Aktan Uslu

Aktan Uslu

Süleyman Özışık’ın boşluğunu kim dolduracak

Süleyman Özışık’ın boşluğunu kim dolduracak

Gerek ülkemizde, gerekse yerelimizde gündem patlamasının olduğu bir süreç içindeyiz.

İktidar da henüz yeni “farkına vardı” ancak organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in dizi film haline getirdiği, izlenme rekoru üzerine izlenme rekoru kırdığı, bu anlamda tek rakibinin kendisi olduğu paylaşımlarından hem genel, hem yerel itibariyle bir sürü konu çıkartmak mümkün.

Örneğin Hadi – Süleyman Özışık kardeşler meselesinde Süleyman Özışık ayağı.

Süleyman Özışık deyip geçmeyin.

İktidara yakın olmak, AKP’li olmakla itham edilmekle birlikte, “Her dönemin iktidarları” arasında yer alan Süleyman Özışık’ın Gebze, Darıca ve Çayırova’da AKP siyasetini tasarım çalışmalarına geçen dönem tanık olmuştuk. Bu dönemin bitimine doğru da tanık olacaktık ama en azından günümüz itibariyle, ömrü yetmedi.

Geçen dönem, yerel seçim sürecine doğru şöyle bir takım film, fırıldakları olmuştu kendilerinin.

Çayırova’da geçen döneme damgasını vuran vakalarnad Belediye Başkanı Refik Tartar vakasında olan biten her ne varsa, “salağa yattı”, görmezden geldi. Şevki Demirci’yi aklamak için elinden gelen tüm çabayı gösterdi.

Siyasi bir duruş üzerinden bunu makul karşılamak mümkün olabilir ancak yine Çayırova’da belediye başkan aday adaylığı ve adaylığı sürecinde Bünyamin Çiftçi, Darıca’da geçen dönemin belediye başkanı Şükrü Karabacak’ın FETÖ ile ilişkileri olduğunu iddia eden haber ve yorumlara imza atarken..

FETÖ’den kapanan Gebze Sanayici ve İş Adamları Derneği – GESİAD kurucularından dönemin Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker’i de..

Şükrü Karabacak’ın kovmasının ardından Gebze Belediyesi’nde başkan yardımcılığını üstlenen Sadık Albayrak’ın aynı detaylarında da salağa yatan isim oldu.

2019 yerel seçimleri sonrası aynı Süleyman Özışık, AKP’li Muzaffer Bıyık başkanlığındaki Darıca Belediyesi ile malum, “duygusal” ilişkilerini sürdürdü.

Ve Gebze Bölgesi’nde AKP’nin kimi çevreleri Süleyman Özışık’ın aslında ne tür bir halt olduğuna ancak Sedat Peker’ filminin bölümlerinden birinde yer vermesiyle “vakıf oldu” ve Özışık’ın koruyup kolladığı Şevki Demirci ile iş verdiği Muzaffer Bıyık sessiz sedasız süreci geride bırakırken Şükrü Karabacak yerel bir haber sitesine verdiği demeçte ne kadar masum olduğunun açığa çıktığını falan kaydetti.

İyi de şöyle bir detayı ne edeceğiz?

Genelde olsun, yerelde olsun AKP iktidarının basını gerek tasarımlama, gerekse edinme çabaları ortada.

AKP içinde iktidarı edinme veya bulunduğu konumu koruma çabası içinde yer alanların da neler yapıp ettiğine sıklıkla tanık olmaktayız.

Darıca’da üç dönem belediye başkanlığı yapan Şükrü Karabacak’ın da benzer çalışmaları, çabaları olmuştur. Detaylarına girmek meseleyi çok dallanıp budaklandırmak olur.

Konunun ıskalanmaması gereken detayı bu tür sıkıntılı ilişkilerdir.

FETÖ haline gelen Fethullah Gülen vakasından sonra Sedat Peker vakası da açığa çıkarmıştır ki çıkarlar üzerine kurulu her tür işbirliği, diyalog, film fırıldak taraflardan birinin çıkarının bozulması halinde mevcut halini almaktadır.

Aslında tüm olan biten, ortaya saçılan gerçek/yalan tüm vakalar vahşi kapitalizmin doğası gereğidir.

Daha fazla dallanıp budaklandırmadan bağlamak gerekirse benim merak ettiğim detay şudur.

Süleyman Özışık, AKP’yi özellikle Gebze Bölgesi’nde tamamen “duygusal” gerekçelerle tasarımlama çabasında olan, ulusal basın içindeki bir figürdü.

Kullanıldı, kullandırıldı. Kullanılmaya devam etti.

Şimdi bölgemizde Süleyman Özışık’tan doğan bir boşluk oluştu. O boşluk kiminle doldurulacak.

Yakın zamanda açığa çıkacaktır kanaatindeyim…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bu yazı toplam 12074 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
Aktan Uslu Arşivi