Aktan Uslu

Aktan Uslu

Siyasetin dili hep “Pabucu yarım” olsa…

Siyasetin dili hep “Pabucu yarım” olsa…

Çark işi ve felek olma durumu AKP’ye has bir durum. Bakınız, tapu sözü verilip dayatılan sözleşmeye, imar planlarına. Pabuçlarınız tam, kutularınız dolu, tuzunuz kuru. Yoksul vatandaşın çilesini unutup oyuna dalanlar anca tekerleme okur. Dün AKP’ye sallayanlar bugün çark etmiş belliki.

Dilesen KARATAŞ

**

Bence ayıp yahu.

Hasan AYAR

**

Çok ayıp gerçekten. Bakan Bey ne amaçla gelmiş, uğraştığı şeye bakın.

Mustafa CELEPÇİ

**

Sitemizde 09 Ekim Pazar, gazetemizde 10 Ekim Pazartesi günü yayınlanan;

 Altında imzam olmamakla birlikte başlık, spot dâhil tüm işçilikleri şahsıma ait, “Altılı masa çarkıfelek: Kemal pabucu yarım

https://l24.im/3apJx7

başlıklı haber sonrası şahsıma ait Facebook link paylaşımı sonrası gelen okur yorum ve tepkileri yukarıdaki gibi.

Yorum sahiplerinden Dilesen Karataş, aynı zamanda haberi sayfasında da paylaştı. CHP Parti Okulu eğitmenlerinden ve CHP Gebze İlçe Örgütü Hürriyet Mahallesi Başkanı. Paylaşımı şahsına ait olduğu için titrine, orada yer vermeyi uygun görmedim.

**

AKP Genel Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Prof.Dr.Numan Kurtulmuş’un cumartesi günü akşamı Gebze’deki iki programına gelince..

Öncelikle iki önemli hata yapılmış; önce Gebze Belediyesi önce Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz ardından Prof.Dr. Numan Kurtulmuş tarafından siyasete alet edilmiştir.

İcraat ve akabindeki etkinlik Gebze Belediyesi’ne ait olduğuna göre;

Diğer tüm partilerin genel başkanvekillerine davette bulunulduysa ve teklife sadece AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş icabet ettiyse diyecek sözüm yoktur.

 Zinnur Büyükgöz’ün yine Gebze Belediye Başkanı sıfatıyla halkımıza gönderdiği SMS ve bilumum daveti de belediyenin siyasete alet edilmesidir.

Kurtulmuş da Gebze Belediyesi tapu törenindeki konuşmasında Partili Cumhurbaşkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan’a önümüzdeki seçime yönelik olarak oy istemiş, titrine atfen, “İyi ki profesör doktor!” dedirtmiştir.

Bu iki tezatlık aslında bir haber üstelik, “Skandal…” başlıklı bir haber de olabilirdi ancak kentin gündeminin bu tür konularla işgaline içten içe muhalif biri olarak haber boyutunu pas geçiyorum.

Ama nihayetinde naçizane, halkımızın şahsıma “gazeteci” demesinden sebep gazeteciyim: Görmezden de gelmem.

**

İlgili haberin ince ayar yorum kattığım bölümünde Kurtulmuş’un gerek ana muhalefet CHP gerekse 6’lı masaya yönelik eleştirisinde naif bir dil kullandığını ifade ettim.

Öyle yazıp öveyim ki üslubu değiştirmesin diye öyle yazdım, kendi çapında.

Kurtulmuş; kırmadan, dökmeden, ayartmadan, salonda şahsına yönelik ilgiyi, hürmeti art niyetli şekilde sömürmeden konuştu.

Zillet ittifakı…” türü siyaseten ahlaki ve etik olmayan, Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde farklı düşünceden insanları emperyalistlerin işine gelecek şekilde ayrıştıran, kamplaştıran, kutuplaştıran, ucuz, basit, ilkel, çağdışı, cahil işi… terimlere başvurmadı.

İşte o esnada, “Ne de olsa profesör doktor” dedirtti.

**

AKP Gebze Gençlik Kolları; Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi’ndeki etkinliğin balkon bölümünde, her zamanki yerindeydi ve müthişti:

Kemal pabucu yarım. Aday ol da oynayalım…”

Başkaları, özellikle CHP üyesi, seçmeni ne düşünür bilemem.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik en ufak bir hakaret, aşağılama, alay, küçümseme, CHP tabanını incitecek veya gerecek bir ifade.. en azından bence yok.

Ama ne var:

İnce zekâ, ince espri, yüzleri gülümseten bir sataşma var…

Kaldı ki; diyelim ki hakaret var.

Basın yasasına göre; hakaret sahiplerine –örneğin- 3 ay kitliyorlar ise ifadenin hakaret olduğunu öngörmeyerek yer veren basın kuruluşuna/gazeteciye, yaymasından ötürü iki katını kitliyorlar. “Ben duyduğumu yazdım..” diye bir savunma biçimi “yok” hükmünde sayılıyor.

İlgili yasa maddesinin bence tartışmaya açık olan yönü; görsel medyada canlı yayın esnasında konuk tarafından edilen hakaretlerden ötürü yayın kuruluşuna verilen cezadır. Bence adil değildir.

Ancak o çıkışın bir diyeti kuvvetle muhtemel olacak; CHP Gebze Gençlik Kolları’nın eli de, kuvvetle muhtemel armut toplamayacaktır.

İlk tepki; yorumun girizgahında yer aldığı şekilde şahsı adına olmakla birlikte, CHP’li Dilesen Karataş’tan gelmiştir.

“Tapu dağıtıyorum” kılıfındaki AKP’li Gebze Belediyesi’nin aslında neredeyse emlakçı esnafı gibi tapuları aslında sattığını hatırlatmakla kalmamış;

Bir zamanlar ne istedilerse verilen Fethullahçılar/FETÖ’cüler açığa çıkardı diye halının altına süpürülen Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en büyük yolsuzluk, hırsızlık iddiasının nasıl örtbas edildiğini anımsatmıştır: Kutularınız dolu..

Karataş’ın üslubu da Kurtulmuş’un üslubu ile eş değer kalitede, naifliktedir.

Bir başka yorum konusudur kesinlikle ama özetle;

AKP Darıca İlçe Teşkilatı’nın “İyi ki hukuk okumuş…” dedirten İlçe Başkanı Avukat Ufuk Acay’ın haltını, sırf bu yoruma b..k lekesi bulaşmasın diye başka yorumda kaleme alacağım.

**

Başlıkla bağlarken..

Siyasetin dili hep, “Pabucu yarım…” olsa keşke diyorum.

Başka da bi’şi; -şimdilik- demiyorum.

Bu yazı toplam 1376 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
Aktan Uslu Arşivi