Aktan Uslu

Aktan Uslu

Soyluçiçek’in hastalığı CHP’nin ilacı olur mu?

Soyluçiçek’in hastalığı CHP’nin ilacı olur mu?

Bir süreliğine bir takım gerekçelerle fazla ortalıklarda gözükmeden, etliye sütlüye pek karışmadan, suya sabuna fazla dokunmadan yuvarlanıp gittim. CHP Gebze İlçe Örgütü’nde Gökhan Orhan başkanlığındaki ilçe yönetiminin yoluna neredeyse tamamen, yedekleriyle devam ettiğini –nihayet- tespit ettim.

Hatta Tuğçe Başçiftçi’nin Doğan Kara ile dünya evine girdiği düğünü haberleştirmeden önce Başçiftçi’nin de artık eski yönetici olduğunu orada da teyit ettirdim.

CHP Çayırova İlçe Örgütü de bu dönem içinde önemli fireler verdi.

Başçiftçi’nin düğününe Darıca merkezden eksik olmasınlar; CHP Darıca İlçe Başkanı Gökhan Aktaş, İl Başkan Yardımcısı Hakan Altıparmak ve ilçe yöneticisi Name Yılmaz Fidan ile birlikte gittim. Kendilerinin bu süreçte ne kadar fire verdiğini sordum. Yönetimden iki kişinin istifa ettiğini belirtti. Ağır bir zayiat değil kanımca.

Kısa, kayıt dışı sohbetti ama paylaşmakta zarar yok.

Parti tabanından bazı kişiler, “Sadece düğün dernek geziyor, başka bir iş yapmıyorsunuz?” diye eleştiride bulunuyormuş.

Eksik kaldığınız yerler var. Yetersiz oluyorsunuz?” diyeni dinleyip nerede eksik kaldıklarına dair eleştirileri almasını, diğer yaklaşımları duymazdan gelmesi gerektiğini savunup önerdim.

CHP örgütlerinde zaman, zemin, kişiler fark etmeksizin her dönem yaşanan meseleler. Kesinlikle kimse dört dörtlük, kimse hatasız yanlışsız değil ama “Hiç çalışmıyorsunuz” türü yaklaşımlar da insaflı değil.

CHP örgütlerinde her dönem parti tabanı, parti yönetimini eleştiriyor da tabanın kendisi ne yapıyor?

CHP Gebze İlçe Başkanı Gökhan Orhan; Partili Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İzmit mitingi öncesi Gebze Belediyesi’nin personele gönderisini sert bir eleştiriyle paylaşmış idi. Yorum bölümünde yeterli veya yetersiz sayıda, parti tabanından kişilerin yaklaşım ve yorumları da yer aldı. “İyiye işaret” diye yorumladım. Konuyu haberleştirirken, o tepkilerin bir kısmına da yer verdim.

Sosyal medya günümüzün en etkili iletişim alanı. Günümüzde CHP’li bir ilçe başkanının, konumları görevleri gereği konuşan belediye meclis üyelerinin söylem, eylem, yer yer tepkilerinin yer aldığı haberler parti tabanı tarafından ne kadar paylaşılıyor?

Saymadım elbette ama var ile yok arası bir yerlerde.

Ana konuya, CHP’nin Çayırova dâhil ilçe yönetimlerindeki boşalmaya gelince bence etkenlerden birisi, olası erken genel seçimden ötürü kongrelerin ertelenmesi oldu. Bu örgütleri de, kişileri de yordu ve yıprattı.

Yönetimin kendi arasındaki uyumsuzluğu, ilçe başkanıyla yönetici uyumsuzluğu da yer yer yaşanmış olabilir ancak yüksek oranda olduğunu zannetmiyorum. CHP’nin kongreleri malum, tüzükte tanınan hakka rağmen çarşaf değil blok liste gerçekleşiyor. Uyumlu olmayacak yönetici adayının, başkan adayının listesinde işi ne..

CHP Çayırova’ya indirgeyince..

Öncelikle İlçe Başkanı Cihan Soyluçiçek’e geçmiş olsun. Eski sağlığına bir an önce kavuşmasını dilerim. Farklı yorumlar, iddialar üreten de oldu ama istifa gerekçesi kesinlikle sağlıktır ve doktor önerilidir.

Soyluçiçek’in istifasının ardından diğer yöneticilerin de istifası yerindedir. Yanılmıyorsam; kendi içlerinden başkan belirleme durumları da vardı. Tercih etmediler, saygı duymak lazım. İstifaları da müstakbel ilçe başkanının önünü açmıştır. CHP Çayırova’nın oluşacak yeni yönetiminde bazılarını tekrar görebiliriz.

CHP’nin kongreleri ertelemesi, örgütlerin gerek tabanı gerek tavanında heyecan azalmasına, gözle görünür şekilde etki etmişti.

Çok yüksek ihtimalle Çayırova’ya kayyum yönetim atanacak ve o yönetim örgütü kongreye taşıyacak.

Kimilerinin hastalığı, kimilerinin ilacı olacak belki de..

Klasik ifadeyle tamamlayayım bugün: Bekleyip görelim..

Bu yazı toplam 1177 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
Aktan Uslu Arşivi