Yüksel Usta Kısmet’ini  şimdi Darıca’da arıyor

Yüksel Usta Kısmet’ini şimdi Darıca’da arıyor

Ailesi 18’'indeevlendirmek isteyince Adıyaman’dan İzmir’e göçüp üç işyeri açıp kapatan Yüksel Aras, İstanbul’un iki ilçesinde açtığı Kısmet Pide’yi pandemiden sebep kapattı. Gebze, İstasyon’a göç eden Aras, üçüncü Kısmet Pide’yi Darıca'da açtı

** Ailesi 18’inde evlendirmek isteyince Adıyaman’dan İzmir’e tek başına göçüp üç işyeri açıp kapatan Yüksel Aras, İstanbul’un Güngören ve Esenyurt İlçeleri’nde de açtığı Kısmet Pide’yi pandemiden sebep kapattı. Gebze, İstasyon’a göç eden Aras, Kısmet Pide’nin üçüncüsünü Darıca’da açtı

 

Haber dizisi: Üniversiteli genç işsizler

 

Dizimizin bugünkü konusu ve konuğu, Yüksel Aras, ilkokul mezunu. Gençliğinin son demlerini yaşayan ve orta yaş grubuna girmek üzere olan Aras’ın bugüne kadarki yaşam hikâyesi ve mücadelesi dizilere senaryo, daha da önemlisi umudunu yitirip moralini bozanlara ilham kaynağı olacak türden…

GÜNGÖREN VE ESENYURT’TAN

SONRA DARICA ABDİ İPEKÇİ’DE

 

kismet-16.jpg

Darıca’nın Abdi İpekçi Mahallesi’nde yeni bir lahmacun pide salonu üstelik pandemi sürecinde; İstasyon Caddesi, Şantiye Sokak’ta PTT’nin tam karşısında kısa bir süre önce sessiz sedasız hizmete girdi. Geride kalan 33 yıllık hayatı dizi senaristlerine ilham kaynağı olacak şekilde aksiyonlarla dolu girişimci Yüksel Aras, İstanbul’un Güngören ve Esenyurt İlçeleri’nde de açtığı Kısmet Pide’yi pandemiden sebep kapattı. Gebze, İstasyon’a göç eden Aras, Kısmet Pide’nin üçüncüsünü Darıca’da açtı.

AİLESİ EVLENDİRMEK İSTEYİNCE

TEK BAŞINA İZMİR’E GÖÇ ETTİ

 


 

Dünyaya gözlerini 1988’de Adıyaman’ın Kahta İlçesi’ne bağlı Narince Köyü’nde açan Yüksel Aras, 12 yaşından itibaren pideci çırağı olarak çalışmaya başladı. 18’inde ailesi tarafından evlendirilmek istendi. 2006’da tek başına İzmir’e göç edip Aliağa İlçesi’ne yerleşti. Bekâr evlerinde, odalarında konaklayıp mesleğini sürdürdü. İçindeki girişimcilik ruhu ve cesaretiyle İzmir’de pidenin yanı sıra market ve oto galeri olmak üzere üç işyeri kurdu.

İLK BEBEKTE ARALAR DÜZELDİ

 

ailesiyle-001.jpg

2012’de Muş eşrafından Ayşe Aras ile dünya evine girdi. Eşini istemeye tek başına gitti. Nikâh yaptı. İlk çocukları Berat dünyaya geldikten sonra anne babasıyla arası düzeldi. Çift 8 ve 9 yaşlarındaki Ferhat ve Berat ile iki ay önce dünyaya gelen; adını İslam peygamberi Hazreti Muhammed’in inzivaya çekildiği Mekke’nin altı kilometre kuzeyinde Nur Dağı’ndaki Hira Mağarası’ndan kız bebek Hira’nın anne babası.  

İKİNCİ GÖÇÜNÜ AİLESİYLE

İZMİR’DEN İSTANBUL’A YAPTI

İzmir’deki üç işyerini de 2014’te kapatmak zorunda kalan hayatının ikinci göçünü bu sefer ailesiyle, eşi Ayşe ve henüz 1-2 yaşlarındaki iki oğluyla İstanbul’a yaptı. Önce çalışmaya başladı. Bir süre sonra Güngören ve Esenyurt İlçeleri’nde Kısmet Pide ve Lahmacun Salonları açtı.

ÜÇÜNCÜ GÖÇÜ İSTANBUL’DAN

KOCAELİ, GEBZE’YE OLDU

Bu esnada daha uygun şartlarda kiralık ev arayışına da giren Yüksel Aras, Halkalı – Gebze arası Marmaray’dan da sebep Gebze’nin İstasyon Mahallesi’nde de arayışta bulundu. İstanbul’un ilçelerine kıyasla daha uygun koşullardan ötürü ömrü hayatının üçüncü göçüne imza attı. Gebze’ye 2018’te yine ailesiyle birlikte yerleşti. İstanbul’daki işini sürdürdü ancak 2020’nin mart ayından itibaren başlayan pandemi sürecine dayanamayıp kapattı.

HİÇBİR AKSİLİK TEK

BAŞINA GELMEZ, MİSALİ…

Eşyalarını oturduğu evin depoya çevirdiği odasına istifledi. Ailesinin geçimini sağlamak için satmayı düşündüğü zamanlardı. 2020’nin ekim ayında İSU’nun sokaklarında yaptığı bir altyapı çalışması esnasında ekipler boruyu patlattı. Birkaç evle birlikte Aras’ın deposunu da su bastı.

DESTEĞE KAYITSIZ KALMADI

Şahsının ve diğer sokak sakinlerinin mağduriyeti gazetemizde de haber konusu olurken

https://www.gebzehaber.net/sanki-80lerin-film-seti-67479h.htm

 

destek-004.jpg

sokak sakinlerinin sorununun çözümü için CHP Gebze İlçe Örgütü’nde Gökhan Orhan başkanlığındaki yönetim devreye, belediye meclis üyeleri ile birlikte girdi. Aras da CHP Gebze’nin bu desteğine teşekkürü, CHP Gebze İlçe Örgütü’ne üye olarak etti.

KBB İSU KAYITSIZ KALMADI

AMA BEKLENTİYİ KARŞILAMADI

KBB iSU da sebep olduğu mağduriyete hepten kayıtsız kalmadı ama 30 bin liralık malzemesinin heba olduğunu söyleyen Yüksel Aras’a beklentisinin çok altında bir meblağ ödedi. Aras, beklentilerinin altında tazminat ödense de itirazı halinde sürecin çok daha uzayacağı gerekçesiyle daha üstelemedi.

SEKTÖR PANDEMİ KRİZİNE

GİRİNCE İŞSİZ KALDI

Pandemi koşullarının sektörünü olumsuz etkilemesinden ötürü kendi sektöründe iş bulamadı. Darıca Gençler Birliği Kulüp Başkanlığı da yapan iş insanı Arif Gülen’in işyerine başvuracaktı. Yoğunluktan taraflar bir türlü bir araya gelemedi.

ESKİÇARŞI’NIN GÖBEĞİNDE

SOSYAL GÜVENCESİZ ÇALIŞTI

Bu esnada Gebze Eskiçarşı içinde Seyfibey’de de işveren dünyanın büyük kısmında ve ülkemizde hâkim olan sistemin, vahşi kapitalist düzenin “nimetleri”nden faydalanınca sosyal güvencesiz çalıştı. Seyfibey’de de işveren vahşi kapitalist düzene ayak uydurdu.

kismet-13.jpg

 Aynı işyerinde eşinin hemşerisi, Muş ili Varto İlçesi eşrafından Beylikbağı Mahallesi sakinlerinden Erkan Vural ile tanıştı. Yeni işyerini açmasında Vural’ın da teşvikleri oldu.

AÇILIŞ DA YAPACAK

 

kismet-15.jpg

İSU’dan ödenen eşya tazminatını sermayeye çevirip yeni işyerini İstanbul’dakiler gibi yine Kısmet Lahmacun Pide adı altında bu sefer Darıca’da açtı.

kismet-14.jpg

Lahmacun ve pide çeşitlerinin yanı sıra künefe, Konya etli ekmek gibi özel üretimler de gerçekleştiriyor. Aras yakın zamanda mütevazı bir açılış yapmayı da planlıyor.

**

Odun ateşinde üretim

 

kismet-12.jpg

Siz aklınıza getirin biz kapınıza getirelim” sloganını benimseyen Kısmet Lahmacun Pide’de tüm ürünler odun ateşinde pişiriliyor.

 

kismet-17.jpg

Düğün, nişan, sünnet, mevlit ve özel günlere toplu sipariş alan işyeri, evlerden gelen kıyma ile evcil pide ve lahmacunu da uygun fiyatlarla üretiyor.

 

kismet-18.jpg

Tepsi ve güveç pişirimi de yapılan Kısmet Pide Lahmacun’un ev ve işyerlerine paket servisi de var.

**

 

 

Kısmet Lahmacun

Pide’de fiyatlar

 

kismet-11.jpg

 

Evcil lahmacun: 2 TL

Lahmacun: 5 TL

Malatya lahmacun: 10 TL

 

Künefe: 12 TL

Konya etli ekmek: 18 TL

 

Tırnaklı pide: 1.50 TL

Lavaş: 1.50 TL

Evcil pide: 3 TL

 

PİDE ÇEŞİTLERİ

 

Kıymalı “kır”: 3 TL

Kaşarlı “kır”: 3 TL

Kaşarlı: 16 TL

Kıymalı: 16 TL

Kaşarlı sucuklu: 18 TL

Kıymalı kaşarlı: 18 TL

Kaşarlı yumurtalı: 18 TL

Sucuklu yumurtalı: 18 TL

Kuşbaşılı: 19 TL

Kuşbaşılı kaşarlı: 20 TL

Kavurmalı: 20 TL

Karışık: 22 TL

Kavurmalı kaşarlı: 25 TL

 

KATMER ÇEŞİTLERİ

 

Yağlı: 2.50 TL

Yağlı kıymalı: 3 TL

Yağlı kaşarlı: 3 TL

Yağlı patatesli: 3 TL

 

Sipariş hattı:

0546 221 02 02

0546 224 02 02

0543 533 02 10

Abdi İpekçi Mahallesi, İstasyon Caddesi, Şantiye Sokak No: 11

Darıca - KOCAELİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.