Hoşçakalın !

Hoşçakalın !

Bir veda yazısı yazmak kolay değildir. Çünkü, öyle ya da böyle uzun yıllar yazar-okur ilişkisi içinde olduğun, kimi zaman duygularını çokca da düşüncelerini paylaştığın, eleştiriler ve öneriler aldığın insanlara HOŞÇA KAL demek kolay değildir.

Ama, her şeyin bir zamanı ve zemini vardır.

Bu gazetede uzun yıllar önce yazmaya, hem de Pazar günleri hariç hergün yazmaya başladım. Kaç gün ya da kaç yazı oldu saymadım.

Ülkenin ve kentin siyasal, sosyal ve ekonomik sorunları hakkındaki düşüncelerimi paylaşmanın yanı sıra zaman zaman önermelerde de bulundum. Sıklıkla yerel yöneticileri eleştiren yazılarıma bazen yanıt aldım, bazen de yazılarımın görmezden gelindiğini hissettirdiler.

Bu gazetede yazmama alan açan imtiyaz sahibi İsmail Kadı’ya,

Uzun yıllardır yazılarımla sayfa tasarımı yapan ve gazeteyle aramdaki ilişkiyi diri tutan Yazı İşleri Müdürü Meral Erdoğan’a çok teşekkür ederim.

Zaman çok çabuk akıp geçti. Şimdi, gelinen noktada, sizlerle benim aramda istemeyerek de olsa bir ayrılık çizgisi oluştu.

İmtiyaz sahibi dostumun hem şirket hem de gazete açısından tercihlerinin kısmen değişmiş olması, benim de gazete ile ilişkimi sorgulamama neden oldu.

Sevgili İsmail Kadı, kendi penceresinden yaptığı değerlendirmeler sonucu aldığı kararlar ve kiminle yol yürüyeceği konusundaki tavrı dolayısıyla haklıdır.

Ama, bir tercih yapmıştır, dolayısıyla benim de bir tercih yapmam gerekmektedir.

Gazetemizin yayın çizgisi ve yönetsel anlayış konusundaki değişiklikleri ile benim önümüzdeki dönem birlikte yol yürüme olanağım kalmamıştır.

O yüzden de ‘’HOŞÇAKALIN’’ demeyi uygun buldum.

Daha sonra, başka bir zeminde buluşur muyuz bilemiyorum. Bildiğim tek şey, yazmanın ve okumanın sonlanacak şey olmadığıdır.

Herkes çok iyi bilmektedir ki, görevler, unvanlar, mal, mülk, servet hepsi geçicidir. Kalıcı olan bırakılan iz ve sağlanan dostluklardır. O nedenle, bugüne kadar biriktirdiklerimi ya da biriktirdiğimi düşündüklerimi kaybetmeden HOŞÇA KAL demenin gerektiği kanaatine vardım.

Bu kararımı eleştirenleriniz, yanlış bulanlarınız çıkabilir, saygı duyarım. Ne ki, zaman belki de başka zeminlerde daha farklı işler yapma zamanıdır.

 

Sağlıklı ve mutlu kalın, HOŞÇAKALIN…

Bu yazı toplam 112 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi