TSE 2024 yılında 5 bin riskli ürünü sınırdan çevirdi

TSE 2024 yılında 5 bin riskli ürünü sınırdan çevirdi

Türk Standartları Enstitüsü Başkanı Mahmut Sami Şahin, geçen sene ithalat denetimlerinde 200 bin ürünün kontrol edildiğini, bunlardan 5 bininin insan sağlığına ve teknik düzenlemelere uygun olmadığı için ülkeye girişinin engellendiğini söyledi.



Türk Standartları Enstitüsü (TSE) Başkanı Mahmut Sami Şahin, Kocaeli'de düzenlenen toplantıya katıldı. Başkan Şahin, yaptığı konuşmada Kocaeli'nin Türkiye ekonomisindeki yerini, sanayi potansiyelini ve TSE'nin bu bölgedeki faaliyetlerini değerlendirdi. Başkan Şahin, "Sanayinin merkezi Kocaeli, İstanbul'dan sonra üretimin ve altyapının en geniş olduğu, ülkeye ekonomik anlamda katkının en yüksek seviyede yapıldığı şehirlerin başında geliyor. Tam bir sanayi şehri. Bu anlamda da Türk Standartları Enstitüsü olarak, 1998 yılında potansiyeli görerek bu bölgedeki sanayi kuruluşlarımıza, sanayicilerimize en yakın noktadan hizmet edebilmek adına Gebze'de bir kalite kampüsü inşa ettik. Dolayısıyla bu bölgedeki sanayicimize; test altyapısıyla, insan kaynağıyla, her türlü desteği verebilecek bir hizmeti en yakın noktadan sunmayı sağlamış olduk. Oradaki altyapımızı da genişleterek, kapasitemizi artırarak, bu hizmet kalitesini daha da yüksek seviyeye çıkartarak, sizlere en yerinde, en yakın şekilde hizmet vermeye de inşallah devam edeceğiz." diye konuştu.

"Kocaeli 24 yılında 32 milyar dolar gibi ihracat rakamıyla çok önemli katkı sağlamış"


Kocaeli'nin TSE açısından da çok önemli olduğunu belirten Başkan Şahin, "Kocaeli ihracatın en yüksek oranda yapıldığı şehirlerimizin başında geliyor. Ülkemizin uluslararası alandaki ticari faaliyetlerinin yürütülmesinde, rekabet edebilmesinde, tüm standartlar açısından sanayicimizin her zaman yanında olduk, olmaya da devam edeceğiz. 2024 yılında 32 milyar dolar gibi ihracat rakamıyla çok önemli katkı sağlamış. Böylesine önemli bir üretim altyapısının olduğu, başta otomotiv olmak üzere özellikle Türkiye'de üretilen otomotivin yüzde 44'lük kısmının bu şehirden çıkmış olması, bu şehrin tam anlamıyla bir sanayi şehri olduğunu gösteriyor. Diğer alanlara baktığımızda, kimya, metal ve diğer sektörlerde de Kocaeli bir merkez konumunda. Biz, standartları hazırlayan bir kuruluş olarak, sanayicilerimizin uluslararası alanda rekabet edebilmesi, üretim kalitesinin artması amacıyla eğitimler ve test altyapısıyla her zaman sanayicimizin yanında olduk ve olmaya da inşallah devam edeceğiz." şeklinde konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.