Halil Yeni

Halil Yeni

Yeni Yıla Yeni Umutlarla 

Yeni Yıla Yeni Umutlarla 

Öyle karanlık zamanlardan geçiyoruz ki, öyle ışığa muhtaç... Öyle soğuk zamanlardan geçiyoruz ki, şöyle sıcacık bir mevsime hasret. 

Öyle yalnızız ki bu kalabalık uğultular içerisinde, öyle sessiz, öyle kimsesiz. Öyle bir hayat yaşıyoruz ki açlıkla, korkuyla, mutsuz ve sevimsiz. Oysa bize bunları yaşatan, reva gören kim varsa başımıza taç etmişiz. 

Kibrin, nefretin, adaletsizliğin, pisliğin egemenliği şimdi zaman… Saltanatını ilan etmiş tüm televizyonlarda, gazetelerde. 

Sevgisizlik okulları, kitapları, üniversiteleri, parkları, bahçeleri, şehirleri, işyerlerini her yeri kaba güçle kuşatmış. Nefret dili, insanın adımını attığı, düşüncesinin girdiği her yeri işgal etmiş. 
*
Yine de her yeni yılda yeniden canlanıyor dibe vurmuş umutlar.  Yarınlara sarılıyoruz sıkı sıkıya. Sırtımızı geleceğe dayıyoruz. Aklı yaşamdan, yüreği güzelliklerden yana ne varsa, sesini sesimize katıp ayakta durmaya, yıkılmamaya çalışıyoruz. Çünkü bazen yalnızca umuttur bizi yaşamda tutan. 

Türk Dil Kurumuna göre umut;  ‘’bir kimsenin kişisel yaşamındaki olay ve durumlarla ilgili olumlu sonuçlar çıkabileceği ihtimaline dair duygusal inancı’’ olarak tanımlanır.

Kimine göre umut sevgidir. Karşılıklı, karşılıksız, mutlu, sevinçli yada kederli. Kimine göre bir insanın en kötü durumunda yarattığı avuntudur. Sabırdır.  

Kimine göre mutluluk ve huzurdur umut. Umut bazen acıdır. Çünkü beklemek zordur. Ummak kahırlıdır. Ama bittiği anda insanı süründürendir umut. Küçücük bir ışığına bazen dünyalarını verebildiğindir.

Kimine göre umut olmasını istediğin güzelliklerin olacağına inanma isteğidir. İnanmaktır umut. İnanıyorsan, umut ediyorsun demektir. Umut ne dün ne de yarındır, umut andır. Yada yarına iyi uyana bilme ihtimali.  

Umut arkadaştır. Dosttur. En zor günlerde yoldaştır. Kime göre umut karanlığın içindeki ışık süzmesidir. Düşen birinin yeniden ayağa kalkmasıdır. Bebeğin emmek için memeye saldırmasıdır. Müzisyenlerin enstrümanları, yazarların kalemidir. Umut yürekte başlayıp aklı dinç tutan fikirdir.

Kimine göre umut her şeydir. Kısa bir anlatımı yoktur ama çok da kısadır. Kimine göre ise umut, yeni yılda yeni umutlara yelken açabilmektir. 

Bu yazı toplam 3611 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Halil Yeni Arşivi