Yeşim Ayaz Dağcı

Yeşim Ayaz Dağcı

Dünya ruhsal zekâ ile güzelleşecek

Dünya ruhsal zekâ ile güzelleşecek

SQ, veya ruhsal zeka nedir? Bilgeliği, merhameti, dürüstlüğü, anlayışı, sevgiyi ve yaratıcılığı biçimlendirilmiş olarak ruhsal anlayışla (öz benlik ile) yüksek zeka ile kavrayıştır. Kısaca yüksek bir anlayış ve sevgidir. (alıntı)

 

Ruhsal zekâmızı geliştirmek içinse manevi enerjiye ihtiyaç duyarız. Bu enerjinin gelişebilmesi içinde dürüstlüğe, doğruluğa, yardımsever olmaya, dua ve ibadet  etmeye zaman ayırmak gerekir. 

 

Bütün bunlardan eksik ve bu davranışlarla beslenemeyen zekâ eksiktir. Allah inancı insanın duygusal ruhsal zekâsını geliştirir. Ruhsal zekâsı gelişmiş insanların daha başarılı, daha huzurlu akabinde daha mutlu olduğunu bu farkındalıkla gözlemlemenizi tavsiye ederim. Meşhur Covey ruhsal zekâyı geliştirmemizin  önerilerinden bahseder.

 

Değerlere dürüstlüğe önem verin.

Söz verdiğinizde sözünüzü tutun.

Allah ile olan bağlarınızı güçlendirin.

İnançlarınızı güçlendirin.

Vicdanınızın sesini dinleyin

Vicdanınızla barışık yaşayın.

 

Tamamına katılmamak mümkün değil. Dürüstlük hepsinin başıdır. Birinci kuraldır. Dürüst olarak yaptığımız her bir işin  sonu başarı ile taçlanır.

Hayatın anlamını yakalamak, ne için yaratıldığını idrak etmek birinci kuralın peşinden gelir. Kınamamak ve şikâyetçi olmamak hayatımızın tadı tuzu ve vazgeçilmezi olmalıdır.

 

Vicdan sesi dinlemek yanlış yapmaktan alıkoyar insanı. Ve o sesi dinlersek her zaman, hangi işi yaparsak yapalım daha mutlu ve başarılı oluruz.

Aksi ise evveli mutsuzluk ardından başarı getirmişse dahi bu geçicidir. Ve sonu tekrar başarısızlık ve hüsrandır.

 

Bir görevi yerine getirirken o işi kim için yapıyorsanız onun sizi gördüğünü hissedin. O zaman o işi daha güzel ve düzgün yaparsınız. Dürüst ve ilkeli yaşamak, vicdan sesi dinlemek, insanı haksızlık yapmaktan alıkoyar ve hatta haksızlıkları önlemeye yöneltir.

Vicdanımıza uymayı alışkanlık haline getirdiğimizde vicdan daha fazlasının ister. Buda kapasitemizi,  zekâmızı arttırır. Zincirleme devam eder. Bu artışta başarı, huzur ve mutluluk da katlanır. Hayat anlamlı hale gelir. 

 

Ruhsal  zekâ güçlenirse iç dünyamızda  huzurludur. Çelişkisizdir ve kendiyle barışıktır. Lütfen kendinize yardım edin ve SQ yani ruhsal zekânızı geliştirin. O geliştikçe  dünya güzelleşecek, ben buna kalpten inanıyorum.

Bu yazı toplam 17412 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
Yeşim Ayaz Dağcı Arşivi