KBB UKOME BUNU DA YAPTI:  551’in Güzergahından 430’u Çektiler

KBB UKOME BUNU DA YAPTI: 551’in Güzergahından 430’u Çektiler

Gebze Bölgesi’nin problem rekortmeni hatlarından 551’in güzergâhında hattın yükünü alan 430’un güzergâhı değişti. Üstelik Büyükşehir’in sitesinde hala eski güzergâh yazılı

Kocaeli’nde halkın da aslında Büyükşehir Belediyesi’nin “karın ağrısı” konularından toplu taşımacılıkta, “Çözüm” diye atılan hamleler de beraberinde yeni, “Sorun” getiriyor. Gebze Bölgesi’nin problem rekortmeni hatları arasında yer aldığı sanılan hatlarından 551’in güzergâhında hattın yükünü alan 430’un güzergahı değişti. Üstelik Büyükşehir’in sitesinde hala eski güzergâh yazılı.

MİLLETİ CANINDAN BEZDİRDİ

Çayırova’da toplu taşımaya dair sorunlar Belediye Meclisi’nin şubat ayı olağan toplantısında, CHP Grubu adına gündem dışı söz alan Halis Koç tarafından getirdi. Koç özetle, “Özellikle pandemi döneminde ulaşım sorunu milleti canından bezdirdi. 10 dakikada bir gelmesi beklenen halk otobüsleri 35-40 dakikada bir geliyor. KBB Meclisi’nde CHP Grubu olarak önerge verdik, sözlü söyledik. Ulaşım Daire’ye yazılı uyarılar yaptık” dedi.

AYRANIM YOK İÇMEYE, MİSALİ!

 

Mahalle muhtarlarının serzenişte olduğunu, halkın sorunlarının yerel basında defalarca yer aldığını kaydeden Koç buna karşın gerek bölgemiz gerek ilimizdeki duraklar sıhhatli değilken Rize’nin Güneysu İlçesi’ne Büyükşehir tarafından 25 durak tahsisinin KBB Meclisi’nde oy çokluğuyla alınan karar sonrası yapıldığını hatırlattı.

BELEDİYE BAŞKANI SORUNLARA DUYARSIZ

Koç, Başkan Çiftçi’ye de, “Çayırova Belediye Başkanı sorunlara duyarsız. Çayırova’yı sevmek reklam panolarına yazmakla olmaz. Vatandaşın ulaşım sorununa yetki sahibi olarak çözüm bulacaksınız. Vatandaşı daha fazla mağdur etmeyeceksiniz” diyerek çıkıştı.

ULAŞIMDA TÜM SORUNLARI

DERLEYİP TOPARLIYORUZ

 Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi, Koç’un bu eleştirisini, “Dediniz ki Çayırova Belediye Başkanı ulaşım sorunlarına karşı duyarsız. O da sizin kendi düşünceniz. Biz yıllardan beri AK Partili Çayırova Belediyeleri olarak ulaşımla ilgili gelen bütün sorunları derleyip toparlayıp ilgili noktaya ulaştırıyoruz.

BÜYÜKŞEHİR HIZLA ÇÖZÜM ÜRETİYOR

Yine bu hafta içinde muhtarlarımıza ulaşmak suretiyle sorunların çözümü için girişimde bulunduk. Çünkü şehrimiz her geçen gün büyüyor. Yeni bir ihtiyaç planlaması yapılmasının gerektiğini bizler biliyoruz. Sorunları peyderpey Büyükşehir Belediyemize ulaştırıyoruz ve Büyükşehir Belediyesi de sorunlara duyarlılıkla, hızlı bir şekilde çözüm üretiyor” dedi.

AĞAÇ: MUHTARIN

FERYADINI DUYMADINIZ

 

turan-agac.jpg

Aynı konu üzerine CHP’li meclis üyesi Turan Ağaç da söz alıp, “Ulaşım noktasında çok büyük noktalara gelindiğini ifade ettiniz. Bizi sürekli ‘kuyruklu yalan’ söylemekle itham ettiniz. Şimdi size birkaç örnek vereceğim. Geçen hafta Emek Mahallesi muhtarımızın feryadını herhalde duymadınız. Emek’te ulaşımla ilgili vatandaşın 35-40 dakika otobüs bekleyip mağdur olduğunu galiba duymadınız” dedi.

Başkan Çiftçi bu esnada araya girip, “Kuyruklu yalan” eleştirisini CHP’nin hastaneye ve belediyede greve çıkılacağına dair söylemlerine atfen olduğunu kaydetti. Ağaç devam etti:

VAR OLAN HAT, ALINDI

“Bugün (02 Şubat) 430 no’lu ulaşım hattının İnönü Mahallesi’nden alındığını biliyor musunuz? O hat Mahzuni Şerif Parkı’nın oradan vatandaşların Gebze’ye ulaşımını sağlıyordu. Var olan ulaşım alındı Sayın Başkan, belki haberiniz yok. Ben sizi bu konuda da bilgilendireyim.”

AKP’NİN İNÖNÜ’DEKİ MECLİS

ÜYELERİNİ DE BİLGİLENDİRDİ

Turan Ağaç, Emek mahallede mahallelisi tarafından ismi bilinmeyen AKP’li meclis üyelerine de lafı, “Ve bugün 430 hattı İnönü’den kalktı. Bilmeyenler bilsin. Oradaki meclis üyelerinin de haberi olsun” diye iğneledi.

ÇİTFÇİ O HATLA İLGİLENİYOR

Ağaç’ın 430 no’lu hattaki güzergah değişimini ısrarla gündemde tutması üzerine Başkan Çiftçi, sorunla ilgilenileceğinin sözünü verdi. Öte yandan meclis toplantısı sonrası da arkadaşımızı arayan Ağaç hattaki güzergah değişikliğinden Meclis’te haberi olduğu anlaşılan Başkan Çiftçi’nin konuyu kabullendiğini aktardı.

TOPAL OSMAN AĞA –

İSTASYON ARASI DEĞİŞTİ

 

hat-11111.jpg

Öte yandan hattaki güzergah değişikliğine karşın KBB’nin otobüs hatlarına dair ilgili sitesinde hala eski güzergahın yazılı olduğu görüldü.

hat-2222222.jpgHattın Gebze Teknik Üniversitesi olan Çayırova yönündeki son durağı bir durak aşağısına, Fatih Tren İstasyonu’na taşınırken güzergah değişikliğine Fatih Tren İstasyonu ile Topal Osman Ağa Caddesi arasındaki bölümde gidildiği, aynı durak ile hattın Gebze’deki son durağı Gebze OSB arası bölümde güzergahın aynı kaldığı görüldü.  

ÖĞRENCİLERİMİZ GEBZE’DE OKUYOR

 

nur-gokhan.jpg

Konuya dair görüşlerine başvurduğumuz Çayırova İnönü Mahallesi Muhtarı Nur Gökhan, “Otobüs hattının güzergâhının değişmesi mahallemizin özellikle bazı bölümlerinde çok kişiyi mağdur etti. Okullar açıldığında mağduriyet daha da artacak çünkü mahallemizdeki öğrencilerin büyük kısmı Gebze’deki okullarda eğitim görüyor” dedi.

YAYA 15 DAKİKA MESAFEDE

Eski hattın Emek/İnönü sınırındaki “Dere” diye adlandırılan yer, Kadir Bakkal Mevkii’nden Beylikbağı/Feniş’e doğru yöneldiğini kaydeden Gökhan yeni güzergahı bilmediğini ancak otobüsün tam tersi yönden, Erişler’e doğru indiğini kaydetti. Gökhan, “430’un güzergah değişmesiyle birlikte hem vatandaşlar zaten ihtiyaca yeterli yanıt vermeyen 551 no’lu halk otobüsü hattına yönelmek zorunda kalacak. Hem de 551’in durağına yaya 10-15 dakika mesafede oturan vatandaşlarımız var. Özellikle öğrenciler karlı yağmurlu havalarda evden durağa, duraktan eve ulaşmakta zorlanacak” diye konuştu. (Haber Merkezi)

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.