Zeynep Boz Kavak

Zeynep Boz Kavak

Kanlı Para: Öğrencilerimiz bireyselde ne oynuyor

Kanlı Para: Öğrencilerimiz bireyselde ne oynuyor

Kıymetli Gebze Yeni Haber Gazetesi ve www.gebzehaber.net okurları.

Bu hafta hemen herkesin gündeminde olan genelde bu aralar okulda teneffüs aralarında oynanan kanlı para oyunu ile ilgili birçok veli tarafımıza kaygılarını aktardı ve konuya dair sohbet ortamı oluştu. Biliyorsunuz, bende özel bir eğitim kurumunda çalışıyorum. Bu konu hakkında bizlerde gruplarımızdan bilgilendirme mesajları attık.

Bir velim ile konuşurken “Bende mesaj gelince benim evladım yapmaz diye içimden geçirdim eve geldiğinde parmağına baktığımda yaraları fark ettim ve çok üzüldüm” dedi.

Aslında “Yapmaz benim çocuğum” diyerek değil de, “Neden ihtiyaç duysun ki bu oyunu oynamaya” diye düşünmeliyiz.

Görüş aldığımız başka bir velimde, “Oyunun bu kadar yaygın olduğunu bilmiyorduk. Veli gruplarında konuştuğumuzda birçok çocuğun elinde benzer yaralar olduğunu fark ettik. İlk iş olarak evde zararlarını anlattık. Ayrıca öğretmenleri de sınıfta bilgilendirme yaptı” dedi.

Çocuklara, “Sizce neden oynanıyor” diye sorduğumda, “Arkadaşlarımız zorla oynatıyor, oynamazsak başka oyunlara almıyorlar” yanıtı veriliyor. İşte burada yine devreye akran zorbalığı giriyor. Kabul görmek ve kabul edilmek için oynanıyor bazı oyunlar.

Çocuklarımıza bazı yanlışları sırf kabul görmek için yapmaması gerektiğini ciddi bir şekilde anlatmak, bedene zarar vermemeyi, zarar vererek keyif alınmayacağını belirtmek lazım. Oyunu detaylı anlatarak cazip hale gelmesini de istemiyorum açıkçası.

Aslında ilk önce sosyal medyada başlayan ve sonrada hızlı bir şekilde yayılan bu oyundan sebep çocukların ellerindeki eklemlerin ciddi ölçüde zarar gördüğüne ve göreceğine dikkat çekmek istiyorum. Bu konuda velilerin daha dikkatli olması gerektiğini düşünüyorum. O yüzden lütfen çocuğumuzun neler izlediğine kimleri takip ettiklerine dikkat edelim. Gerekirse okulda oluşan yeni oyunlar hakkında bilgi sahibi olmamız gerektiğini onlara vurgulayalım.

Öneri ve katkılarınıza dair [email protected] üzerinden şahsımla iletişime geçebileceğiniz duyurusuyla, uzun bir aradan sonra yine sizlerle bu köşeden bir araya gelecek olmanın verdiği mutlulukla, haftaya yine bu sütunlarda görüşmek üzere hoşçakalın, sevgiyle kalın.

Bu yazı toplam 13342 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
Zeynep Boz Kavak Arşivi