Aktan Uslu

Aktan Uslu

Çayırova’nın önemli olduğunu “önemli” diyenlere anlatmalı

Çayırova’nın önemli olduğunu “önemli” diyenlere anlatmalı

Redaktesiz haliyle:

 

Çayırova, Kocaeli'nin en önemli ilçelerinden biridir. Doğusunda ve güneyinde Gebze, batısında İstanbul Tuzla ile sınır olan Çayırova 28.918 km2 alan ve 134.146 nüfusa sahiptir.

Redakteli haliyle

Çayırova, Kocaeli'nin en önemli ilçelerinden biridir. Doğusunda ve güneyinde Gebze, batısında İstanbul Tuzla ile sınır olan Çayırova, 28 bin 918 kilometrekare alan ve 134 bin 146 nüfusa sahiptir.

Çayırova Belediyesi’nin Facebook sayfasındaki bu “sponsorlu” yayında, “Bu mudur yani?” diye benden sebep bilinmesini istemediğim fotoğrafında ise belediye binasının bir iç görüntüsü yer almaktadır..

**

Çayırova’ya inşa edilecek kent meydanının da gündem maddeleri arasında yer aldığı Çayırova Belediye Meclisi şubat ayı olağan toplantısında…

Kaldı ki bölgedeki dört belediyede kişisel ve kurumsal bahanelere sığınılarak bence artniyetli, eş zamanlı meclis toplantılarından birini seçmek zorunda kalırken şahsımı cezbeden Çayırova’da, gündemin bu maddesi olmuştur..

..Üzerinde yaklaşık yarım saat konuşulan bu madde belediye basın bürosunca basına, alabildiğine sıradan ve hiç detaylarına değinilmeden servis edilmiştir.

Çayırova’nın Kocaeli’nin en önemli ilçelerinden biri olduğu doğrudur da belediye bunu önce kendisine anlatmalı kanaatindeyim..

**

CHP Grubu’nun gündem dışı konuşmasından..

“Çayırova Belediyesi taşeron işçileri anlaşma sağlanamadığından grev kararı aldılar..”

Grev kararı almadılar. İşveren sendikası Yerelsen ile işçi sendikası Hizmet-İş arasındaki TİS görüşmelerinde, henüz ücrete dair gündem maddelerinin görüşülmesine başlanmadan önce, bir önceki sözleşmede emekçilerin yediği kazıktan sebep, uyuşmazlık halinde konunun Yüksek Hakem Kurulu’na gitmemesi için grev oylamasına gidildi. Oylamada, “Greve evet” çıktı.  

“Bir kilometre uzaklıkta Migros Depo işçileri grevde… Grev kararını alarak seslerini duyurmaya çalışıyorlar.”

Migros Depo’da henüz örgütlü sendika yok. DGD-SEN örgütlenme çalışmasındaydı, sendika üyelerinin ikisi çıkartıldı, 20’yi aşkını ücretsiz izne yollandı. Grev yok, direniş var.

Kocaeli Valisi dahi grevdeki (Baldur) işçileri ziyaret ettiler.”

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz da, Çayırova Kaymakamı Hasan Gözen de uzun süre işçilerin/sendikaların randevu taleplerine diretti. Vali Yavuz’un Baldur yöneticileri ile görüşmesi açığa çıkınca Vali Yavuz kamuoyunun da baskısıyla heyeti makamında ağırlayıp arabulucu görevlendirmesi yaptı. Ama grev yerini ziyaret etmedi.

**

CHP Grubu toplu taşımayla ilgili sorunu 430 numaralı hat üzerinden de gündeme getirdi. Tartışmalar sürerken Başkan Çiftçi’ye “güvenilir” bilgi geldi!

Çiftçi’ye ulaşan bilgiye göre kısaca, otobüs artık Çayırova’da daha çok kilometre kat edecekti ve iyi bir şeydi..

Yakın tarihten bir örnek…

CHP Grubu’nun meclisi terk ettiği Aralık/2020 toplantısında Başkan Çiftçi, Dilovası Belediye Meclisi’nde de CHP Grubu’nun aynı şeyi yaptığını öne sürmüştü.

Halbuki..

Adı konmamış bir ittifakın yaşandığı Çayırova’da Ercan Dalkılıç bu sefer Saadet Partisi’nden aday olmuş, seçimi kazanamamış ama meclise 5’i HDP, biri CHP üyesi altı üye girmişti.

Ve o kişiler iki yıldır Saadet Partisi Meclis Üyesi olarak devam ediyor.

Otobüs vakasını meclis toplantısı sonrası da araştırdım. Haberleştirdim.

430’un hattı değişmiş. Üstelik en problemli hat olan 551’in güzergahından alınarak..

https://www.gebzehaber.net/kbb-ukome-bunu-da-yapti-551in-guzergahindan-430u-cektiler-70261h.htm

Yeni güzergahın bir olumlu yönü var aslında.

İnönü’den Erişler’e inip Adem Yavuz, Beylikbağı’na doğru yöneliyor. Yani bu bölgeden Gebze’ye gidip Gebze’ye batıdan giriş yapması gerekenler otobüse bindiğinde Mandıra Camii, Menderes Caddesi, Necmettin Erbakan Kültür Merkezi’ni tavaf etmeden yolculuk edebilecek hattı ve saatlerini keşfettiğinde.

İyi de diğer taraf ne olacak..

Bir de Çiftçi’nin meclis toplantısı esnasında kendisini bilgilendiren “güvenilir” kaynağı Çiftçi’yi daha ne kadar mahcup edecek.

**

CHP… Çayırova’daki “Sevince” sloganlı yeni reklam çalışmasından ötürü kaynak israfı eleştirisinde bulundu.

Çiftçi… savunma esnasında İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’in Gebze dahil il geneli reklam çalışmaları ile “savunma” yaptı.

CHP… Baldur grevi ve Migros Depo “grevi”ne ziyaret önerdi.

Çiftçi… 2019 yerel seçimleri sonrası İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden çıkartılanlar ile “savunma” yapıp CHP’lilere orayı ziyaret etmelerini önerdi.

CHP… Baldur ve Migros işçileri için erzak desteği talep ederken İzmit Belediyesi’nin desteğini örnek gösterdi… “Maalesef bir tek AKP’li siyasetçi grev sahasında görülmedi. Bu da sizlerin ayıbı…” dedi.

Yani CHP, o işçilere erzak desteğini sağlamak için öneride bulundu da söylem diliyle, o desteğin gitmemesi için de elinden gelen her ne varsa onu yaptı.

Sözün özü veya özleri..

Çayırova Belediyesi’nin kurumsal olarak biraz daha ciddiyete ihtiyacı var gibi.

Başkan Çiftçi, kent meydanının ilçenin beş mahallesine yürüme mesafesinde olduğunu söyledi. Ben saydım: Yenimahalle, Çayırova, Atatürk, Özgürlük..

Haberde, “Dili sürçtü herhalde” diye beşi dörde çevirdim ama yok illa da beş ise… İnönü, Emek, Akse, Cumhuriyet, Şekerpınar… Hangisi o meydana yürüme mesafesinde?

Çayırova Belediye Meclisi’nde CHP Grubu kimi taleplerinin hayat bulmasını istiyorsa söylem biçimini, ifadelerini, kurgu kelimelerini biraz değiştirmeli..

Aktif siyasette “En iyi savunma saldırıdır” taktiğine çok sık başvuran Başkan Çiftçi’ye yanıt dahi veremedikleri kozları çok basit veriyorlar. Çiftçi, CHP’nin hukukçu meclis üyesi Avukat Tayfun Budak’a dönüp, “Öyle değil mi?” ama diyor.

Futbol tabiriyle, boş kaleye golünü bırakıyor.

Çayırova’nın önemli bir ilçe olduğu doğrudur ve herkese bu şekilde anlatılmalıdır.

Ama önce, “Çayırova önemlidir” diyenlerden başlamalıdır..

Bu yazı toplam 1056 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
Aktan Uslu Arşivi