Aktan Uslu

Aktan Uslu

Bizden “biz”e kapak olsun diye!

Bizden “biz”e kapak olsun diye!

Bugünden itibaren başlayan, “Demedim mi Didim Diye” başlığı uygun görülen dizi çalışması için Didim tercih edilmiştir çünkü Didim;

Yayın alanımıza birinci derecede giren Gebze ve Gebze Bölgesi’ndeki Darıca, Çayırova ve Dilovası ilçelerinden ve ülkemiz genelinden orta/orta üst gelir grubu yurdum insanının –her yıl olamasa bile- tercih ettiği, Efeler diyarı Aydın ilimize bağlı şirin bir ilçemizdir…

Gebze ile benzeşen yönü nüfus dokusudur. 2012’de 60 binlerde seyreden nüfusu 2022’de 100 bin civarında dolaşmakta ülkemizdeki 81 vilayetten ve 60’ı aşkın ülkeden Dünyalı bir arada yaşamaktadır.

Ana geçim kaynağı turizmdir. Gerek yatırımcısı/girişimcisi gerekse emekçisi ile ülke genelinden göçü turizmden sebep almıştır.

Yazı dizisinin ana konusu iç turizmdir. Şartlar gereği üç istisna makam sahibi hariç birçok kesimden esnafı, tatilcisi ile birlikte halkımızın dinlenip konuşturulduğu bir dizidir.

Dizi kelime anlamı itibariyle de her tür tam bağımsızdır. Diziye dair hiçbir kurum, kuruluş, girişimci/esnaf ve kişiden “sponsorluk” veya benzer alternatifler üzerinden ekonomik destek talep edilmemiş ve talep edilmeyecektir. Diziden ötürü gerek siteye gerek gazeteye reklam vermek isteyen her işletmenin her tür teklifine açıktır.

Dizinin tüm gideri, tatile çıkmayı tasarlayıp zaten ve nihayet tatile çıkan Uslu Ailesi’nin tatil bütçesinden arada kaynatılmıştır.

 İnternetten ve sitelerden sebep gazetemiz dâhil her yerel yayın organı ulaşabildiği kişiler itibariyle aynı zamanda ulusal ve hatta evrenseldir.

Dizinin amaçlarından biri Didim’de iç turizme karınca kararınca desteği sağlamaktır. Bundan sebep, 8 günlük süreçte yapılan 10’larca görüşme arasından –bizce- en “bomba”sı ile diziye başlangıç yapılmıştır. Bizdeki yayınından sonra ulusal basının da bizden alıntıyla veya konunun her iki kahramanı ile direk diyaloğa geçerek konu edineceğini öngörmekteyiz. Pazartesi günü gazetemizde ve sabah saatlerinde sitemizde yayına girdikten sonra bu maksatla Şahin Karaoğlan ve Ali Arpacık’a ulaşmak isteyen ulusaldan/yerelden her meslektaşımıza, bize başvurmaları halinde yardımcı olacağız.   

Dizi bugün olduğu gibi her bölümde pozitif olmayacak. Şüphe yok ki birilerini elbette kızdıracağız. Mesleğin doğasında var.

İş sağlığı ve güvenliği, esnaf, ticaret ahlakı, beslenme, gıda israfı, toplu taşıma, eğlence, gezelim görelim, belediye hizmetleri… dahil çok sayıda konunun işleneceği dizimizde..

Pozitif haberler ve konularda ticari işletme ismine yer verilecektir.

Negatif konularda ise hiçbir esnaf veya ticarethanenin ismi geçmeyecektir.

Dizinin amaçlarından biri Didim’in negatif yönlerini teşhir ederken kırıp dökmek değil aksine çözümüne katkıdır. İç turizmine karınca kararınca katkı sunmaktır.

Bağlarken..

Toplum geneli ahlaki çürümeden ulusalı ile yerel basını ile camiamız da payına düşeni almıştır. Dibi görmüştür.

Ana konu dışı görüşmelerimizden biri olduğu için Didim Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ergun Korkmaz ile röportajımız da dizi harici olmakla birlikte haber olarak gerek sitemizde gerek gazetemizde yer alacaktır. Didim’de de durum, bizim Gebze’de olduğu gibi, vahim gibidir.

Bu dizi..

Haberin; mesleğimizin kutsalı ve onuru olduğu gerçeğine, paranın haberin bağımsızlığını elinden aldığı gibi kirlettiği gerçeğine karşın ısrarla paralı habercilik yaparak mesleği kirleten sözüm ona “gazete” ve “gazeteciler”e kapak olsun diye de yayına girmiştir.

Meslek ahlak ve etiğine sahip kalırken karşılaştığı her tür zorluk ve baskıya karşın yayınını dimdik tüm gerçek gazete ve gazetecilerin, zor şartlara yakınmadan neler üretebileceğinin bir göstergesidir.

Mesleğe bir şekilde dadanıp henüz ilk haftasında ayakları yerden kesilip burnundan kıl aldırmayan..

Masa başından kalkmayıp sitesini veya sayfalarını belediye bültenleriyle.. Hadi onları bağlar ama mesleğimizde emek hırsızlığı diye tanımlanan “Kopyala yapıştır” dolduranlara kapak olsun diye..

Mesleğimizin dip yapan imajına bir tık olsun pozitif katkı sağlaması dileği ve gayesiyle üretilmiştir.

Bizden “biz”e de kapak olsun diye…

Bu yazı toplam 988 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
Aktan Uslu Arşivi