Türkiye’nin En Kapsamlı “Aile Festivali” Başlıyor
2025 yılının Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı himayelerinde “Aile Yılı” ilan edilmesiyle birlikte, aile bağlarının önemine dikkat çekmek amacıyla unutulmaz bir etkinlik için hazırlıklar başladı.
T.C. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, T.C. Milli Eğitim Bakanlığı, T.C. İletişim Başkanlığı, İstanbul Valiliği ve RTÜK’ün destekleriyle düzenlenecek. Halkbank, Türk Telekom, TRT, Tabii ve Sıfır Atık Vakfı'nın ana sponsoru olduğu Aile Festivali; 10-11-12 Ekim tarihlerinde İstanbul’un büyüleyici mekânlarından biri olan Yedikule Hisarı’nda kapılarını açıyor. Festival; T.C. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Sayın Mahinur Özdemir Göktaş’ın teşrifleriyle aileler ile buluşuyor.
Üç gün boyunca sürecek festival; müzik dinletilerinden tiyatro gösterimlerine, çocuk atölyelerinden kitap fuarına, gastronomi deneyimlerinden açık hava sinemasına kadar her yaştan katılımcıya hitap eden geniş bir program sunacak. Tarihi surların ambiyansında düzenlenecek festival hem eğlenceli hem de öğretici içerikleriyle ailelere birlikte vakit geçirmenin farklı yollarını gösterecek.
TARİHİ HİSARDA MÜZİK VE EĞLENCE BİR ARADA
Müzik ve sahne performansları festivalin coşkusunu doruğa taşıyacak. Asuman Krause’nin sunumuyla gerçekleşecek heyecan dolu “Aileler Yarışıyor” sahne gösterisi, çocukların kahkahalarla izleyeceği Rafadan Tayfa – Grup Rafadan konseri ve muhteşem sahne performansıyla Onur Erol konseri Yedikule Hisarı’nın tarihi atmosferinde unutulmaz anılara dönüşecek. Ayrıca, uzun süredir merakla beklenen “Kod Adı Kırlangıç – 500 Yıllık Sır” dizisinin özel gösterimi de festivalin sürprizleri arasında yer alacak.
Festival boyunca çocuklar ve aileler için özel hazırlanmış yaratıcı atölyeler, sahne arkası tanışma etkinlikleri ve “Hisarda Fenerli Gece Turu” gibi benzersiz deneyimler de katılımcılara sunulacak. Bu özel aktiviteler, festivalin kültürel zenginliğini artırarak ziyaretçilere tarihi ve sanatı iç içe yaşama imkânı sağlayacak.
Kaynak:Barış Ayar
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.