncu eltimiz olur:)

Tabi böyle olunca sürekli gelin sıralaması da değişiyor. Ben bir büyük gelin bir ortanca gelin oluyorum. Acaba bizi mi deniyor, anlamadım. Boşuna uğraşma biz iyi geçineceğiz eltilerimizle:)

Küçük eltimle abla kardeş gibiyiz. Arada tabi ki anlaşamadığımız konular, belki birbirimize kızdığımız noktalar oluyor... Ama kardeşimizle bile oluyor ki böyle durumlar.

Eltiler mi daha tehlikeli yoksa görümceleri mi daha tehlikeli? diye sormuşlar bir röportaj da insanlara. Çoğunluk eltiler diye cevap vermiş, çünkü rekabet halindeymişler birbirlerini çekemezlermiş filan fistan...

Kesinlikle katılmıyorum.

Ben şahsen misal benim düğünümde  vs. eksik olan yapılamayanları ‘eltimde yapılsın hiçbir şey uhte kalmasın içinde’ istedim. Eltilerimizde bizim gibi o aileye dışardan gelen el kızıdır. Elti bazen arkadaş bazen sırdaştır. Eltiler birlik olunca yapamayacağı hiçbir yemek yoktur. (adını da elalem çatlatan koyarız.)

Komşu komşunun külüne nasıl muhtaçsa, eltide eltinin desteğine muhtaçtır....

Benim gözümde elti candır.

Kalın sağlıcakla…

Bu yazı toplam 16654 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
Duygu Türkyılmaz Kılıç Arşivi