Aktan Uslu

Aktan Uslu

Yaman’a göre EYT’yi çözerse “Çözmem” diyen RTE çözer - 1

Yaman’a göre EYT’yi çözerse “Çözmem” diyen RTE çözer - 1

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) tartışması ile ilgili son dakika açıklamasında bulundu. Erdoğan açıklamasında ‘Geçenlerde çok açık net söyledim. Seçim kaybına vesile dahi olsa biz asla ülkemizin, milletimizin zararına olacak bir vaadin içine girmeyiz. Kısa bir süre sonra bu olayın nasıl bir manipülasyon, ülke ekonomisini çökertmeye dönük nasıl bir adım olduğunu herkes kabul edecek ve bunun karşısında durmaya başlayacak' ifadelerini kullandı.

https://www.hurriyet.com.tr/gundem/cumhurbaskani-erdogandan-son-dakika-eyt-tepkisi-41382740

 

**

Geçmişte SSK’yı iflas ettirenlerin bugün erken emeklilik başta olmak üzere teklif ettikleri her uygulamayla aynı amacı güttükleri bir gerçektir. Tutturmuş bir EYT. Erken emeklilik. İskandinav ülkelerinin hepsi bu sistemle battı. Ve bizim ülkenin başına da bu erken emekliliği dolayanlar maalesef bunun bedelini ödeyecekler ve ödediler…

Hem erken emekli olduğu zaman ideal olan ücreti alamayacak. Hem de ikinci bir iş aramak suretiyle de ikinci işte, ne yazık ki işsizliğe öncü olacak

Arkadaşlarıma söylüyorum. Beni bu yola asla teşvik etmeyin. Milletimin faydası neredeyse ona varım. Milletimin ve ülkemin zararına olan bir şeye asla yokum. Seçim kaybetsek de yokum. Bütün dünya bizim sistemimizi kendine uyarlamaya çalışıyor…

Recep Tayyyip ERDOĞAN

16 Kasım 2019

https://www.youtube.com/watch?v=2xLdbf___yg

 

**

Vahdettin Karataş/Vatandaş: Sayın vekilim (Cemil Yaman). EYT’lilerin sorunu çözülür mü, çözülürse ne zaman çözülür. Bu konuda sizden destek istiyoruz.

Cemil Yaman: Selam olsun tüm selam ve sevgi gönderen vatandaşlara saygı ve sevgi ile selamlıyorum. Türkiye’nin sorun ve sıkıntıları çözümü konusunda yaparsa AK Parti yapar. Bunu herkes diyor. Bir tek AK Partililer söylemiyor. Bunu muhalefet de söylüyor.

Bir sorun varsa bunu çözecek kimdir: Recep Tayyip Erdoğan’dır diyor.

Türkiye’nin bütün sıkıntı ve sorunlarını çözecek olan parti AK Parti’dir. Çözecek olan lider Recep Tayyip Erdoğan’dır.

Emekli kardeşlerimizin bazen talepleri oluyor emekli maaşlarının daha yüksek olmasıyla ilgili…

Emeklilikte yaşa takılan da, yaklaşık 6 buçuk milyon da vatandaşımız, emeklilikte yaşa takılanlar diye tabir ettiğimiz vatandaşımız var. Dünyanın hiçbir ekonomisi bu oranda bir emeklilik sistemini kaldıramaz.

Geçmişte popülist politikalar sonucunda Türkiye’de ne yazık ki 38 yaşında insanlar emekli edilmiş. En verimli döneminde insanlar emekliye sevk edilmiş. Oy devşirmek adına yapılmış bu. Biz bu vatandaşı, aziz milletimizi asla kandırmadık, yanıltmadık. Talepleri neyse, yapılabilirlerin hepsini yapıyoruz ve biz bu milletten talimat alıyoruz.

Almanya’da bir çalışana bir emekli düşüyor. Avrupa ortalaması dört çalışana bir emekli. Türkiye’de şu anda halihazırda 1.8, iki bile değil, çalışana bir emekli düşüyor.

Emeklilikte yaşa takılanları bir seferde çözersek 1.2 çalışana bir emekli düşecek ki bu çözülebilir bir şey değildir.

 

Programcı Abbas Sır: Çok enteresan yani aslında söylediğiniz verilerle mantık çerçevesinde konuşuyorsunuz. Ama iks bir muhalefet partisinin ya da iks bir partinin genel başkanı çıkıp diyor ki, ‘İşte biz çözeceğiz bu işi.’

Çözeceksiniz de kardeşim parayı nasıl vereceksiniz? Bunu sürdürebilir nasıl kılacaksınız? Tabi ki…

Cemil Yaman: KBB dün bir anlaşma yaptı. En düşük işçinin maaşını…

ÖNEMLİ NOT: Programcı Abbas Sır’ın sözleri olan bölüm yanlışlıkla konulmamıştır. Söz konusu sözler asla ve asla, kesinlikli AKP Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman’a ait değildir. Sosyal medya platformda ve kimi toplantılarda kendisini gazeteci olarak da tanıtan, gazete şimdi televizyon sahibi veya ortağı, program sunucusu ve yapımcısı Abbas Sır’a aittir.

 

https://www.facebook.com/hedeftvgebze/videos/425263911876037

**

Gez Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Mete ile birkaç ay öncesinden duyduğum, Mete’nin kendisinden sebep geçtiğimiz hafta ancak görüşebildiğim, dünden itibaren sitemizde yayında olan seri röportaj çalışmasında Akıllı Cazibe Köyleri Projesi’ni enine boyuna irdeledik. Ana konunu etrafında, farklı konularda görüş ifade eden Ahmet Mete’nin tüm söyledikleri, birkaç gün içinde seri halde yayında olacak.

Mete’ye proje için kimlerle temasta bulunduğunu sordum.

AKP Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman ile de diyalog kurduğunu söyledi.

Gayri ihtiyari, şahsımda bir gazetecinin sorması veya yorumlaması ne derece doğrudur. Elbette tartışmaya açıktır. Ama demeden de edemedim:  “Yaparsa Recep Tayyip Erdoğan yapar demiştir…”

Mete’nin yanıta girişi şu üç kelimeyle oldu: “Aynen öyle oldu…”

Şimdi bu yorumu yazarken yaptığım haber ve video taramalarından sebep şunu da ifade etmek isterim.

Cemil Yaman, Ahmet Mete’ye kuvvetle muhtemel, “Bunu sadece AK Partililer söylemiyor. Bunun böyle olduğunu muhalafet de biliyor…” demiştir.

Kelime sayar 650 bandında.

Kesiyor, arkası yarına bağlıyorum..

Bu yazı toplam 1218 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
Aktan Uslu Arşivi