Halil Yeni

Halil Yeni

YA HALKIN YÜCE DİVANI

YA HALKIN YÜCE DİVANI

 

 

Rıza Sarraf’ın İran’a altın ihracatı yapması işlerinde imtiyaz sağlamak, Gana’dan kaçak yollarla yurda sokulmak istendiği ileri sürülen 1.5 ton altınla ilgili adli ve idari soruşturmaları engelleyerek altının Dubai’ye çıkışını sağlamakla suçlanıyordu Zafer Çağlayan ve Rıza'dan hediye alınan saatle anılıyordu.

 

Sarraf’ın araçlarına trafikte emniyet şeridi kullanma imtiyazı vermek ve koruma polisi görevlendirmek, Sarraf’la birlikte gözaltına alınan bazı şüphelilerin ve yakınlarının yasaya aykırı olarak istisnai yoldan Türk vatandaşlığına geçirilmesini sağlamak, Sarraf’la ilgili adli ve istihbari çalışma yapılıp yapılmadığının araştırılması için talimat vermek, Sarraf’ın usulsüzlükleri hakkında basında çıkacak haberlerin engellenmesi için girişimde bulunmakla suçlanıyordu Muammer Güler ve basına yansıyan bir telefon kaydında Rıza için 'Önüne yatarım'' diyordu.

 

Sarraf’ın turizm belgeli bir otel kiralama girişimiyle yakınlarına vize alınması işleri için aracılık etmek, Sarraf’la ilgili soruşturma olup olmadığı yönünde kurum ve kuruluşlardan araştırma yapılmasını sağlamak, Sarraf’ın usulsüzlükleri hakkında basında çıkacak haberlerin engellenmesi için girişimde bulunmakla suçlanıyordu Egemen Bağış ve basında Bakara-makara espirileri haber oluyordu.

 

En kalabalık liste onundu. Ağaoğlu Bakırköy 46 projesi için yasal olmayan biçimde imar izni alınması iddiası. Bulgar Ortodoks Kilisesi Vakfı’na ait araziye yasal olmayan biçimde özel proje alanı ilanının sağlanması iddiası. Sağlık tesisi yapımı için imar verilen arsaya otel yapımı için yasal olmayan biçimde imar izni alınması iddiası. Resmi belgede sahtecilik yapılarak ‘Zorlu Center’ projesindeki kaçak yapılara onay alınması iddiası. Beykoz’da bulunan yeşil alanın yasal olmayan biçimde imara açılması iddiası. Ataköy sahil kenarına imar planlarına aykırı olarak yapılan proje. (Yasal olamayan nedir bu tam açıklanmamış) Birinci dereceden doğal SİT alanı olan İmar Bankası Sarıyer arazisinin gerçeğe aykırı raporla imara açılması iddiası. Maslak Acıbadem Hastanesi ek bina projesi için Boğaziçi Koruma Kanunu’na aykırı şekilde imar alınması iddiasıyla suçlanıyordu Erdoğan Bayraktar... Ve suçlamalar karşısında “Soruşturma dosyasında var olan imar dosyalarının altında Başbakan Erdoğan'ın da imzaları var. Başbakan’ın istifa etmesi gerekir" diyor  milletvekilliği ve bakanlıktan istifa ettiğini açıklayıp sonra kararını geri alıyordu.

 

Onlar için Yolsuzlukları Soruşturma Komisyonu kuruldu. Ama beklenen oldu, yolsuzluk iddiaları araştıran komisyon da görevli 9 AKP'li Milletvekili  Hayır oyu verdiği için eski Bakanlar Yüce Divan'a gönderilemedi.

 

Daha öncede yolsuzluk operasyonunda el koyulan paralar sahiplerine gectigimiz günlerde faiziyle iade edildi. Ve içlerinden biri de çıkıp ''  paraları ayakkabı kutularına, operasyonu yapan polisler koymuştur diye itiraz ettik şimdi paraları geri nasıl alırız'' demedi.

 

 

Şimdilik Bakanlar AKP'li Vekillerin hayır oylarıyla Yüce Divan gönderilmeden aklandı da peki ya halkın divanı?  

Bu yazı toplam 896 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Halil Yeni Arşivi