CHP değişimden korkmamalı

CHP değişimden korkmamalı

 

 

Cumhuriyet Halk Partisi’nin ilçe kongrelerine çok az zaman kaldı. Adaylar, ilçe başkanı olmak için sıkı bir çalışma yürütüyorlar.

Ben isim bazında değerlendirme yapmayacağım çünkü partideki en büyük sorun, kişilere endeksli siyaset anlayışı.

Asıl bakılması gereken pencere, büyük bir değişime ve yeniliğe ihtiyaç duyulduğudur. Yıllardır bu partide en çok kullanılan kelime hiç kuşkusuz değişimdir. Kulağa çok hoş geliyor ama nedense bir türlü uygulanmıyor!

Partinin bu konuda bir duruşu ya da ilkesi olmalı. Futbol kulüplerinde bile başarısız olan teknik direktörler görevden alınıyor, yerine başkası geliyor.

CHP’de ise ne yazık ki yönetimler, ‘başarı’ ya da ‘başarısız’ şeklinde bir kıstasa göre değerlendirilmiyor.

‘Halkın tercihine saygılıyız’ klişesiyle gönülsüz kabullenme ya da suçu halkın cehaletine yıkarak tüm sorumluluklardan kaçılıyor.

CHP’de parti içi değişim ve yenilik mutlaka hayata geçirilmelidir. Hep aynı isimlerin boy gösterdiği siyaset arenasında yeni isimlerin kazandırılması mümkün olur mu?

Gençleri ve kadınları dışlayan, onları sadece ayak işleriyle uğraşan bir kitle olarak görenler, kadınlardan ve gençlerden medet umabilir mi?

1 Kasım seçimlerinde CHP Gebze’de yüzde 20,6. Darıca’da yüzde 19,5, Çayırova’da yüzde 20,8 ve Dilovası’nda yüzde 6,7 oranında oy aldı.

Bölgemizde yüzde 21’i bile görmeyen CHP’de değişimin ve yeniliğin kaçınılmazlığı apaçık ortadadır.

İşçi ve emekçi kenti Gebze’de CHP’nin yüzde 20 oy alması ciddi bir problemdir. İnsanın aklına, ‘İlçe örgütleri, milletvekilleri ve meclis üyeleri hiç çalışmasaydı acaba CHP bundan daha az oy alır mıydı?’ diye sorası geliyor.

Değişim ve yenilik, sadece ilçe örgütlerini değil üye ve delegeleri de kapsamalı. Delege seçimlerinde gençlerin ve kadınların yine yok sayıldığına, yaşı geçkin çok fazla üyenin delege yazıldığına şahit olduk.

Bu anlayış değişmediği sürece, ilçe örgütlerinde değişimden söz etmek de yersizdir.

Değişim konusunda kadın kolları örnek bir tutum sergiliyor. Gebze kadın kolları başkanı Birgül Belek, Darıca kadın kolları başkanı Serap Aydın ve Çayırova kadın kolları başkanı Türkan Kılıç muhtemelen bu kongrede yeniden aday olmayacaklar. Bu üç ilçemizin yanı sıra

Koltuk merakından uzak, yeni gelenlere yer açma düşüncesiyle alınmış bu kararı erkeklerin de örnek alması gerekiyor.

Yorulan kadrolar yerini yeni gelecek olanlara bırakmalı. 1 Kasım seçimleri bitti, bir sonraki seçimlere de uzun bir zaman var.

Yorgun örgütlerin ve isimlerin tekrar devam etmesi, parti içinde yılgınlığa ve umutsuzluğa yol açar, en önemlisi de değişim umutlarını yok eder.

Genç ve enerjik isimlerin, deneyimli kadrolarla yoğrularak güçlü ve çalışkan bir örgüt yapısı oluşturulmalıdır.

Sözün özü;

Değişimi sadece işine geldiği gibi slogan olarak kullananlar…

Kişiye endeksli hastalıklı siyaset modelinden vazgeçmeyenler…

Siz sadece, Ankara’ya üç kişiye yolcu bileti almaktan gurur duyun..!

 

 

Bu yazı toplam 81 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi