Sanki 80’lerin film seti

Sanki 80’lerin film seti

Bir süreliğine kendi aracıyla şoförlük, kuryelik yaptı. Halen işsiz. Bir de İSU’dan sebep su baskını yaşadı. Aras’ın imdadına önce komşusu, ardından basın, hemen ardından CHP Gebze üç kişilik ekiple yetişti. Arif Gülen bugün iş görüşmesine çağırdı. KBB Ba

KBB İSU’nun sebep olduğu su baskınında büyük mağduriyet yaşayan Yüksel Aras’ın mart ayından bugüne yaşadıkları iki şeyin göstergesi: “Hiçbir aksilik, asla tek başına gelmez” ve “Gebze hala Anadolu’dan da, İstanbul’dan da göç almayı” sürdürüyor.

KADIKÖY – GEBZE HATTINDA

GEBZE’DEN UCUZU YOK

Öte yandan özellikle kiralık konut arayanlar için Gebze çok daha cazip. Kadıköy’den Gebze’ye doğru Kadıköy’ün yanı sıra Maltepe, Kartal, Pendik ve Tuzla İlçeleri’nde kira bedelleri şekil o ki, Gebze’ye oranla hayli yüksek. Ayrıca İstanbul’dan Gebze’ye daha ucuz kira gerekçesiyle gelip ayağını İstanbul’dan kesmek istemeyenler için Marmaray hattı adeta bir nimet.  

VİRÜSTEN İŞYERİNİ

KAPATTI. ŞİMDİ İŞSİZ

Yüksel Aras, Gebze’nin İstasyon Mahallesi’ne iki yıl önce eşi Ayşe Aras; 7 ve 8 yaşlarındaki oğulları Ferhat ve Berat ile birlikte iki yıldır mahallede ikamet ediyor. İstanbul’un Güngören İlçesi’nde işlettiği restaurantı salgından ötürü tamamen kapatmak zorunda kalmış ve restaurantın eşyalarını da binanın altında depo olarak kullandığı yere yerleştirmiş.

İŞYERİM KAPANDI.

MALZEMELERİM BURADA

Halen işsiz olan Yüksel Aras ailesinin geçimini sağlamak için o malzemeleri satmayı düşündüğü süreçte cumayı cumartesiyi bağlayan gece depo olarak kullandığı yeri su bastı. “Ambar olarak kullandığım yerde salgın nedeniyle kapattığım, İstanbul Güngören’de işlettiğim restauranta ait malzemelerim vardı.  İşyerim tamamen kapandı. Malzememi buraya taşıdım.

PERİŞAN DURUMDA TEMİZLEMEYE ÇALIŞIYORUM

Belediyenin bir çalışmasından sonra burası üçüncü seferdir bu şekilde. Bodrumu su bastı, malzemelerimin hepsi şu anda çöp durumunda. İlk iki baskında kendi irademizle biz temizledik. İSU’yu, belediyeyi aradık, gelen olmadı. Yani gelen oldu ama gelip bakıp gittiler, işimi gören olmadı. Şu anda çoluk çocuğumla birlikte perişan bir durumda orayı temizlemeye çalışıyorum.

SON BASKINDA TAMAMI GİTTİ

Bir sorumsuzluğun sebebi bana ve komşuma aynı şekilde, benzer şekilde yansıdı yani. İlk ikisinde odunla birlikte restaurant malzemem hasar gördü. Kalanını kurtarmaya çalıştım, bir kısmını kurtardım. En son baskında ise tamamı gitti. Minimum, şayet ikinci el üzerinden ürün edinmeye kalkarsam dahi 30 bin lira civarı zararım var. Örneğin hamur karma makinem vardı, ortalama 10 bin lira.”

KBB İSU’dan öncelikli isteğinin zararının karşılanması olduğunu kaydeden Aras, “Zararın benden kaynaklanmadığının ispatı, tüm baskınlara dair fotoğraflar var elimde. Artık yeter. Bu kadar disiplinsizlik, sorumsuzluk olmaz yani. Gece 04.00’ten beri uğraşıyorum” dedi.

temizlik-001.jpgcaresiz.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.