Ne hakla ?

Ne hakla ?

 

 

Olağanüstü Hal (OHAL) uygulamasından sorumlu olan ve her alanı baskı altına almaya çalışan, ülkede muhaliflerin neredeyse nefes almasına bile müdahil olmayı kafasına koymuş hükümetin üyelerine sormak gerek,

Ne hakla ?

İnsanları akademik kariyerlerine, çalışmalarına ve sonuçlarına bakmaksızın görevden uzaklaştırıyorsunuz.

Ne hakla ?

Anladık, 15 Temmuz gecesi bir darbe girişimi önlendi ve de önlenmesi önemliydi. Ama, buradan çıkan sonuçları kullanarak muhalif olanlara da fuara kesmekle yapılanları aklayamazsınız.

Sizin gibi düşünmeyen herkesi ‘vatan haini torbasına koyarak’ yol alamazsınız.

Olsa olsa Anadolu topraklarına yeni düşmanlık tohumları ekersiniz…

Şimdi söyleyin bakalım,

Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi’nin, "Bizler bu suça ortak olmuyoruz" başlıklı bildirisine Kocaeli Üniversitesi'nden (KOÜ) imza atan 19 akademisyenin de içinde bulunduğu 39 akademisyen ‘vatan haini’ oldukları için mi ihraç edildiler ?

Onlara FETÖ üyesi diyemiyorsunuz.

Yoksa, o bildiriyi imzalamakla terör örgütü propagandası yaptıkları yargı kararıyla kesinleşti de bizim mi haberimiz yok ?

Eğer böyle değilse, o isimlerin akademik unvanları ve geleceklerine ilişkin bu kadar hayati bir kararı nasıl alıyorsunuz ?

Gerçekten, ne hakla ?

Yargı kararıyla kesinleşen bir ceza olmamasına rağmen imzaladıkları bildiriyle ‘devleti katliam yapmakla suçladıkları’ kabul edilmiş olan akademisyenleri ismen de, yakinen de tanıyorum. Bilimsel çalışmaları, toplumsal duyarlılık ve sorumluluklarına tanığım.

Yurtseverlikleri konusunda hiç şüphem olmayan Prof. Onur Hamzaoğlu, Prof. Nilay Etiler Lordoğlu, Prof. Ümit Biçer, Prof. Mehmet Cengiz Erçin, Prof. Kuvvet İhsan Lordoğlu, Prof. Veli Deniz, Prof. Ömer Yıldız, Prof. İsmail Ertürk, Prof. Turgut Göksu, Prof. Zelal Ekinci, Doç. Yücel Demirer, Doç. Mehmet Şengül, Doç. Özlem Özkan, Yrd. Doç. Dr. Hakan Köçek, Yrd. Doç. Ahmet Kaya, Yrd. Doç. Alper Karahan, Doç. Filiz Çevik Yardımcı, Doç. Güven Bakırezer, Yrd. Doç. Aynur Özuğurlu, Yrd. Doç. Burcu Yakut Çakar, Yrd. Doç. Davut İncebacak, Yrd. Doç Derya Keskin Demirer, Yrd. Doç. Halil ibrahim Ünal, Yrd. Doç. Hülya Kendirözdinç, Yrd. Doç. Mahmut Hakan Koçak, Yrd. Doç. Mehmet Rauf Kesici, Yrd. Doç. Mehmet Ruhi Demiray, Yrd. Doç. Mehmet Yakut, Yrd. Doç. Umer Şayli, Yrd. Doç. Sedat Atmaca, Yrd. Doç. Tayyibe Gül, Yrd. Doç. Üzeyir Ogurlu, Koksal Kargın, Arş. Gör. Bilal Karabağ, Arş. Gör. Oktay Kuloğlu, Arş. Gör. Rıza Sayın, Arş. Gör. Sayit Yavuz Keni, Arş. Gör. Uğur Kanlı, Arş. Gör. Yasemin Özkan Aydın, Arş. Gör. Zeynep Arslan, ‘bölücü örgüt propagandası yaptıkları’ gerekçesine dayandırılan ‘vatan haini’ tanımlamasıyla torbadan ve meslekten çıkartıldılar.

Bu nasıl bir insafsızlıktır ?

Ömrünü bilime ve bilimsel gelişmelere adamış, halkına karşı sorumluluklarından asla geri adım atmamış alanında önemli isimler olan bu kişilerin yurtseverliklerini sorgulamak kimin haddine ?

 

 

Bu yazı toplam 81 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi